StoryEditorOCM
Showbiz(NE)MOGUĆA MISIJA

Ljubio je ženu slavnog rock pjevača, Cher je otkrila da je živi pastuh! Tom Cruise je zaveo puno žena, evo sočne priče

Piše Marija Čović
17. veljače 2024. - 09:01
Tom Cruise i samo mali dio slavnih žena s kojima je imao vezu. Premda je morao opovrgavati i da je homoseksualac, tužio je sve koji su to tvrdiliProfimedia/AFP

Tri braka i niz manje ili više slavnih žena s kojima je bio povezan, nisu mu donijeli trajnu sreću, vidjet ćemo hoće li tek kratkotrajna afera ili ozbiljnija veza biti aktualna romansa s 25 godina mlađom ruskom bogatašicom koja je svoje milijune stekla razvodom.

Svjetski mediji tvrde kako su 61-godišnji Tom Cruise, jedna od najvećih hollywoodskih zvijezda, i 36-godišnja Elsina Kairova odnedavno i službeno par, ali brižljivo čuvaju svoju privatnost i vrijeme provode u njezinom petnaestak milijuna dolara vrijednom luksuznom stanu u londonskoj četvrti Knightsbridge.

Paze da ne budu snimljeni zajedno, na društvene događaje dolaze odvojeno, kao što je to bilo na nedavnoj donatorskoj večeri za na kojoj se Tom družio s princom Williamom.

image

Tom Cruise na nedavno donatorskoj večeri u društvu princa Williama

Daniel Leal/Afp

Elsina je rođena u Rusiji, tatarskog je porijekla, kći je Rinata Kairova, koji je, prema više izvora, blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Već godinama Elsina, koja će u ožujku proslaviti 37. rođendan, a bavila se i modelingom, živi u Londonu i ima britansko državljanstvo, bivša je supruga trgovca dijamantima Dmitrija Tsetkova.

Vjenčali su se 2009. godine, a 2022. je Elsina, nakon što su prethodne dvije godine bili razdvojeni, podnijela zahtjev za razvodom, kojim je, tako se barem tvrdi u medijima, stekla bogatstvo od blizu 200 milijuna dolara. Par ima dvoje djece, sina i kćer, a Elsina je na svom Instagram profilu objavljivala fotografije s kćeri Evom.

image

Elsina Kiarova prije dvije godine se razvela od trgovca dijamantima Dmitrija Tsetkova i dobila ‘otpremninu‘ od blizu 200 milijuna dolara 

Profimedia

Nakon što su se proširile vijesti o romansi slavnog glumca i njegove bivše supruge, Tsetkov je upozorio na Elsinin skupi ukus, navodno je tijekom braka više od deset milijuna dolara potrošila na odjeću, a više od dva milijuna na torbice. Ipak, bivši suprug kaže kako je sretan zbog nje i želi joj sve najbolje.

Je li baš Tom Cruise ono najbolje, vrijeme će pokazati. Milijuni za koje se pretpostavlja da ih je dobila razvodom, ipak su daleko od Tomovog bogatstva koje se trenutačno procjenjuje na više od 600 milijuna dolara.

Pravog imena Thomas Cruise Mapother IV., slavni glumac je, osim bogatstva, filmskim hitovima zaslužio niz priznanja, uključujući počasnu Zlatnu palmu, tri Zlatna globusa i četiri nominacije za Oscara, njegovi su filmovi u svijetu zaradili više od 11,5 milijardi dolara, a on je već desetljećima jedan od najbolje plaćenih glumaca.

Fanovi i mediji se zabavljaju i špekulacijama je li i ako jest, koliko estetskih zahvata Cruise obavio posljednjih nekoliko godina, izgleda li previše "ispeglano" ili je u pitanju samo kvalitetna njega. I njegovom se ljubavnom životu posvećuje velika pozornost, kroz njega su prošle brojne lijepe, uspješne, zanimljive žene, ali usprkos šarmu, slavi i bogatstvu, Toma je dosad zaobišlo ono "i živjeli su sretno do kraja života".

image

Ljubavni život Toma Cruisea privlači gotovo jednaku pozornost kao i njegovi filmski hitovi 

Henry Nicholls/Afp

Još tamo osamdesetih godina prošlog stoljeća, prije nego što je postao slavan, Tom je bio u kratkoj vezi s Melissom Gilbert, zvijezdom popularne američke serije "Mala kuća u preriji".

image

Melissa Gilbert je bila u vezi s Tomom dok su oboje bili jako mladi. Sjeća se da se ‘dobro ljubio‘

Valery Hache/Afp

Melisa je u jednom intervjuu rekla kako je u to vrijeme on još bio Tom Mapother, nisu se seksali, ali Tom se, kaže ona, dobro ljubio. Slijedila je, prema tvrdnjama njihovih kolega, "intenzivna afera" s glumicom Rebeccom De Mornay tijekom snimanja filma "Risky Business", ali nijedno od njih to nije potvrdilo...

image

Rebecca De Mornay i Tom Cruise u filmu ‘Risky Business‘ 

/Photo12 Via Afp

Kratko je 1985. bio u vezi i sa Patti Scialfom, kasnije suprugom legendarnog Brucea Springsteena, a nakon što su se te godine upoznali na vjenčanju Madonne i Seana Penna, Tom je imao vatrenu vezu s glazbenom i filmskom ikonom Cher.

image

I Patti Scialfa, supruga Brucea Springsteena, među Cruiseovim je bivšim ljubavima

Lluis Gene/Afp

Ona je za njega kazala da je među pet najboljih ljubavnika koje je imala.

image

Cher je za Cruisea rekla da je među pet najboljih ljubavnika koje je imala 

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Nakon Cher slijedio je Cruiseov prvi brak, s Mimi Rogers vjenčao se u svibnju 1987., a razveli su se tri godine kasnije. Mimi ga je uvela Scijentološku crkvu koju je ona u međuvremenu napustila, a Tom je ostao aktivan član, ona je razvodom dobila četiri milijuna dolara.

image

Mimi Rogers bila je prva supruga Toma Cruisea

Borsari/Landmark/Profimedia/

U razgovoru za Playboy 1993. je govorila o raspadu njihovog braka i rekla kako je on razmišljao o tome da postane redovnik, što je utjecalo na njihovu intimnost. Kasnije je povukla tu izjavu i ustvrdila kako je pogrešno interpretirana.

image

Tom Cruise i Nicole Kidman na filmskom festivalu u Cannesu 1988. godine 

Patrick Davy/Photo12 Via Afp

Drugu suprugu, australsku glumicu Nicole Kidman, Tom je upoznao na snimanju filma "Dani gnjeva", vjenčali su se u prosincu 1990. godine, usvojili su dvoje djece, Isabellu Jane i Connora Anthonyja. Njihov glasnogovornik je početkom veljače 2001. objavio da se par razišao, Tom je podnio zahtjev za razvodom koji je finaliziran kasnije te godine.

Jedna od onih koje se rjeđe spominju među Tomovim bivšim ljubavima, iako je umalo i nju odveo pred oltar, je španjolska zvijezda Penelope Cruz.

Upoznali su se 2000. na snimanju filma "Nebo boje vanilije", ali je Tom tvrdio kako vezu nisu započeli dok sljedeće godine nije službeno okončan njegov brak s Nicole.

image

Tom Cruise i Penelope Cruz u kolovozu 2001. na premijeri filma ‘Mandolina kapetana Corellija‘ 

Lucy Nicholson/Afp

Veza je potrajala tri godine, premda su navodno razgovarali o braku, razišli su se 2004., a špekuliralo se kako je pravi razlog njegova posvećenost scijentologiji. Penelope mu se divila zbog vjere, ali nije željela da joj posveti život. Španjolska ljepotica sreću je pronašla u braku s kolegom Javierom Bardemom, s kojim ima dvoje djece.

image

Zanosnu Sofiju Vergaru također povezuju s Tomom Cruiseom 

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Tom je, nakon kratke veze s iransko-britanskom glumicom Nazanin Boniadi, koju mu je kao odgovarajuću partnericu navodno pronašla Scijentološka crkva, novu potencijalnu životnu družicu 2005. pronašao u Sofiji Vergari, u to vrijeme glumicom koja se tek probijala na veliku scenu. No, veza je završila prije nego što je zapravo započela, Sofia je shvatila da će se, ako želi postati sljedeća gospođa Cruise, morati odreći svoje katoličke vjere i prijeći na scijentologiju.

image

Katie Holmes i Tom Cruise vjenčali su se 2006. godine 

Cristina Quicler/Afp

U travnju 2005. Tom je započeo vezu s Katie Holmes, svoju ljubav svijetu je obznanio skačući po kauču tijekom gostovanja kod Oprah Winfrey. Par je u travnju 2006. dobio kćerku Suri, a u studenome te godine vjenčali su se na scijentološkoj ceremoniji u dvorcu Odescalchi u Italiji nakon što su prethodno brak sklopili u matičnom uredu u Los Angelesu.

Katie je u lipnju 2012. podnijela zahtjev za razvodom, a Tom je kasnije priznao da je važan faktor u raspadu braka bila njezina želja da zaštiti Suri od scijentologije. Tom već godinama, barem tako mediji tvrde, ne igra nikakvu ulogu i ne viđa sada 17-godišnju Suri.

image

Katie Holmes i njezina 17-godišnja kći Suri u šetnji New Yorkom 

Profimedia

Prošle godine mediji su ga povezivali s kolumbijskom glazbenom zvijezdom Shakirom nakon što su viđeni zajedno na utrci Formule 1 u Miamiju kamo se slavna pjevačica sa sinovima preselila nakon ružnog raspada veze sa španjolskom nogometnom legendom Gerardom Piquetom.

Tom je navodno bio jako zainteresiran za 46-godišnju pjevačicu, ali njoj se nije sviđao intenzitet njegove pozornosti, a tračerski su se mediji bili raspisali o "ljubavnom trokutu" čiji je treći kotač bio britanski višestruki svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton.

image

Glazbena zvijezda Shakira i Tom Cruise na utrci Formule 1 u Miamiju u svibnju prošle godine 

Chandan Khanna/Afp

Tijekom snimanja sedme "Nemoguće misije", špekuliralo se da Tomov odnos s kolegicom Hayley Atwell nadilazi prijateljski i kolegijalan aspekt, ali su oboje demantirali romansu tvrdeći kako je u pitanju prijateljstvo. U jednom razgovoru 41-godišnja Hayley je kazala da joj je Tom pokazao "izvanrednu moć platonske ljubavi", a u međuvremenu se zaručila s glazbenim producentom Nedom Wolfgangom Kellyjem.

image

Hayley Atwell i Tom Cruise na premijeri sedmog filma franšize ‘Nemoguća misija‘

Giuseppe Cacace/Afp

A nakon što se Sofia Vergara razvela od Joea Manganiella, Tom je navodno opet pokazao zanimanje za nju, ali od toga, čini se, nije bilo ništa, a na sceni se onda pojavila ruska razvedenica...

Inače, još 1998. Tom je uspješno tužio britanski tabloid Daily Express, koji je tvrdio kako je brak s Nicole Kidman prevara smišljena da prikrije njegovu homoseksualnost. U svibnju 2001. Cruise je podnio tužbu protiv gay pornoglumca Chada Slatera, koji je magazinu Actustar kazao da je imao aferu s Tomom.

Cruise je to oštro demantirao i Slater mu je trebao platiti odštetu od deset milijuna dolara nakon što je izjavio da si ne može priuštiti da se brani od tužbe i priznao da su njegove tvrdnje o Cruiseu bile lažne.

image

Tom Cruise 

Tiziana Fabi/Afp

Tom je tužio i Michaela Davisa, izdavača Bold Magazinea, i tražio odštetu od sto milijuna dolara jer je Davis tvrdio da ima video koji dokazuje da je Cruise gay. Tužba je povučena u zamjenu za Davisovu javnu izjavu da u videu nije Cruise i da je glumac heteroseksualac.

Veliku pozornost 2004. izazvala je Tomova kontroverzna izjava da bi psihijatriju trebala staviti izvan zakona. Ulje na vatru dolio je sljedeće godine, kad je kritizirao glumicu Brooke Shields zbog korištenja antidepresiva Paxil tijekom oporavka od postporođajne depresije.

image

Brooke Shields

Michael Tran/Afp

Cruise je tvrdio kako ne postoji "kemijska neravnoteža" i da je psihijatrija oblik pseudoznanosti. U odgovoru mu je Brooke poručila da bi se trebao držati spašavanja svijeta od izvanzemaljaca i prepustio ženama koje su iskusile postoporođajnu depresiju da odluče koji su oblici liječenja za njih najbolji.

Medicinski stručnjaci Cruiseove su komentare ocijenili kao poticanje društvene stigme vezane uz mentalne bolesti, a Brooke je njegove komentare nazvala "lošom uslugom majkama". U kolovozu 2006. Tom se osobno ispričao Brooke zbog svojih komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 06:37