StoryEditorOCM

Izvori iz Domovinskog pokreta: Neću vas lagati, pregovori s dužnosnicima HDZ-a nisu daleko odmaknuli...

Piše marko špoljar/JL
27. travnja 2024. - 17:04

- Mi nećemo odstupiti od svog stava, SDSS ne može biti dio nove Vlade, niti njihovi članovi mogu imati sinekure u budućoj Vladinoj administraciji. Ta pozicija Domovinskog pokreta jasna je valjda svima osim Andreju Plenkoviću! Sto posto stojimo iza svojih riječi. Garantiram vam da svi u Domovinskom pokretu tako dišemo, od prvog do zadnjeg - rekao nam je u subotu visoki dužnosnik Domovinskog pokreta, piše Jutarnji list.

Uoči nove runde pregovora s HDZ-om, koji će se održati u ponedjeljak u Banskim dvorima, naš sugovornik tvrdi kako će svih trinaest novoizabranih saborskih zastupnika DP-a ostati zajedno i da ih nitko neće podijeliti.

- Neću vas lagati, pregovori s dužnosnicima HDZ-a nisu daleko odmaknuli. I dalje nije jasno tko će formirati saborsku većinu, bez koje nema ni nove Vlade. I tako će biti sve dok Plenković ne shvati da će se morati odreći svog Milorada Pupovca i SDSS-a ako želi da krenemo naprijed u našim razgovorima o sastavljanju buduće hrvatske Vlade. Uostalom, prije sastanka s Plenkovićem i njegovim pregovaračkim timom mi ćemo u ponedjeljak prijepodne održati još jedan sastanak s predstavnicima SDP-a, na kojem ćemo vidjeti možemo li formirati novu saborsku većinu bez HDZ-a - kaže naš sugovornik iz Domovinskog pokreta, dodajući kako razgovori sa SDP-om nisu farsa i da su svi scenariji i dalje mogući.

- Konačno, Domovinski pokret novih se izbora ne boji - kaže.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro kaže kako se ništa od zadnje runde pregovora s HDZ-om nije promijenilo i da su oni i dalje kao stijena čvrsti.

- U ponedjeljak nastavljamo razgovore s pregovaračkim timom HDZ-a. Uzeli smo si time-out preko vikenda, ali ništa se nije promijenilo u odnosu na stanje od prije dva ili tri dana. Dakle, Domovinski pokret neće odustati od svog stava što se tiče SDSS-a. Ako se HDZ ne odrekne SDSS-a, onda od našeg dogovora neće biti ništa. Domovinski pokret ne može biti dio Vlade u kojoj bi bio i SDSS - kategoričan je glavni tajnik Domovinskog pokreta.

image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 09:01