StoryEditorOCM
Showbizsrpski folker

Aca Lukas ipak održao koncert nadomak Splita, za Slobodnu komentira branitelje koji ga nisu htjeli: ‘Poštujem ih!...‘

Piše Vinko Paić
24. srpnja 2023. - 21:10

Nakon što su se nedavno braniteljske udruge podigle na noge tražeći otkazivanje koncerata Jelene Karleuše i Ace Lukasa na otočiću Barbarinac u blizini Splita, organizatori su srpskoj pjevačici odlučili otkazati nastup, a sve je upućivalo na to da će isto napraviti i s Lukasom.

Ipak, koncert je prošle srijede održan, pomalo u medijskoj tišini, a Aca nam je u telefonskom razgovoru danas kazao da je sve prošlo bez ikakvih izgreda.

- Bilo je fenomenalno! Prošlo je sve u najboljem redu, bez problema, a publika me primila odlično, kao i svugdje gdje sam dosad nastupao, kako u Hrvatskoj, tako u regiji. Doživio sam jedno predivno gostoprimstvo, lijepo sam se osjećao, zaista!

Atmosferu s koncerta pogledajte u VIDEU ispod:

Idem tamo gdje me ljudi vole i zovu, a to sam tu večer osjetio na Barbarincu - ističe pjevač kojeg ovog tjedna čekaju nastupi u Senju i Šibeniku, a 1. kolovoza će iz Splita sa Zapadne obale isploviti luksuzna jahta na kojoj će od 22:00 do tri ujutro glazbenik zabvaljati goste.

- Otišao sam pjevati bez straha. Poštujem svakoga tko ima drugačije stavove, pa tako i braniteljske udruge. Imam puno poštovanje za sve braniteljske udruge u Hrvatskoj, nemam nikakav animozitet prema njima. Da li mislim isto kao oni? Nije na meni da dajem takve izjave. Ja sam prvenstveno pjevač koji širi ljubav i prijateljstvo svojom glazbom - govori Lukas.

image

Aca Lukas

Lucija Ocko/Cropix

- Volim Dalmaciju, evo i sad sam u Makarskoj, u hotelu Aminess gdje se osjećam kao kod kuće. To je moja ljetna baza odakle idem na nastupe - nasmijano će glazbenik kojeg obožava publika diljem regije.

Podsjetimo, predstavnici braniteljskih udruga bili su uputili zahtjev za otkazivanje koncerata na Barbarincu. Ranije su se javili iz Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije također s istim zahtjevom.

image

Jelena Karleuša

Instagram

- Zamislite da se Jeleni Rozgi, Petru Graši i Severini zabrane nastupi u Srbiji! Trideset se godina bavim ovim poslom i redovno sam organizirao koncerte hrvatskih izvođača u Srbiji, ja sam prvi koji je tamo doveo Magazin i Tončija Huljića. Radio sam i s Parnim Valjkom, Borisom Novkovićem, Vladom Kalemberom…

I znate što? Nikad nijedna politička stranka, a posebno ove koje su danas na vlasti nije zabranila da organiziram neki koncert, niti će to ikad uraditi. Političari neka se bave politikom, a mi ćemo se baviti glazbom i onime što spaja narode, a ne razdvaja.

image

Aca Lukas

Mi volimo Split i Split voli Acu, redovi za njegove nastupe budu dugački preko 700 metara. Jednako kao i u Zagrebu gdje smo nedavno napunili Arenu. Pred kraj godine planiramo veliki koncert na Gripama, Aca širi dobre vibracije svojom glazbom, nastupa po cijeloj Hrvatskoj i ne vidim razlog zašto ne bi i dalje - kazao nam je tada Saša Mirković, menadžer Ace Lukasa.

Nakon što je doznala da su joj organizatori otkazali koncert na Barbarincu reakcija Jelene Karleuše bila je poprilično burna.

- Sa žaljenjem obavještavam sve moje fanove u Hrvatskoj da je moj koncert planiran za sutra na otoku Barbarinac otkazan od strane vlasti u Hrvatskoj. Razlog je šokantan i sramotan - zato što dolazim iz Srbije. Iskreno, ovakve stvari u 21. stoljeću. Primitivizam, šovinizam, fašizam, kretenizam, idiotizam. Pozdrav mojim fanovima u Hrvatskoj uz poruku širite ljubav, mir, toleranciju i ne dozvolite mržnji da truje zajedničku budućnost svih nas dobrih ljudi. Neka vas muzika spaja - kazala je Karleuša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 17:06