StoryEditorOCM
Parlamentarni izbori 2024BIVŠA PREMIJERKA

Jadranka Kosor: Milanović je pogriješio s raspravom o kravama. Presudan će biti Domovinski pokret...

Piše Vijesti SD
11. travnja 2024. - 17:47

Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je u emisiji "Newsroom" na N1 televiziji komentirala predstojeće parlamentarne izbore. O potezima Zorana Milanovića pred izbore rekla je:

- On i dalje igra igru u kojoj može dobiti uz velike napore, ali može i puno toga u političkom smislu izgubiti - tvrdi Kosor.

Naglasila je kako bi situacija bila puno jasnija da je predsjednik Milanović dao ostavku i ušao u utrku na čelu koalicije Rijeke pravde. Smatra da je njegov ulazak u utrku osvježio lijevu koaliciju, ali je zabrinuta oko toga ali hoće li to biti dovoljno i hoće li to izvući mnoge od birača koji nisu izlazili na prošlim izborima, prenosi N1.

- Kad bi izašlo 65 ili 70% birača, onda bi ta utrka bila jako neizvjesna, s velikom mogučnošću da lijeva koalicija dobije nešto više mandata na izborima. U ovom trenutku kao da se sve nekako ispuhalo i mislim da je gospodin Milanović pogriješio što se dao uključiti u ovu raspravu oko krava, što je u drugi plan stavilo sve ono o čemu je prvotno htio govoriti - naglašava Kosor.

- Mnogi pogrešno misle da ako udare na one druge iz opozicije, da će privući nešto više glasača sebi, međutim to se neće dogoditi - smatra bivša premijerka.

I baš zbog ovoga će, dodaje Kosor, biti više nego zanimljivo vidjeti konačne rezultate i vidjeti tko je od zastupnika opozicije mogući preletač u krilo Andreja Plenkovića. Predviđa da će Plenković igrati brzo i da će presudan biti Domovinski pokret.

Upitana je li izgledna podjela HDZ-ovih zastupnika na ljude koji bi ostali lojani Plenkoviću i one koji bi s novim vodstvom htjeli napraviti zaokret, odgovorila je:

- Nije moguće. Oni su svi u visokom startu i spremaju se i za unutarstranačke izbore. Nije moguće iz puno razloga. To se samo jednom dogodilo, nakon onih izbora kad je HDZ loše stajao nakon smrti predsjednika Tuđmana i kad je jedan dio zastupnika otišao i osnovao DC. Međutim, vidjelo se kasnije da taj eksperiment nije uspio.

Podsjećam na situaciju kad se prije nekoliko godina glasalo o Istanbulskoj konvenciji i kad je postojao velik dio zastupnika u Saboru u klubu HDZ-a koji su se protivili ratifikaciji. Onda im je šef stranke dopustio da glasaju po savjesti. Jedan dio je glasao po savjesti i protiv, izravno protiv šefovog naloga i ništa se nije dogodilo - dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:20