StoryEditorOCM
ShowbizChristie Brinkley

Je li moguće da slavna ljepotica ovako izgleda i u 71. godini? Lice ‘popunjava‘, ali tijelo joj je čudo, otkriva tajnu

Piše Scena SD
7. veljače 2024. - 09:37

Christie Brinkley nedavno je napunila 70 godina i počastila je pratitelje na Instagramu fotografijama u kupaćem kostimu, o kojima danima bruje svi mediji.

Proslavljeni američki supermodel, koja je karijeru gradila i kao glumica, kasnije i poduzetnica, ali je ipak u trajnoj memoriji svima ostala kao prekrasna djevojka s naslovnica prestižnog Sports Illustrated, na kojima se jedina pojavila tri godine uzastopno: 1979., 1980. i 1981. godine.

U to vrijeme sve su tinejdžerice i djevojke željele bikinije kakve je nosila Christie Brinkley, bila je pojam i ženama i muškarcima.

"Ovo su sedamdesete i nemate se čega bojati jer baš ovu godinu možete učiniti svojom omiljenom! Na vama je, u vašoj moći. Odaberite slavlje umjesto klonuća", napisala je Christie vrlo poticajnu poruku uz fotografije na kojima blista u crnom jednodijelnom kupaćem kostimu, ogrnuta bijelim pareom, a na kojima joj zaista nitko ne bi dao više od 40.

"Znate što vam je činiti! Vježbajte i pravilno se hranite, koristite uvijek kremu za sunčanje, visoki zaštitni faktor za lice, ne sjedite izravno ispod jakih stropnih svjetala! Budite znatiželjne, istražujte i krenite u avanture, ne zaboravite spakirati svoje zubne proteze. Ozbiljno, smijte se i volite svom snagom... I obećajem da će sedamdesete biti u redu!" - navela je Christie.

Manekenka je svojevremeno otkrila kako odlazi na tretmane za lice kseominom, jer "ima potrebu dostojanstveno starjeti".

Priča o Christie počinje kad se njezina majka, nakon razvoda, preselila u okolicu Los Angelesa, gdje je kasnije započela ljubavnu vezu i udala se za uspješnog televizijskog scenaristu Dona Brinkleya, koji je i zakonski posvojio Christie, te ona nosi njegovo prezime.

Za sebe je ispričala da je "odrastala kao surferica", jako voljela francuski jezik i francusku kulturu, pa je i završila srednju školu Lycée Français de Los Angeles. Nakon mature se i preselila u Pariz početkom 1970-ih.

Dok je ondje studirala umjetnost i radila kao ilustratorica, Brinkley je "otkrio" američki fotograf i započela je strelovitu i uspješnu karijeru kao fotomodel. Ubrzo je potpisala ugovor s prestižnom i uglednom agencijom Elite Model Management.

Udavala se tri puta, a javnosti je ostao najpoznatiji njezin brak sa slavnim glazbenikom Billyjem Joelom, s kojim je bila u braku od 1985. do 1994. godine. Upoznali su se i zaljubili kad je glumila u spotu za njegovu pjesmu "Uptown Girl" (1983.).

U prvi brak uplovila je mlada i zaljubljena u Parizu 1973., gdje se udala za francuskog umjetnika Jean-Françoisa Allauxa, brak je okončano 1981. i nisu imali djece.

Godinu nakon razvoda, već superslavna Christie, započinje vezu s Olivierom Chandonom de Braillesom, bogatim nasljednikom iz obitelji koja je vlasnik proizvodnje šampanjaca Moët-Chandon. Olivier pogiba iduće godine u prometnoj nesreći.

U braku s Billyjem Joelom Christie je postala mama i dobili su Alexu Ray Joel, rođenu 1985. Brinkley i Billy ostali su bliski prijatelji i nakon razvoda.

image

Javnost je najviše pamti po braku s glazbenikom Billyjem Joelom, s kojim je uvijek ostala dobra

Paul J. Richards/Afp

U braku s menadžerom za nekretnine, Richardom Taubmanom, dobila je još jedno dijete, sina Jacka Paris Brinkleyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 04:39