StoryEditorOCM
PromoGladiators4Salona

Antički amfiteatar u Saloni po prvi puta u svojoj dugoj povijesti postati će košarkaško igralište

Piše promo
17. rujna 2024. - 11:26

#Gladiators4Salona naziv je košarkaškog turnira sportske discipline 3x3 koji se održava ovog vikenda, 21. i 22.9.2024. u amfiteatru u Saloni.

Organizatori turnira su KK Adriatic iz Splita i KK Solin, partneri Grad Solin i Arheološki muzej u Splitu, pokrovitelji Splitsko – dalmatinska županija i Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije, Jadrolinija i HEP.

3 x 3 - Motor razvoja košarke

Košarka 3×3 jedan je od vodećih urbanih sportova s bazom od 200 milijuna igrača svih uzrasta i vještina. Najveća snaga i prednost košarke 3×3 je jednostavnost kako u pravilima tako i u potrebnom sadržaju za igru. Ova disciplina je od 2017. godine uvrštena u Olimpijski sport te je trenutno najbrže rastući sport u svijetu!

Natjecanje se održava za uzraste U12, U14, U16, U18, 18+, 35+. Preko 200 djece, mladih, veterana košarke iz košarkaških klubova Splitsko – dalmatinske županije ali i cijele Hrvatske do sada se prijavilo za natjecanje na turniru.

SPEKTAKULARNA SPORTSKO – TURISTIČKA RAZGLEDNICA OBIĆI ĆE SVIJET

 „Ovaj sportski turnir, prilika je da se mladi ljudi okupe, druže te upoznaju povijest Salone. Posrijedi je jedinstven sportsko-turističko-edukativni događaj koji ima i natjecateljsku komponentu. Naša je namjera da turnir s godinama raste te postane tradicionalan. “ kazao nam je organizator turnira, predsjednik KK Adriatic Bruno Šundov, bivši košarkaš i NBA igrač.

„Zahvaljujemo se našim partnerima gradu Solinu i Arheološkom muzeju u Splitu, partnerima projekta, koji su prepoznali ideju koja objedinjuje rad s mladima i promociju najvrijednijih povijesnih lokaliteta. Garantiramo vrhunsko sportsko događanje te dobru zabavu za gledatelje“ kazao nam je organizator i predsjednik KK Solin Luka Vuković

Partner projekta je PRO 3x3 Tour Hrvatska, koji se ove godine održao 3. godinu za redom na atraktivnim lokacijama po 10 hrvatskih gradova.

PRIJAVITI SE JOŠ UVIJEK MOŽETE, A ZA POSJETITELJE JE ULAZ BESPLATAN

Prijaviti se za turnir još uvijek možete putem google obrasca https://gladiators4salona.com/  ili na mail: sundov@hotmail.com. Kotizacija po ekipi iznosi 50 eur.

Utakmice će se održati u subotu i nedjelju 21. i 22. rujna, od 10 – 19 sati.

Turnir započinje u subotu 21. rujna u 10 sati, na rasporedu su natjecanja za uzrasne skupine U12, U14, U16. Od 16:00 do 17:00 na rasporedu su bogati sadržaji za djecu i mlade, nazvani Kids&Youth Day, kao i edukacija o košarci za igrače, djecu i gledatelje.

U okviru programa organiziran je obilazak povijesnih znamenitosti unutar Salone u pratnji vodiča.

Nedjelja 22. rujna, rezervirana je za natjecanja U18, 18+, 35+.

MEET&GREET Curent &Ex NBA players

U 17 sati svoje iskustvo s mladim igračima i publikom podijeliti će bivši NBA igrači Bruno Šundov i Roko Ukić.

U 17:30 slijedi najzanimljiviji dio – završne utakmice u tri kategorije, U18, 18+ i 35+  nakon kojih će se doznati i ukupni pobjednici 1. košarkaškog turnira #GLADIATORS4SALONA. U pauzama između utakmica održat će se nagradne igre za publiku.

U 19 sati dodjelit će se pehari i priznanja najboljima.

Košarkaški klubovi Adriatic i Solin usmjereni su prvenstveno na rad sa svim mlađim uzrasnim kategorijama, organizaciju turnira i druženja mladih košarkaša. U KK Adriaticu i KK Solinu stvoreni su brojni pojedinci koji danas igraju u vrhunskim klubovima te postižu vrhunske rezultate.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 14:05