StoryEditorOCM
ShowbizSPROVELI SANKCIJE?

HRT-ovac napisao ‘pi*ko binarna‘ o pobjedniku Eurosonga, stigle sankcije! Jučer je bio rođendan HRT-a, evo što je bilo

Piše Ivana Prgomet
17. svibnja 2024. - 08:21

HRT je jučer u studiju 10 na zagrebačkom Prisavlju imao internu proslavu svog rođendana nakon dodjele prigodnih nagrada zaposlenicima. Tema ovogodišnjeg rođendana bila je Dora. Zaposlenici HRT-a izvodili su na pozornici pjesme pobjednika Dore, odnosno hrvatskih predstavnika na Eurosongu.

Izvodile su se pobjedničke pjesme Roka Blaževića, Mije Dimšić, Leta 3, Albine i Baby Lasagne

Pjesmu Roka Blaževića "Dream" na proslavi rođendana trebao je izvesti i HRT-ov glazbeni urednik Martin Horžić, koji je prije Eurosonga snimio spot za svoju izvedbu pjesme. Taj se spot prikazao jučer u "Dobro jutro, Hrvatska", a objavljen je i na društvenim mrežama HRT-a povodom rođendana nacionalne televizije.

No Horžićev nastup na rođendanu HRT-a jučer se, kako doznajemo, nije dogodio. Horžić je, kako doznajemo, bio na proslavi rođendana, no nije pjevao na pozornici pjesmu "Dream". Po Prisavlju se šuška kako je riječ o sankcijama koje je HRT sproveo. Horžić je na proslavi rođendana, tvrde nam upućeni, bio neutješan. Žalio je zbog statusa koji je napisao na račun pobjednika Eurosonga Nema.

image

Pobjednik Eurosonga Nemo

Jessica Gow/tt/Afp

Podsjetimo, Horžić je nakon pobjede Nema na Eurosongu na svom Facebook statusu napisao slijedeće: "Pičko binarna ili kaj već jesi... mrš... jebem ti haljinicu i tvoj tanjur". Potom je status obrisao, no post je screenshotan i objavljen na Instagram stranici Grofdarkula.

Na stranici je upozoreno da se za nekoliko dana obilježava Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, a da se u domaćem online prostoru dogodila poplava govora mržnje usmjerena prema queer zajednici.

image

Objava HRT-ovog urednika na Facebooku i reakcija na društvenim mrežama

Instagram Story

Slobodna Dalmacija poslala je novi upit HRT-u. Upitali smo ih koji su to koraci koje je HRT poduzeo nakon Horžićevih napisa na Facebooku, kao i mogu li nam potvrditi kako Horžić nije smio nastupiti na proslavi HRT-ovog rođendana održanog jučer na Prisavlju?

- Hrvatska radiotelevizija ne komentira radnopravne odnose - kratko su nam odgovorili s državne televizije.

Kad se incident sa ststusom dogodio, HRT je Jutarnjem ovako odgovorio:

- Poštovani, zahvaljujemo na Vašem upitu. U ovome slučaju radi se o zaposleniku Hrvatske radiotelevizije koji je po uočenju neprimjerenog posta na svom privatnom FB računu odmah upozoren od strane nadređenih, te je potom žurno obrisao svoj post. HRT je sukladno svojim internim procedurama poduzeo odgovarajuće korake. Također, ističemo kako stavovi koji su izneseni u postu nisu stavovi HRT-a.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 19:22