StoryEditorOCM
Životpreživljava

Umirovljenik osvojio na lutriji, pa završio na prosjačkom štapu, nema ni za frizera; priča se skroz zakomplicirala

Piše MOZAIK SD
2. rujna 2024. - 22:38

Umirovljenik Pete Daly iz Velike Britanije dobitnik je igre Eurojackpota naziva EuroMillions, a u nagradnoj igri osvojio je 582 funti (690 eura). Isplata mu je obećana deset dana nakon izvlačenja, međutim novac i dalje kasni, a on se za preživljavanje mora osloniti na humanitarne udruge.

Naime priča je složena jer je taman kad je saznao za dobitak uplatio veliki iznos za obnovu osiguranja automobila. Računao je da će uskoro raspolagati većom količinom novca, zbog čega je završio u škripcu.

Iz lutrije se ispričali

Iako su mu se iz lutrije ispričali, situacija još nije riješena. “Osvojio sam 582,20 funti i svaki put kad ih nazovem, dobijem drugačiju priču. Plaćam lutriju već 10 godina, to je 10 funti tjedno, 1.040 funti svake godine tijekom 30 godina i konačno zaradim 500 funti, a oni mi ne žele isplatiti”, ispričao je ogorčeno za Liverpool Echo.

“Kada sam saznao da sam dobio, platio sam osiguranje automobila s cijelim novcem za mjesec, jer sam mislio da će ovaj novac stići i pomoći mi da preživim. Tako da sam se cijeli mjesec hranio iz banke hrane jer novac nije stigao. Ne mogu si priuštiti frizuru, trebaju mi nove cipele”, opisao je neugodnu situaciju u kojoj se našao.

‘Borim se‘

“Ne mogu si ništa priuštiti jer sam platio osiguranje automobila misleći da ću dobiti taj novac unutar 10 dana. Zapeo sam u kući, ne mogu si priuštiti da idem bilo gdje, ne mogu si priuštiti trošiti gorivo. Trebam taj novac, borim se, taj novac mi doslovno treba da živim, ne dobro, ali da živim”, ispričao je zabrinuti umirovljenik.

Prenosimo i očitovanje lutrije o ovom slučaju. “Jako nam je žao zbog izraženih zabrinutosti i kolege su sada kontaktirali gospodina Dalyja s ažuriranim informacijama. Uspješno obrađujemo stotine, ponekad i tisuće zahtjeva za isplatu nagrada svaki tjedan.

Ovo je nakon uvođenja revidiranog procesa podnošenja zahtjeva koji smo morali uvesti ranije ove godine nakon što je Pošta odlučila da više neće isplaćivati nagrade Nacionalne lutrije u maloprodaji između 500,01 i 50.000 funti.

“Nažalost, mali broj ovih zahtjeva kasni iz raznih razloga. Međutim, nastavljamo raditi na novim načinima kako bismo dodatno poboljšali proces podnošenja zahtjeva i želimo uvjeriti naše dobitnike da će sigurno primiti svoju nagradu”, odgovorili su iz EuroJackpota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:54