StoryEditorOCM
Promo34. SABATINA

Edukacije kroz znanstveno-stručne skupove, praktikume i okrugle stolove, vođene degustacije vina...

Piše Meri Šilović/sponzorirani sadržaj
16. listopada 2024. - 13:05

Zadružni savez Dalmacije i Hrvatska udruga vinarskih gradova organiziraju 34. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2024., koji će se održati 14.-17. studenog 2024. u Hotelu Aurora u Malom Lošinju.

Sabatina je prilika za razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje te nove poslovne kontakte i razgovore. Trodnevni program manifestacije zaista je bogat. Osim edukacije kroz znanstveno-stručne skupove, praktikume i okrugle stolove, sudionici mogu posjetiti sajam vinogradarstva i vinarstva, sudjelovati na radionicama uz vođene degustacije vina, te na studijskom obilasku vinogradarsko-vinarskih i kulturno-povijesnih destinacija. A posebno su svečane dodjele priznanja vinogradarima i vinarima uz proglašenje šampiona među proizvođačima vina i jakih alkoholnih pića koji dostave uzorke svojih proizvoda na ocjenjivanje.

Prijava za osobno preuzimanje diploma i medalja

Rezultati ocjenjivanja proizvoda objavljuju se na svečanim dodjelama na Sabatini u Hotelu Aurora. Svečana dodjela za otvorena i mlada vina održat će se u petak 15.11.2024. u 20 h, a za buteljirana vina i jaka alkoholna pića u subotu 16.11.2024. u 20 h.

Za osobno preuzimanje diploma i medalja na svečanim dodjelama potrebno je dolazak najaviti do 31.10.2024. putem maila info@zsd.hr. U slučaju nemogućnosti dolaska, bit će omogućeno naknadno preuzimanje nagrade.

Sajam vinogradarstva i vinarstva na Sabatini

Na Sajmu vinogradarstva i vinarstva brojne tvrtke predstavljaju vinogradarsko-vinarsku opremu, strojeve, alate, repromaterijal, zaštitna sredstva, te druge proizvode i usluge vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo, a sajam je otvoren za sve posjetitelje tijekom trodnevnog programa Sabatine u Hotelu Aurora u Malom Lošinju.

Rezervacija smještaja na Sabatini u Hotelu Aurora u Malom Lošinju 

Rezervaciju smještaja u Hotelu Aurora izvršite do 7.11.2024., a sve informacije i upute, te link za rezervaciju smještaja pronaći ćete na www.zsd.hr

Program Sabatine

Tijekom trodnevnog programa Sabatine, svatko iz sektora vinogradarstva i vinarstva može pronaći interesantne i aktualne teme i događanja. Angažiranost velikog broja znanstvenika i stručnjaka donosi nove informacije te stručne teme i savjete. Prisutnost mnogih medija te predstavnika resornih ministarstava i drugih državnih institucija omogućava snažnije slanje poruke o potrebama i problemima u sektoru vinogradarstva i vinarstva.

Tvrtka Anton Paar Croatia prezentirat će tehnološka dostignuća u laboratorijskoj i industrijskoj opremi, tvrtka Inter Agrar Mehanizacija predstavit će svoju mehanizaciju u vinogradarstvu, a tvrtka E.ON energija stavlja se na raspolaganje kao energetski partner u poslovanju.

Brojni znanstvenici i stručnjaci iznijet će teme i raspravljat će se o prilagodbi vinogradarstva klimatskim promjenama, novim sortama s otpornošću na bolesti, novim projektima, programima i tehnologijama u proizvodnji vina, spašavanju starih i rijetkih sorata vinove loze, aktualnim novostima iz vinogradarsko-vinarske znanosti u svijetu i još mnogo toga.

Radionice s vođenim degustacijama vina prilika su da se vino doživi na novi način, a zajedničke večere i druženja, uz kušanje vrhunskih vina u prijateljskoj atmosferi, izvor su početaka novih suradnji, poslova, projekata…

Ima još puno sadržaja u programu, zato, ne propustite Sabatinu u Malom Lošinju!

Zadružni savez Dalmacije: Pozivnica i program - Sabatina 2024. 

image
Miranda/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 15:22