StoryEditorOCM
Promosvečanost otvorenja

Započela je nova akademska godina na Veleučilištu Aspira!

Piše PR
7. listopada 2024. - 15:54

Ovaj tjedan protekao je u obilježavanju svečanosti otvorenja akademske godine 2024./2025. Prigodna svečanost održana je za sve studente prvih godina studija koji su se odlučili na novu životnu avanturu. Na svečanostima uvodnu riječ imali su predsjednik Upravnog vijeća g. Milivoj Jerkunica, dekan Alen Jerkunica, uvaženi gosti kao predstavnici struke te predstavnici nastavnika i studenata nagrađenih dekanovom nagradom.

U sklopu programa otvorenja dodijeljene su dekanove nagrade u nekoliko kategorija.

Za strane i Erasmus studente nagrade su dodijeljene studentima: Andrei Kurokhtin, Filip Petrović, Eva Atanasovska, Bohdan Panasenko, Oleksandr Bielobrov, za najbolji prosjek za akademsku godinu 2023./2024. Uz to, nagrade za iznimno zalaganje u izvannastavnim aktivnostima dodijeljene su Antoniji Vranjković, Jeri Tupitsa, Denisa Hodaj i Kristini Janjić.

image
Tin Meze/

Nagrade za najbolji prosjek dodijeljene su sljedećim studentima: Tončica Spaija, Lina Bokić, Ante Bolanča Klaudija Šiprak, Anamarija Šimićak i Lucija Mlinar. U kategoriji izvannastavnih aktivnosti dekanovu nagradu osvojili su Mate Bartulović, Lovre Bravarić, Borna Miletić, Alex Orlić, Antonija Dujmović, Helena Purgar, Jakov Šoštar i David Vezmar.

Za iznimno zalaganje, konkretno za organizaciju e sport turnira Aspira Spring, nagrađeni su: Tina Čulić, Pjero Pivačić, Karlo Leder, Hrvoje Poljak, Mauro Budić, Marko Ivanišević, Josip Skoko i Toni Čondić. Za organizaciju humanitarnog turnira u korist udruge Palčići nagrađeni su studenti: Sanja Ostović Kovačić,  Josip Zeba, Hrvoje Šekerović, Marko Lucić, Martin Premur, Petar Đurin. Također, za izvannastavne aktivnosti nagrađene su studentice Nikolina Zulim, Lorena Grabovac i Ivana Rusan.

Nagrada za najbolji studentski rad otišla je u ruke studentici Ivana Sivro. Dobitnici nagrade za najbolji studentski projekt „Tonka Jaje“ su studenti: Tončica Spaija, Nina Roso i Petar Marić.

Na dekanov prijedlog dobitnici pohvalnica su: Ramona Jakovljević, Martina Brnada, Dario Zloić, Anita Marić, Marijeta Juričev Martinčev, Luka Vrdoljak, Dora Kurilić, Josip Orlović, Lora Slatina, Ivan Petrušić, Borna Šalov, Nives Borić, Andrija Čulina, Lara Žižić, Dominik Kozina, Val Basta, Ada Grubišić, Anna Maria Malekin, Maroje Zec, Chiara Landikušić, Tea Molnar, Lara Hrg, Ana Vrbovski i Ana Krilčić.

Uz studente, nagrađeni su i neki od nastavnika nagradom „Žarko Bilić“, nagradom imenovanom u čast bivšeg prodekana Veleučilišta Aspire, koja je odraz studentskog zadovoljstva nastavom, a ocjenjuje rad samog nastavnika. Ove godine je uručena nastavnicima Sandri Kovačević i Ivani Šalinović. Osim njih, nagrađeni nastavnici koji su dobili nagradu su: Bruno Grbac, Nikolina Pleić, Josip Radić, Branka Šegvić, Marin Ivandić i Luka Androja.

Važan naglasak stavlja se na struku i praktična znanja koja studente pripremaju za rad u realnom sektoru. Upravo zbog toga uvodnu riječ održali su i uvaženi gosti kao predstavnici struke. Okupljenima su se obratili Bruno Šundov, Damir Lukić, Ivan Biliškov, Ivan Gregorović i Kristian Marenić.

Na samom završetku svečanosti dekan Alen Jerkunica je prigodnim govorom proglasio novu akademsku godinu otvorenom. „Zapamtite svaku stepenicu koju ćete proći da biste došli do uspjeha, cijenite svaku od tih stepenica jer bez prijeđenog puta nema ni ostvarenog cilja. Zato vam želim da se obrazujete ne samo zato da budete izvrsni stručnjaci u svom području, već da budete i izvrsni ljudi. I na kraju želim vam puno uspjeha u ovoj akademskoj godini, sretno!“, riječi su kojima je dekan Alen Jerkunica otvorio akademsku godinu 2024./2025. 

Našim dragim brucošicama i brucošima želimo uspješni početak u novoj akademskoj godini!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 15:55