stdClass Object ( [id] => 1377235 [title] => Dragana Mirković, koja se uoči Arene razvodi, ispričala nam je sve o ljubavi, estradi, ljetovanjima u Makarskoj... [alias] => dragana-mirkovic-koja-se-uoci-arene-razvodi-ispricala-nam-je-sve-o-ljubavi-estradi-ljetovanjima-u-makarskoj [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U jeku priprema za koncerte u zagrebačkoj Areni 3. i 4. svibnja regionalna folk zvijezda Dragana Mirković, poznata i po glamuroznom životu u dvorcu u Beču, objavila je da se razvodi.

---

---

Intervju o životu i karijeri nam je dala prije nekoliko dana, prije nego što se doznalo da joj je brak s hrvatskim poduzetnikom Tonijem Bijelićem puknuo, a odbila je dalje komentirati tu tematiku nakon što se javno slomila i rasplakala pred kamerama.

---

---

Donosimo intervju s Draganom o životu i karijeri prije nego što joj je život došao do prijelomne točke. Budući da je, kako kaže, prava profesionalka, svoju publiku neće razočarati i održat će koncerte. 

Ove godine slavite 40 godina karijere i tim povodom ćete održati dva koncerta u Areni Zagreb. Kad se osvrnete na svoje početke, žalite li i za čim, a na što ste najponosniji?

Za mene je svaki susret sa publikom praznik, i svakome prilazim s puno ljubavi. Ono što je kod velikih koncerata specifično nije emocija, jer ona uvijek postoji, već scenski nastup. Tijekom godina publiku sam navikla ne samo da pomičem glazbene, već i produkcijske granice, i zato je sada ispred mene veliki izazov da im priredim spektakle za pamćenje. Što se osvrta na karijeru tiče, bilo bi neskromno poslije ovakve karijere, života ispunjenog trijumfima usprkos preprekama, nakon svega što sam postigla poslovno i privatno, da budem nezadovoljna.

---

---

Za sebe sam uvijek govorila da sam sretna žena čak i u teškim trenucima, i kada sad pogledam iza sebe, mogu reći da to zaista i jesam. Zato, da odgovorim na drugi dio pitanja, sve što jesam i sve što ću biti dugujem onome što je bilo. Da nisam naišla i na određene teškoće ne bih bila ovakva, a ja sebe volim upravo takvu kakva jesam. I tu je i zadnji odgovor, najponosnija sam što sam odoljela izazovima i uspjela ostati normalna i poslije svega.

Kako ste se uopće odlučili na koncerte u zagrebačkoj Areni? Jeste li dugo promišljali o tome ili je to bio logičan slijed u karijeri?

Četiri desetljeća života s glazbom nisu mala stvar. Uvijek sam vjerovala da glazba ne treba i ne smije znati granice i da mora biti samo nešto što nas povezuje. Zato sam sretna i ponosna jer sam tijekom svog vremena iza sebe bila uvijek lijepo dočekivana na svim meridijanima. Kad je došlo vrijeme da napravim jubilarnu turneju, odlučila sam održati koncerte svugdje gdje su me s ljubavlju dočekivali i da im za tu ljubav zahvalim i uzvratim pjesmom. Zagreb je upravo jedan od tih gradova i zato je bilo potpuno prirodno da tu održim koncert. A koliko je to razveselilo publiku, najbolje svjedoči i to što je jedna Arena bila mala da primi sve one koji me žele čuti.

---

image

Dragana Mirković

Miomir Milić
---

Za vas kažu da ste najbogatija pjevačica na estradi u regiji budući da živite u dvorcu. Smeta li vam to?

Moje najveće bogatstvo su zdravlje, obitelj i fanovi koje imam. I kad se na to osvrnem, smatram da zaista i jesam najbogatija ne samo na estradi nego i na svijetu. S druge strane, medije uvijek zanima samo ono što se može izbrojiti ili prikazati, tako da nisam iznenađena da stavljaju naglasak na ono što sam u karijeri stekla. Smetalo mi ili ne, to se neće promijeniti, tako da mi jedino preostaje da se pomirim s realnošću.

Kako uopće izgleda jedan dan života u dvorcu? Je li to uistinu glamurozno ili, kad se ugase svjetla pozornice, živite jedan uobičajen život?

Kad sam prvi put došla u Beč i udala se, od kapitala sam imala samo svoje ime i ugled, a živjeli smo u stanu od pedeset kvadrata. Život tih dana i danas, kad smo se preselili u dvorac, razlikuje se najviše po broju dnevnih obaveza oko održavanja. Jednostavno ima puno stvari koje na dnevnoj razini zahtijevaju da se njima pozabavim, puno više odluka koje se moraju donijeti. Ako to zanemarimo, moj život je potpuno isti, ustanem, popijem svoju kavu, posvetim se svojim poslovnim obavezama i tako do popodne, a večer je rezervirana za obitelj i prijatelje.

Zašto ste se povukli s estrade nakon udaje? Je li vam danas žao zbog toga ili ste odlučili uživati u obiteljskom životu? Kako ste se odlučili na povratak na scenu?

Mom dolasku u Beč prethodio je izuzetno turbulentan i težak period mog života. I kad sam na kraju pronašla svoj mir i zasnovala obitelj, bila sam uvjerena da se nikada više neću vratiti estradi. Tako bi vjerojatno i ostalo da nije bilo mojih fanova koji su bili toliko uporni da su me na kraju natjerali da nastavim karijeru. I danas, kad se osvrnem, neizmjerno sam im zahvalna na tome.

Zanimljivo je da ste prijateljica s Jeanom Claudeom Van Dammeom, kako ste se upoznali i jeste li i dalje u kontaktu? Koju vašu pjesmu on najviše voli? Odbili ste duet s njim?

Do poznanstva je došlo onako kako to obično bude sa svim velikim i lijepim stvarima u životu, spontano i neočekivano. Jednostavno, imali smo zajednički krug prijatelja, sreli smo se i prijateljstvo je uslijedilo odmah. Imam tu sreću inače da srećem velike i poznate osobe. Puno njih s kojima sam se viđala i ne znate jer se nisam promovirala i slala slike. Da Van Damme nije objavio, ne bih ni ja, ali je čovjek objavio svugdje. Vjerojatno će vas iznenaditi, ali mi rijetko pričamo o poslu. Samo povremeno se dotaknemo tih tema, ali vrlo kratko i površno. Tako je svojevremeno i naišla priča o suradnji gdje je on meni, kao prijateljsku gestu, ponudio da snimimo pjesmu na francuskom, što sam ja odbila jer stvarno ne znam jezik, a ne želim ispasti smiješna. Eto, to vam je cijela priča. Što se pjesme tiče, njemu je od svih mojih pjesama omiljena “Jedini”.

---

image

Dragana Mirković

Miomir Milić
---

Prijateljica ste i s Jelenom Karleušom, koja slovi za osobu bez dlake na jeziku. Kakva je Jelena privatno?

Jelena je izuzetno hrabra, ispravna i dosljedna žena, veliki borac. Vrlo često je ona stajala u moju obranu i kad sama nisam imala snage za to, i ja sam joj izuzetno zahvalna. Mislim da ona strana koju ljudi ne mogu da vide je koliko je ona nježna, koliko je dobra majka i odan prijatelj. Mislim da je njezino lice u javnosti štit kojim se brani da ne bi bila povrijeđena i da su samo rijetki bili privilegirani da vide pravu dobru osobu iza toga.

Deset godina niste pričali sa Sekom Aleksić zbog tračeva. Zašto? Pogađaju li vas tračevi i kako se nosite s time?

Neki novinari ispričali su priču da je Seka za mene rekla ružne stvari, mene je to zaboljelo. Ja sam povjerovala, tako da smo obje ispale naivne. I kad smo se čule, ona je bila ljuta kako sam ja uopće mogla povjerovati u to i onda smo jednostavno zašutjele. Ja sam šutjela zato što me zaboljelo, a ona jer je ljuta.

---

---

Kad pogledam unazad, shvaćam da sam bila naivna, i koliko je bilo prirodno da samo pričekamo da se namjesti situacija da se opet sretnemo i nastavimo dalje. To se i dogodilo. Ako sam nešto naučila poslije svega, to je da moram filtrirati informacije i biram kome ću vjerovati, ali i ne dozvoljavati više da me bilo što može povrijediti. Jednostavno, jača sam nego što sam bila.

---

---

Zovu vas srpska Madonna, kako zbog velikog broja koncerata koje ste održali tijekom karijere, tako i zbog ogromnog broja posjetitelja. Laska li vam to?

Jao, hvala vam na tome. Nije ovo prvi put da čujem, ali ugodno je svaki put. Možda je jedna od velikih spona Madonne i mene ta što obje polažemo mnogo u glazbu ali i na scenski nastup. U svakom slučaju, voljela bih da i za deset godina imam energiju koju ona ima te da i dalje nastupam i radim turneje. Čisto sumnjam da će se to dogoditi, ali hajde da pričekamo i vidimo.

Jeste li imali neobičnih upada obožavatelja i kojeg se danas najradije sjetite?

To se dogodilo kada sam bila na Havajima. Budući da nije neki prenaseljen otok, niti je krcato turistima, kad me tu dočekala grupa obožavatelja, tad sam rekla - sve je moguće.

---

image

Dragana Mirković

Miomir Milić
---

Vaš modni stil nerijetko hvale, ali i kritiziraju? Kako gledate na to? Tko vam je modni uzor?

Znate što, vrlo je bitno razdvojiti scenski kostim i privatno odijevanje. Većina pohvala i kritika uglavnom su upućene onome što nosim na nastupima. I mene to zaista ne dira, jer je tu bitno da garderoba bude efektna, u funkciji koncerta, kao i da se ja u njoj osjećam ugodno.

Moji koncerti su izuzetno zahtjevni što se tiče koreografija tako da mi je prioritet i da ta garderoba bude prilagođena plesu, to jest da u njoj mogu izvesti određene točke. Ja uvijek mogu sebi kupiti luksuznu haljinu nekog svjetskog dizajnera i u njoj izići na scenu, ali onda bi trpio scenski nastup, a to nikako ne bi bio koncert kakav ja želim i na kakav sam navikla publiku. Privatno, oblačim se drukčije i tu nisam čula da ima previše komentara.

---

---

Ušli ste u pedesete, kako održavate liniju i što mislite o estetskim zahvatima? Jeste li zadovoljni svojim izgledom ili biste nešto promijenili?

Ja bih voljela da se mogu pohvaliti nekom izuzetnom linijom, ali nažalost to nije slučaj (smijeh). Trudim se ne pretjerivati ni u čemu, nemam niti jedan porok, i kada bih još mogla izbaciti slatkiše, to bi bila prava pobjeda. Ali, ne mogu, a nisam sigurna ni da želim. I još nešto, svaki koncert mi dođe kao jedan ozbiljan trening, i to mi pomaže da održavam liniju. Kad govorimo o estetskim zahvatima, nikad nisam krila da sam imala zdravstveni problem zbog kojeg sam operirala nos. Godine idu, ima možda još stvari koje bih vrlo rado sredila, ali se bojim noža i to me za sada sprječava da se podvrgnem zahvatu.

Manje je poznato da ste dio djetinjstva provodili u Makarskoj. Kako su izgledala vaša ljetovanja u Dalmaciji?

Ja se cijelog svog djetinjstva sjećam kao najljepšeg i najbezbrižnijeg dijela života, a Makarska je bila i ostala jedna od najomiljenijih destinacija kojima se uvijek rado vraćam. Doduše, kad sam ja bila mala turizam nije bio do te mjere razvijen, nije bilo lanaca hotela kao danas niti tolike ponude, ali mi je izuzetno drago što se sve razvilo i što danas i moja djeca mogu doći i uživati tamo gdje sam ja u njihovim godinama ljetovala.

Biste li voljeli snimiti duet s nekim od hrvatskih glazbenika i tko bi to bio?

Cijeli život sam obožavala Olivera Dragojevića, i uvijek sam se pitala kako bi izgledalo kada bismo nas dvoje napravili suradnju. Nažalost, to se nikada neće ostvariti. Ima mnogo sjajnih umjetnika na hrvatskoj sceni, volim Jelenu Rozgu, jako poštujem Gibonnijevu umjetnost, a na hrvatskoj glazbenoj sceni imam i osobnog prijatelja - Ivana Zaka.

Kada je o suradnji riječ, imam veliko poštovanje prema onome što radi Luka Šulić, recimo, i zaista mislim da bi bilo potpuno originalno i dobro ako bi se pojavila prilika da surađujemo na nekom projektu. Ako se, naravno, dogodi prava pjesma i ako se oboje složimo da je to to.

Što hrvatska publika može očekivati na vašem koncertu u Zagrebu? Možete li otkriti hoćete li imati goste i tko su oni?

Kao i uvijek, puno glazbe, pregršt emocija i sjajan provod. Jedva čekam druženje s publikom u Zagrebu, a što se gostiju tiče, mogu samo reći da će biti sjajni, nikada nisam voljela otkrivati imena prije koncerta.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"FOLK ZVIJEZDA"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"10945"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"71","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"},{"id":"100","value":"1"}] [extra_fields_search] => FOLK ZVIJEZDA 2 0 10945 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-27 11:05:48 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Ivana Prgomet [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-01 20:36:06 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-04-01 20:18:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Dragana Mirković, koja se uoči Arene razvodi, ispričala nam je sve o ljubavi, estradi, ljetovanjima u Makarskoj... page_title=Dragana Mirković, koja se uoči Arene razvodi, ispričala nam je sve o ljubavi, estradi, ljetovanjima u Makarskoj... [metakey] => dragana mirković, koncert, Arena Zagreb, intervju [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/27\/26895466.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/27\/26861820.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/27\/26861817.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/27\/26861818.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/27\/26861823.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Miomir Mili\u0107","Miomir Mili\u0107","Miomir Mili\u0107","Miomir Mili\u0107","Miomir Mili\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Za sebe sam uvijek govorila da sam sretna \u017eena \u010dak i u te\u0161kim trenucima, i kada sad pogledam iza sebe, mogu re\u0107i da to zaista i jesam, ka\u017ee nam Dragana Mirkovi\u0107<\/p>","

Dragana Mirkovi\u0107<\/p>","

Dragana Mirkovi\u0107<\/p>","

Dragana Mirkovi\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","40:24","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"595x476","hd_26895466_1920.jpg":"1920x1080","k_26895466_1280.jpg":"1280x1280","k_26895466_1024.jpg":"1024x1024","k_26895466_640.jpg":"640x640","k_26895466_480.jpg":"480x480","k_26895466_340.jpg":"340x340","k_26895466_220.jpg":"220x220","o_26895466_1280.jpg":"1280x1024","o_26895466_1024.jpg":"1024x819","o_26895466_640.jpg":"640x512","o_26895466_480.jpg":"480x384","o_26895466_340.jpg":"340x272","o_26895466_220.jpg":"220x176","h_26895466_1280.jpg":"1280x854","h_26895466_1024.jpg":"1024x683","h_26895466_640.jpg":"640x427","h_26895466_480.jpg":"480x320","h_26895466_340.jpg":"340x227","h_26895466_220.jpg":"220x147","pp_26895466_1280.jpg":"1280x1628","pp_26895466_1024.jpg":"1024x1303","pp_26895466_640.jpg":"640x814","pp_26895466_480.jpg":"480x611","pp_26895466_340.jpg":"340x432","pp_26895466_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1365x2048","hd_26861820_1920.jpg":"1920x1080","k_26861820_1280.jpg":"1280x1280","k_26861820_1024.jpg":"1024x1024","k_26861820_640.jpg":"640x640","k_26861820_480.jpg":"480x480","k_26861820_340.jpg":"340x340","k_26861820_220.jpg":"220x220","o_26861820_1280.jpg":"1280x1920","o_26861820_1024.jpg":"1024x1536","o_26861820_640.jpg":"640x960","o_26861820_480.jpg":"480x720","o_26861820_340.jpg":"340x510","o_26861820_220.jpg":"220x330","h_26861820_1280.jpg":"1280x854","h_26861820_1024.jpg":"1024x683","h_26861820_640.jpg":"640x427","h_26861820_480.jpg":"480x320","h_26861820_340.jpg":"340x227","h_26861820_220.jpg":"220x147","pp_26861820_1280.jpg":"1280x1628","pp_26861820_1024.jpg":"1024x1303","pp_26861820_640.jpg":"640x814","pp_26861820_480.jpg":"480x611","pp_26861820_340.jpg":"340x432","pp_26861820_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1365x2048","hd_26861817_1920.jpg":"1920x1080","k_26861817_1280.jpg":"1280x1280","k_26861817_1024.jpg":"1024x1024","k_26861817_640.jpg":"640x640","k_26861817_480.jpg":"480x480","k_26861817_340.jpg":"340x340","k_26861817_220.jpg":"220x220","o_26861817_1280.jpg":"1280x1920","o_26861817_1024.jpg":"1024x1536","o_26861817_640.jpg":"640x960","o_26861817_480.jpg":"480x720","o_26861817_340.jpg":"340x510","o_26861817_220.jpg":"220x330","h_26861817_1280.jpg":"1280x854","h_26861817_1024.jpg":"1024x683","h_26861817_640.jpg":"640x427","h_26861817_480.jpg":"480x320","h_26861817_340.jpg":"340x227","h_26861817_220.jpg":"220x147","pp_26861817_1280.jpg":"1280x1628","pp_26861817_1024.jpg":"1024x1303","pp_26861817_640.jpg":"640x814","pp_26861817_480.jpg":"480x611","pp_26861817_340.jpg":"340x432","pp_26861817_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1365x2048","hd_26861818_1920.jpg":"1920x1080","k_26861818_1280.jpg":"1280x1280","k_26861818_1024.jpg":"1024x1024","k_26861818_640.jpg":"640x640","k_26861818_480.jpg":"480x480","k_26861818_340.jpg":"340x340","k_26861818_220.jpg":"220x220","o_26861818_1280.jpg":"1280x1920","o_26861818_1024.jpg":"1024x1536","o_26861818_640.jpg":"640x960","o_26861818_480.jpg":"480x720","o_26861818_340.jpg":"340x510","o_26861818_220.jpg":"220x330","h_26861818_1280.jpg":"1280x854","h_26861818_1024.jpg":"1024x683","h_26861818_640.jpg":"640x427","h_26861818_480.jpg":"480x320","h_26861818_340.jpg":"340x227","h_26861818_220.jpg":"220x147","pp_26861818_1280.jpg":"1280x1628","pp_26861818_1024.jpg":"1024x1303","pp_26861818_640.jpg":"640x814","pp_26861818_480.jpg":"480x611","pp_26861818_340.jpg":"340x432","pp_26861818_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1365x2048","hd_26861823_1920.jpg":"1920x1080","k_26861823_1280.jpg":"1280x1280","k_26861823_1024.jpg":"1024x1024","k_26861823_640.jpg":"640x640","k_26861823_480.jpg":"480x480","k_26861823_340.jpg":"340x340","k_26861823_220.jpg":"220x220","o_26861823_1280.jpg":"1280x1920","o_26861823_1024.jpg":"1024x1536","o_26861823_640.jpg":"640x960","o_26861823_480.jpg":"480x720","o_26861823_340.jpg":"340x510","o_26861823_220.jpg":"220x330","h_26861823_1280.jpg":"1280x854","h_26861823_1024.jpg":"1024x683","h_26861823_640.jpg":"640x427","h_26861823_480.jpg":"480x320","h_26861823_340.jpg":"340x227","h_26861823_220.jpg":"220x147","pp_26861823_1280.jpg":"1280x1628","pp_26861823_1024.jpg":"1024x1303","pp_26861823_640.jpg":"640x814","pp_26861823_480.jpg":"480x611","pp_26861823_340.jpg":"340x432","pp_26861823_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5937747 Threads: 63 Questions: 1069590837 Slow queries: 0 Opens: 194636 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 180.134 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9583549 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/dragana-mirkovic-koja-se-uoci-arene-razvodi-ispricala-nam-je-sve-o-ljubavi-estradi-ljetovanjima-u-makarskoj-1377235 [printLink] => /scena/showbiz/dragana-mirkovic-koja-se-uoci-arene-razvodi-ispricala-nam-je-sve-o-ljubavi-estradi-ljetovanjima-u-makarskoj-1377235?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 661555 [name] => dragana mirković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-29 20:34:23 [main_article_id] => 0 [alias] => dragana-mirkovic [link] => /tag/dragana-mirkovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 277348 [name] => koncert [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => koncert [link] => /tag/koncert ) [2] => stdClass Object ( [id] => 300315 [name] => Arena Zagreb [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => arena-zagreb [link] => /tag/arena-zagreb ) [3] => stdClass Object ( [id] => 387959 [name] => intervju [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => intervju [link] => /tag/intervju ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Dragana Mirković, koja se uoči Arene razvodi, ispričala nam je sve o ljubavi, estradi, ljetovanjima u Makarskoj... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-17-27-03-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26895466.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Miomir Milić [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26895466.jpg [title] => Miomir Milić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26861820.jpg [title] =>

Za sebe sam uvijek govorila da sam sretna žena čak i u teškim trenucima, i kada sad pogledam iza sebe, mogu reći da to zaista i jesam, kaže nam Dragana Mirković

Miomir Milić ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26861817.jpg [title] =>

Dragana Mirković

Miomir Milić ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26861818.jpg [title] =>

Dragana Mirković

Miomir Milić ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26861823.jpg [title] =>

Dragana Mirković

Miomir Milić ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U jeku priprema za koncerte u zagrebačkoj Areni 3. i 4. svibnja regionalna folk zvijezda Dragana Mirković, poznata i po glamuroznom životu u dvorcu u Beču, objavila je da se razvodi.

---

---

Intervju o životu i karijeri nam je dala prije nekoliko dana, prije nego što se doznalo da joj je brak s hrvatskim poduzetnikom Tonijem Bijelićem puknuo, a odbila je dalje komentirati tu tematiku nakon što se javno slomila i rasplakala pred kamerama.

---

---

Donosimo intervju s Draganom o životu i karijeri prije nego što joj je život došao do prijelomne točke. Budući da je, kako kaže, prava profesionalka, svoju publiku neće razočarati i održat će koncerte. 

Ove godine slavite 40 godina karijere i tim povodom ćete održati dva koncerta u Areni Zagreb. Kad se osvrnete na svoje početke, žalite li i za čim, a na što ste najponosniji?

Za mene je svaki susret sa publikom praznik, i svakome prilazim s puno ljubavi. Ono što je kod velikih koncerata specifično nije emocija, jer ona uvijek postoji, već scenski nastup. Tijekom godina publiku sam navikla ne samo da pomičem glazbene, već i produkcijske granice, i zato je sada ispred mene veliki izazov da im priredim spektakle za pamćenje. Što se osvrta na karijeru tiče, bilo bi neskromno poslije ovakve karijere, života ispunjenog trijumfima usprkos preprekama, nakon svega što sam postigla poslovno i privatno, da budem nezadovoljna.

---

---

Za sebe sam uvijek govorila da sam sretna žena čak i u teškim trenucima, i kada sad pogledam iza sebe, mogu reći da to zaista i jesam. Zato, da odgovorim na drugi dio pitanja, sve što jesam i sve što ću biti dugujem onome što je bilo. Da nisam naišla i na određene teškoće ne bih bila ovakva, a ja sebe volim upravo takvu kakva jesam. I tu je i zadnji odgovor, najponosnija sam što sam odoljela izazovima i uspjela ostati normalna i poslije svega.

Kako ste se uopće odlučili na koncerte u zagrebačkoj Areni? Jeste li dugo promišljali o tome ili je to bio logičan slijed u karijeri?

Četiri desetljeća života s glazbom nisu mala stvar. Uvijek sam vjerovala da glazba ne treba i ne smije znati granice i da mora biti samo nešto što nas povezuje. Zato sam sretna i ponosna jer sam tijekom svog vremena iza sebe bila uvijek lijepo dočekivana na svim meridijanima. Kad je došlo vrijeme da napravim jubilarnu turneju, odlučila sam održati koncerte svugdje gdje su me s ljubavlju dočekivali i da im za tu ljubav zahvalim i uzvratim pjesmom. Zagreb je upravo jedan od tih gradova i zato je bilo potpuno prirodno da tu održim koncert. A koliko je to razveselilo publiku, najbolje svjedoči i to što je jedna Arena bila mala da primi sve one koji me žele čuti.

---

image

Dragana Mirković

Miomir Milić
---

Za vas kažu da ste najbogatija pjevačica na estradi u regiji budući da živite u dvorcu. Smeta li vam to?

Moje najveće bogatstvo su zdravlje, obitelj i fanovi koje imam. I kad se na to osvrnem, smatram da zaista i jesam najbogatija ne samo na estradi nego i na svijetu. S druge strane, medije uvijek zanima samo ono što se može izbrojiti ili prikazati, tako da nisam iznenađena da stavljaju naglasak na ono što sam u karijeri stekla. Smetalo mi ili ne, to se neće promijeniti, tako da mi jedino preostaje da se pomirim s realnošću.

Kako uopće izgleda jedan dan života u dvorcu? Je li to uistinu glamurozno ili, kad se ugase svjetla pozornice, živite jedan uobičajen život?

Kad sam prvi put došla u Beč i udala se, od kapitala sam imala samo svoje ime i ugled, a živjeli smo u stanu od pedeset kvadrata. Život tih dana i danas, kad smo se preselili u dvorac, razlikuje se najviše po broju dnevnih obaveza oko održavanja. Jednostavno ima puno stvari koje na dnevnoj razini zahtijevaju da se njima pozabavim, puno više odluka koje se moraju donijeti. Ako to zanemarimo, moj život je potpuno isti, ustanem, popijem svoju kavu, posvetim se svojim poslovnim obavezama i tako do popodne, a večer je rezervirana za obitelj i prijatelje.

Zašto ste se povukli s estrade nakon udaje? Je li vam danas žao zbog toga ili ste odlučili uživati u obiteljskom životu? Kako ste se odlučili na povratak na scenu?

Mom dolasku u Beč prethodio je izuzetno turbulentan i težak period mog života. I kad sam na kraju pronašla svoj mir i zasnovala obitelj, bila sam uvjerena da se nikada više neću vratiti estradi. Tako bi vjerojatno i ostalo da nije bilo mojih fanova koji su bili toliko uporni da su me na kraju natjerali da nastavim karijeru. I danas, kad se osvrnem, neizmjerno sam im zahvalna na tome.

Zanimljivo je da ste prijateljica s Jeanom Claudeom Van Dammeom, kako ste se upoznali i jeste li i dalje u kontaktu? Koju vašu pjesmu on najviše voli? Odbili ste duet s njim?

Do poznanstva je došlo onako kako to obično bude sa svim velikim i lijepim stvarima u životu, spontano i neočekivano. Jednostavno, imali smo zajednički krug prijatelja, sreli smo se i prijateljstvo je uslijedilo odmah. Imam tu sreću inače da srećem velike i poznate osobe. Puno njih s kojima sam se viđala i ne znate jer se nisam promovirala i slala slike. Da Van Damme nije objavio, ne bih ni ja, ali je čovjek objavio svugdje. Vjerojatno će vas iznenaditi, ali mi rijetko pričamo o poslu. Samo povremeno se dotaknemo tih tema, ali vrlo kratko i površno. Tako je svojevremeno i naišla priča o suradnji gdje je on meni, kao prijateljsku gestu, ponudio da snimimo pjesmu na francuskom, što sam ja odbila jer stvarno ne znam jezik, a ne želim ispasti smiješna. Eto, to vam je cijela priča. Što se pjesme tiče, njemu je od svih mojih pjesama omiljena “Jedini”.

---

image

Dragana Mirković

Miomir Milić
---

Prijateljica ste i s Jelenom Karleušom, koja slovi za osobu bez dlake na jeziku. Kakva je Jelena privatno?

Jelena je izuzetno hrabra, ispravna i dosljedna žena, veliki borac. Vrlo često je ona stajala u moju obranu i kad sama nisam imala snage za to, i ja sam joj izuzetno zahvalna. Mislim da ona strana koju ljudi ne mogu da vide je koliko je ona nježna, koliko je dobra majka i odan prijatelj. Mislim da je njezino lice u javnosti štit kojim se brani da ne bi bila povrijeđena i da su samo rijetki bili privilegirani da vide pravu dobru osobu iza toga.

Deset godina niste pričali sa Sekom Aleksić zbog tračeva. Zašto? Pogađaju li vas tračevi i kako se nosite s time?

Neki novinari ispričali su priču da je Seka za mene rekla ružne stvari, mene je to zaboljelo. Ja sam povjerovala, tako da smo obje ispale naivne. I kad smo se čule, ona je bila ljuta kako sam ja uopće mogla povjerovati u to i onda smo jednostavno zašutjele. Ja sam šutjela zato što me zaboljelo, a ona jer je ljuta.

---

---

Kad pogledam unazad, shvaćam da sam bila naivna, i koliko je bilo prirodno da samo pričekamo da se namjesti situacija da se opet sretnemo i nastavimo dalje. To se i dogodilo. Ako sam nešto naučila poslije svega, to je da moram filtrirati informacije i biram kome ću vjerovati, ali i ne dozvoljavati više da me bilo što može povrijediti. Jednostavno, jača sam nego što sam bila.

---

---

Zovu vas srpska Madonna, kako zbog velikog broja koncerata koje ste održali tijekom karijere, tako i zbog ogromnog broja posjetitelja. Laska li vam to?

Jao, hvala vam na tome. Nije ovo prvi put da čujem, ali ugodno je svaki put. Možda je jedna od velikih spona Madonne i mene ta što obje polažemo mnogo u glazbu ali i na scenski nastup. U svakom slučaju, voljela bih da i za deset godina imam energiju koju ona ima te da i dalje nastupam i radim turneje. Čisto sumnjam da će se to dogoditi, ali hajde da pričekamo i vidimo.

Jeste li imali neobičnih upada obožavatelja i kojeg se danas najradije sjetite?

To se dogodilo kada sam bila na Havajima. Budući da nije neki prenaseljen otok, niti je krcato turistima, kad me tu dočekala grupa obožavatelja, tad sam rekla - sve je moguće.

---

image

Dragana Mirković

Miomir Milić
---

Vaš modni stil nerijetko hvale, ali i kritiziraju? Kako gledate na to? Tko vam je modni uzor?

Znate što, vrlo je bitno razdvojiti scenski kostim i privatno odijevanje. Većina pohvala i kritika uglavnom su upućene onome što nosim na nastupima. I mene to zaista ne dira, jer je tu bitno da garderoba bude efektna, u funkciji koncerta, kao i da se ja u njoj osjećam ugodno.

Moji koncerti su izuzetno zahtjevni što se tiče koreografija tako da mi je prioritet i da ta garderoba bude prilagođena plesu, to jest da u njoj mogu izvesti određene točke. Ja uvijek mogu sebi kupiti luksuznu haljinu nekog svjetskog dizajnera i u njoj izići na scenu, ali onda bi trpio scenski nastup, a to nikako ne bi bio koncert kakav ja želim i na kakav sam navikla publiku. Privatno, oblačim se drukčije i tu nisam čula da ima previše komentara.

---

---

Ušli ste u pedesete, kako održavate liniju i što mislite o estetskim zahvatima? Jeste li zadovoljni svojim izgledom ili biste nešto promijenili?

Ja bih voljela da se mogu pohvaliti nekom izuzetnom linijom, ali nažalost to nije slučaj (smijeh). Trudim se ne pretjerivati ni u čemu, nemam niti jedan porok, i kada bih još mogla izbaciti slatkiše, to bi bila prava pobjeda. Ali, ne mogu, a nisam sigurna ni da želim. I još nešto, svaki koncert mi dođe kao jedan ozbiljan trening, i to mi pomaže da održavam liniju. Kad govorimo o estetskim zahvatima, nikad nisam krila da sam imala zdravstveni problem zbog kojeg sam operirala nos. Godine idu, ima možda još stvari koje bih vrlo rado sredila, ali se bojim noža i to me za sada sprječava da se podvrgnem zahvatu.

Manje je poznato da ste dio djetinjstva provodili u Makarskoj. Kako su izgledala vaša ljetovanja u Dalmaciji?

Ja se cijelog svog djetinjstva sjećam kao najljepšeg i najbezbrižnijeg dijela života, a Makarska je bila i ostala jedna od najomiljenijih destinacija kojima se uvijek rado vraćam. Doduše, kad sam ja bila mala turizam nije bio do te mjere razvijen, nije bilo lanaca hotela kao danas niti tolike ponude, ali mi je izuzetno drago što se sve razvilo i što danas i moja djeca mogu doći i uživati tamo gdje sam ja u njihovim godinama ljetovala.

Biste li voljeli snimiti duet s nekim od hrvatskih glazbenika i tko bi to bio?

Cijeli život sam obožavala Olivera Dragojevića, i uvijek sam se pitala kako bi izgledalo kada bismo nas dvoje napravili suradnju. Nažalost, to se nikada neće ostvariti. Ima mnogo sjajnih umjetnika na hrvatskoj sceni, volim Jelenu Rozgu, jako poštujem Gibonnijevu umjetnost, a na hrvatskoj glazbenoj sceni imam i osobnog prijatelja - Ivana Zaka.

Kada je o suradnji riječ, imam veliko poštovanje prema onome što radi Luka Šulić, recimo, i zaista mislim da bi bilo potpuno originalno i dobro ako bi se pojavila prilika da surađujemo na nekom projektu. Ako se, naravno, dogodi prava pjesma i ako se oboje složimo da je to to.

Što hrvatska publika može očekivati na vašem koncertu u Zagrebu? Možete li otkriti hoćete li imati goste i tko su oni?

Kao i uvijek, puno glazbe, pregršt emocija i sjajan provod. Jedva čekam druženje s publikom u Zagrebu, a što se gostiju tiče, mogu samo reći da će biti sjajni, nikada nisam voljela otkrivati imena prije koncerta.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Miomir Milić Miomir Milić Miomir Milić Miomir Milić Miomir Milić
Miomir Milić

Za sebe sam uvijek govorila da sam sretna žena čak i u teškim trenucima, i kada sad pogledam iza sebe, mogu reći da to zaista i jesam, kaže nam Dragana Mirković

Miomir Milić

Dragana Mirković

Miomir Milić

Dragana Mirković

Miomir Milić

Dragana Mirković

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/dragana-mirkovic-koja-se-uoci-arene-razvodi-ispricala-nam-je-sve-o-ljubavi-estradi-ljetovanjima-u-makarskoj-1377235 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=67013d2d64c19589c30ba01148418b97e294d1d2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Dragana+Mirkovi%C4%87%2C+koja+se+uo%C4%8Di+Arene+razvodi%2C+ispri%C4%8Dala+nam+je+sve+o+ljubavi%2C+estradi%2C+ljetovanjima+u+Makarskoj...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fdragana-mirkovic-koja-se-uoci-arene-razvodi-ispricala-nam-je-sve-o-ljubavi-estradi-ljetovanjima-u-makarskoj-1377235 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fdragana-mirkovic-koja-se-uoci-arene-razvodi-ispricala-nam-je-sve-o-ljubavi-estradi-ljetovanjima-u-makarskoj-1377235 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"FOLK ZVIJEZDA"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"10945"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"71","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"},{"id":"100","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizFOLK ZVIJEZDA

Dragana Mirković, koja se uoči Arene razvodi, ispričala nam je sve o ljubavi, estradi, ljetovanjima u Makarskoj...

Piše Ivana Prgomet
1. travnja 2024. - 22:18

U jeku priprema za koncerte u zagrebačkoj Areni 3. i 4. svibnja regionalna folk zvijezda Dragana Mirković, poznata i po glamuroznom životu u dvorcu u Beču, objavila je da se razvodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 19:27