StoryEditorOCM
Životradnička zanimanja

Zaposleni u fast foodu pravi su sprinteri rada. Plaća za takav presing nije velika, nema straha da će se itko kao priprematelj brze prehrane brzo obogatiti

Piše Siniša Kekez
18. rujna 2022. - 18:16
Vrijedne djelatnice fast fooda pratile su tko je kada došao, uspostavljale kontakt očima i zaprimale narudžbe te vodile brigu da se one na vrijeme isporuče u prava usta. Nisu im trebali redomatiDamjan Tadić/Cropix

Rad u fast foodu, odnosno biti priprematelj i poslužitelj brze hrane u restoranu brze prehrane, nije jedno od starih radničkih zanimanja. U takve bi se ranije mogao ubrojiti posao u menzi, radničkoj, vojničkoj ili studentskoj, gdje brzo treba nahraniti veliki broj ljudi. Ili eventualno u kakvoj hit ćevabdžinici smještenoj blizu škole ili stadiona. U to vrijeme sve je bilo sporije pa nije bilo potrebe ni za fast foodom.

U biti, fast foodovi su bili hit iz druge polovice osamdesetih, kao znak novih vremena, kad su počeli konkurirati tada dominantnim zdravljacima, ćevabdžinicama i buregdžinicama. I praktično ih pomeli. Imali smo mi i prije sendviče u svakoj samoposluzi, i to jeftinije, s dobrom mortadelom, parizerom ili zimskom. Imali smo i sendviče s pršutom i sirom, u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 02:54