StoryEditorOCM
PromoLIDERI DALMACIJE

"Poljopromet" nema premca na području Dalmacije

Piše Stanislav Soldo
3. kolovoza 2024. - 10:47

Tvrtka Poljopromet iz Metkovića lider je u distribuciji poljoprivredne mehanizacije, gnojiva, sustava navodnjavanja, sjemena, zaštitnih sredstava i svih vrsta repromaterijala u poljoprivredi na području Dalmacije. Ako ste veliki proizvođač ili mali hobist kojemu je vrtlarenje razbibriga, vaš najbolji prijatelj je upravo Poljopromet, gdje će te dobiti savjet, što i kako saditi, koji sortiment odabrati, kako njegovati, gnojiti i zaštititi svoje biljke da vam u konačnici donesu bogat urod.

Podsjetimo, Trgovačko društvo Poljopromet d.o.o utemeljeno je 1993. Temeljna djelatnost društva je trgovina, ali i proizvodnja vina i uzgoj vinove loze, te prerada maslina, a tvrtka ima vlastitu uljaru u Opuzenu.

Poljopromet danas posluje sa preko 300 domaćih i inozemnih tvrtki i dobavljača,te su zastupnici nekoliko svjetskih brendova iz područja gnojiva, zaštite bilja, poljoprivredne mehanizacije i profesionalnog alata, što se najbolje može vidjeti po proizvodima koji se nalaze na njihovim policama i to oko 10 000 artikala. Tvrtka je kompletno privatno vlasništvo, svoje prodajne centre ima na više lokacija: Rogotin, Opuzen, Metković, Imotski, Vrgorac, Split, Orebić, Smokvica gdje se distribuiraju sva registrirana sredstava za zaštitu bilja u Hrvatskoj.

image

Poslovno prodajni prostor tvrtke Poljopromet

U njima rade educirani djelatnici, agronomi i tehničari koji redovito odlaze na usavršavanja te seminare biljne zaštite kako bi svojim kupcima prenijeli što više novih znanja i iskustava.

Prema statistikama oko 45% kupaca traži savjet u poljoljekarnama, a prema procjeni nekih značajnijih poljoljekarni i više. Kupac u poljoljekarni treba dobiti preporuku: kad i s čim zaštititi svoj usjev ili nasad, o dozi ili koncentraciji, cijeni po hektaru, karenci, radnoj karenci, o zdravstvenim i ekološkim rizicima i ostale upute. Stoga poljoljekarne trebaju biti centri znanja iz poljoprivrede, a posebno iz fitomedicine. U ponudi su sve vrste pesticida koji su dozvoljeni i registrirani u Hrvatskoj i Europskoj Uniji.

Kompletna ponuda i za profesionalce i za hobiste

Posebno mjesto zauzima ekološki program, budući je ekološka proizvodnja u stalnom porastu, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Tu su profesionalni preparati za ekološki uzgoj bilja pa će tako voćari, vinogradari, maslinari i drugi proizvođači pronaći široku paletu profesionalnih proizvoda za ekološko gospodarenje načinjenih na organsko-biljnoj osnovi, sa eko certifikatom te sjemensko sadni materijal proizveden po međunarodnim propisima za ekološku poljoprivredu, bez primjene kemijskih sredstava.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

Osim u distribuciji poljoprivredne opreme i zaštitnih sredstava Poljopromet je i lider u proizvodnji vina sa vinogorja u Komarnoj kroz brend zvučnog imena Terra Madre (lat. "majka zemlja") Zanimljivo je da se Plavac vinarije Terra Madre našao na After Partyu dodjele Oscara u Hollywoodu posredstvom tvrtke Croatian Premium Wine, koja je vinima sa Komarne trasirala put prema SAD-u.

image
3k Cinema/

Za one koji ne znaju, vinogorje na Komarni prostire se na preko 80 hektara površine i broji pola milijuna trsova, od toga vinarija Terra madre ima oko 16,50 hektara i to 125.000 trsova vinove loza.

U vinogradima na osunčanim padinama nedaleko od mora, je 90 % sortimenta čine autohtone dalmatinske sorte plavac mali, pošip, grk, dok ostatak čine internacionalne sorte Chardonnay, Syrah, Cabernet S.

U Komarni se provodi certificirana ekološka proizvodnja te je to dodatni razlog zašto je Komarna tako jedinstvena i zanimljiva vinska regija a vina koja daje, brzo su se afirmirala na domaćem tržištu.

Bajkovite vinograde uz more, posađene na škrtoj zemlji gdje loza rađa sedamdesetak deka grožđa na modernoj vinariji Terra Madre posjećuju domaći i inozemni turisti posebno nakon otvorenja Pelješkog mosta. Spoj je to poljoprivrede i turizma, takozvani ruralni turizam gdje posjetitelji sa čašom vina u ruci uživaju u izvrsnom pogledu na Malostonski zaljev, poluotok Pelješac, otoke Brač i Hvar te mnogobrojne otočiće, sve to stvara nezaboravan doživljaj za što vrijedi posjetiti ovu vinariju.

I veliki proizvođač i mali hobist u Poljoprometu će dobiti savjet, što i kako saditi, koji sortiment odabrati, kako njegovati, gnojiti i zaštititi biljke

Tvrtka iz Metković posluje s preko 300 domaćih i inozemnih tvrtki i dobavljača, zastupnici su nekoliko svjetskih brendova iz područja gnojiva, zaštite bilja, poljoprivredne mehanizacije i profesionalnog alata

image

Na policama Poljoprometa nalazi se oko 10 000 artikala

image



 

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 10:11