stdClass Object ( [id] => 1326505 [title] => Mia Negovetić: Balans između karijere, škole i života tinejdžerice? Puno obveza, a opet sam se i družila i zabavljala [alias] => mia-negovetic-balans-izmedu-karijere-skole-i-zivota-tinejdzerice-puno-obveza-a-opet-sam-se-i-druzila-i-zabavljala [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Mia Negovetić je 23-godišnja pjevačica i autorica pjesama rođena u Rijeci. Svoj pjevački talent je pokazala već s 15 godina kada je pobijedila u talent showu "Zvjezdice" na RTL televiziji i izvođenjem himne u povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti. Bila je drugoplasirana 2020. na natjecanju "Dora" za predstavnika Hrvatske na Eurosongu.

Ima 12 pjesama, a za posljednju "Plešem sama" objavljenu krajem kolovoza sama je napisala tekst i glazbu. Bila je nominirana za nagradu Porin 2020. u kategoriji za najbolju izvođačicu godine. U paru s Marcom Cuccurinom pobijedila je u 11. sezoni showa "Zvijezde pjevaju" na HTV-u.

Pjevačica od malena

"Plešem sama" ima veliki broj pregleda nakon samo dva tjedna. Jesu li vam važne brojke?

– Pa, nije da se bavim time, ali mi je jako drago vidjeti da pogledi rastu (smijeh). Uvijek mi je drago vidjeti da je publika prepoznala neko moje djelo.

Sami ste napisali tekst i skladali glazbu. Koliko dugo ste radili na pjesmi?

– Radila sam na tekstu, glazbi i aranžmanu koji je Srđan Sekulović dovršio. Pjesmu sam napisala ustvari jako brzo, unutar nekoliko sati, dva-tri sata rekla bih.

---

---

Opišite nam malo tekst i poruku pjesme...

– Uvijek kada pišem, budem inspirirana nekim događajem koji se meni osobno dogodio, pa ga obično i ne dijelim ni sa kim u detalje, međutim s ovom pjesmom je malo drugačije, jer sam pisala o problemu za koji mislim da je prisutan stalno. Prvenstveno, pisala sam o tome kako se umjetnici ponekad osjećaju isključeno ili usamljeno, jer nekako imamo osjećaj da nas nitko u potpunosti ne razumije, osim nas samih. Naravno, to ne vrijedi samo za nas, to može vrijediti za svaku osobu na ovom planetu, ali nekako sam u početku ciljala na to. Kad sam došla do refrena, shvatila sam da ustvari ovu pjesmu posvećujem i svima onima, a pogotovo najmlađima, koji se također osjećaju neprihvaćeno i neshvaćeno. Htjela sam naglasiti da je itekako u redu biti svoj pa makar "plesao sam", jednom kad odrasteš znat ćeš da si donio ispravnu odluku. Svakako je bolje ‘‘plesati sam‘‘ nego živjeti po tuđim željama i biti ono što drugi od tebe žele vidjeti, a ne ono što jesi.

Promijenili ste imidž u pjesmi. Što ste htjeli poručiti i je li to dugotrajno?

– Jesam, ali nije dugotrajno (smijeh). Negdje sam pročitala da su napisali da sam poznata po čestom mijenjanju imidža, što me baš nasmijalo, ali nisu u krivu. Ja volim mijenjati svoj imidž kako mi dođe, jer je i to dio mog imidža. Uvijek sam za eksperimentiranje kada je umjetnost u pitanju, a i generalno. Da, volim se farbati i često mijenjati boju kose ili njezin stajling, ali jedino što time mogu poručiti je da samo uživam u tome što mogu sa sobom raditi što god, bez straha da me se osudi, a i biti primjer drugima da se ne trebaju toga bojati. Stoga budite svoji, svakako je sto puta bolje nego živjeti u strahu od osuđivanja.

Jeste li zadovoljni kako je publika reagirala na pjesmu "Mijenjam se"?

– Jesam! Drago mi je da smo i spotom izazvali reakciju, to smo i htjeli.

Da možete vratiti vrijeme unatrag, biste li se opet prijavili na "Zvjezdice"?

– Uh, naravno da bih. Iskustvo koje sam tamo pokupila je prekrasno, uz toliko prekrasnih ljudi i pozitive koja je stalno bila u zraku. Na svakom iskustvu sam jako zahvalna, ali na toj sam pozornici probila puno svojih strahova.

---

image

Mia Negovetić: Ponekad je teško, ponekad je super, ali moram priznati da se ja ustvari ne bavim ‘‘slavom‘‘

Vanesa Pandžić/Cropix
---

Kako ste se nosili sa slavom sa samo 15 godina?

– Kako s 15, tako i s 12, a tako i sada (smijeh). Ponekad je teško, ponekad je super, ali moram priznati da se ja ustvari ne bavim ‘‘slavom‘‘ toliko. Uživam u onome što radim i volim to svim srcem, ne mislim o tome hoće li me neka pjesma ili neko moje djelo proslaviti, već se nadam da ću nekome biti inspiracija i da će nekome to možda biti motivacija da slijedi svoje snove.

Je li bilo teško balansirati između pjevačke karijere, škole i života tinejdžerice?

– Da, to priznajem. Nema se puno što govoriti o tome, jednostavno puno obveza, a opet sam se i družila i izlazila i zabavljala. Ma, uz dobar balans ​sve se može, ali nije uvijek sve bilo bajno. Takav je život, što bi se reklo, a ja se ne žalim nimalo, sve je to jedan dugačak put taj život, nauči te sve i svašta svaki dan, a ja iz toga nastojim svaki put biti bolja verzija sebe. Radujem se svakom novom danu i svemu onome što me čeka.

Jeste li odmah htjeli biti pjevačica?

– Jesam, od malih nogu sam znala da to želim. Oduvijek me glazba fascinirala i eto, sad sam tu gdje jesam.

S Damirom Kedžom ste se povezali – nastupali ste prije sedam godina, on je osvojio "Doru", a vi ste bili drugi, i najavili ste mogućnost dueta u travnju. Jeste li dobri prijatelji?

– Nego što, podrška kolega je uvijek prekrasna i jako mi je drago što se poznajemo već toliko godina i da smo dijelili pozornicu. Za duet se nikad ne zna, ali za sada nismo još o tome puno diskutirali.

‘Once in a lifetime‘ iskustvo

Omiljeni izvođač s kojim ste imali duet?

– Joj, ne znam. Ta iskustva su stvarno prekrasna i svako ima neku svoju čar, tako da zaista ne mogu izdvojiti ni jedno.

Što vam je draže – pjevati na hrvatskom ili engleskom?

– Prije sam uvijek više voljela pjevati na engleskom, a sada pjevam na bilo kojem jeziku, ako mi je pjesma dobra.

Kako vam je bilo otpjevati himnu u povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti?

– Isto još jedno prekrasno iskustvo koje ću sigurno pamtiti do kraja života. Kad pogledam taj nastup, sjetim se kako me adrenalin baš ponio.

---

image
Vanesa Pandžić/Cropix
---

Idete li opet na "Doru"?

– Za sada ne. U tih nekoliko godina na njezinoj sceni sam naučila puno o sebi i zaključila da mi cilj nije otići na Eurosong. Ako ću biti baš jako, jako iskrena, više mi se i ne sviđa kao prije. Gledala sam Eurosong svake godine do sada, ali u zadnjih par godina nekako više "to nije to". Imam osjećaj da je ranije bilo puno više zanimljivih i puno kvalitetnijih pjesama nego sada. Naravno, ne govorim to za naše predstavnike, za svakoga od njih sam navijala i sjedila nervozna pred ekranom i pljeskala (smijeh).

Pobjedu u "Zvijezde pjevaju" obilježili ste tetoviranjem s Marcom. Koliko ste ostali bliski?

– Ma obilježili smo i prekrasnim slavljem uz naše najbliže, a i sve kolege i prijatelje koji su bili uz nas. Kasnije je nastala tetovaža, na našem rastanku. Htjeli smo to putovanje, koje je stvarno bilo preludo, obilježiti stihom iz pjesme koju smo pjevali. Nekako nam je to bio pečat da treba uvijek sanjati i ganjati svoje snove, nema ljepšeg od toga kad znaš da si se toliko posvetio sebi i svojim snovima da ih i postigneš. Marco je oduvijek volio glazbu, između ostalog, bili smo zajedno i na "Zvjezdicama", a i san mu je bio nastupiti u "Zvijezde pjevaju". Imamo predivno prijateljstvo prepuno avantura.

Kakvo je bilo iskustvo sudjelovati u "Zvijezde pjevaju"?

– Također iskustvo za pamćenje, ajme koliko smo mi toga prošli u ta dva mjeseca, to je nemoguće opisati. Mislim da je to ‘‘once in a lifetime" iskustvo, poprilično sam sigurna da je s njime bilo najposebnije od svega što je moglo biti. Nisam mogla bolje proživjeti to iskustvo nego što jesam.

Tri omiljene izvođačice i izvođača?

– Uvijek se mijenjaju, no trenutno najviše slušam Tash Sultanu, Rihannu i SZA, a od muških je to Labrinth, Bruno Mars, SYML.

Tri omiljene pjesme?

– Opet moram reći, trenutno: Labrinth "The Feels", Lana Del Ray i SYML "Paris, Texas" i Tash Sultana "Dream My Life Away".

S kim biste voljeli snimiti duet?

– Svaki put na ovo pitanje dajem isti odgovor, ali ovoga puta ću reći da ne znam, jednostavno sam shvatila da ako se duet mora dogoditi on nekako dođe sam. Puno pjevam sa svojim prijateljem i kolegom Edijem Abazijem s kojim već imam duet ‘‘Ljubav nema kraj‘‘, i skoro svaki put kad se nađemo mi napišemo neku novu stvar i jednostavno shvatim da trenutno ne želim duete ni sa kim osim s Edijem. Guštam raditi i pjevati s njim i jedva čekam da sve te duete pustimo van, baš se radujemo tome.

---

image
Vanesa Pandžić/Cropix
---

S kojom biste se pjevačicom usporedili?

– Inače ne volim usporedbe, tako ni sebe ne uspoređujem ni sa kim. Mislim da je svaki umjetnik unikatan na svoj način.

Kako provodite slobodno vrijeme?

– Volim "Do it yourself" projektiće, to me ispuni. Ponekad heklam, ponekad radim narukvice, ponekad nešto treće, što mi padne napamet. Osim toga, i puno sviram i pjevam i družim se s prijateljima. Živim u mirnijem mjestu koje ima predivnu prirodu pa se volim i prošetati po obližnjoj šumi.

Kako ste proveli ljeto?

– Bilo je lijepo i puno avantura, puno sam putovala okolo. Bilo je i radno, s obzirom na to da završavam svoj prvi album, ali ja to ne smatram poslom, ustvari, to mi je isto godišnji.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"‘PLEŠEM SAMA‘"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8533"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => ‘PLEŠEM SAMA‘ 2 0 8533 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-27 08:39:56 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Božidar Lončar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-01 11:44:28 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2023-10-01 11:44:28 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Mia Negovetić: Balans između karijere, škole i života tinejdžerice? Puno obveza, a opet sam se i družila i zabavljala [metakey] => Mia Negovetić, Plešem Sama, reflektor, Reflektor Slobodne Dalmacije [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569332.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569335.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569324.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569334.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569328.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569323.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569318.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569315.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569333.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569326.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569330.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569317.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569329.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569319.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569331.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569321.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569316.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569325.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25569336.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mia Negovetei\u0107: Sebe ne uspore\u0111ujem ni sa kim. Mislim da je svaki umjetnik unikatan na svoj na\u010din.<\/p>","

Mia Negoveti\u0107:\u00a0Ponekad je te\u0161ko, ponekad je super, ali moram priznati da se ja ustvari ne bavim \u2018\u2018slavom\u2018\u2018<\/p>","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25569332_1920.jpg":"1920x1080","k_25569332_1280.jpg":"1280x1280","k_25569332_1024.jpg":"1024x1024","k_25569332_640.jpg":"640x640","k_25569332_480.jpg":"480x480","k_25569332_340.jpg":"340x340","k_25569332_220.jpg":"220x220","o_25569332_1280.jpg":"1280x853","o_25569332_1024.jpg":"1024x682","o_25569332_640.jpg":"640x426","o_25569332_480.jpg":"480x320","o_25569332_340.jpg":"340x226","o_25569332_220.jpg":"220x146","h_25569332_1280.jpg":"1280x854","h_25569332_1024.jpg":"1024x683","h_25569332_640.jpg":"640x427","h_25569332_480.jpg":"480x320","h_25569332_340.jpg":"340x227","h_25569332_220.jpg":"220x147","pp_25569332_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569332_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569332_640.jpg":"640x814","pp_25569332_480.jpg":"480x611","pp_25569332_340.jpg":"340x432","pp_25569332_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569335_1920.jpg":"1920x1080","k_25569335_1280.jpg":"1280x1280","k_25569335_1024.jpg":"1024x1024","k_25569335_640.jpg":"640x640","k_25569335_480.jpg":"480x480","k_25569335_340.jpg":"340x340","k_25569335_220.jpg":"220x220","o_25569335_1280.jpg":"1280x853","o_25569335_1024.jpg":"1024x682","o_25569335_640.jpg":"640x426","o_25569335_480.jpg":"480x320","o_25569335_340.jpg":"340x226","o_25569335_220.jpg":"220x146","h_25569335_1280.jpg":"1280x854","h_25569335_1024.jpg":"1024x683","h_25569335_640.jpg":"640x427","h_25569335_480.jpg":"480x320","h_25569335_340.jpg":"340x227","h_25569335_220.jpg":"220x147","pp_25569335_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569335_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569335_640.jpg":"640x814","pp_25569335_480.jpg":"480x611","pp_25569335_340.jpg":"340x432","pp_25569335_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569324_1920.jpg":"1920x1080","k_25569324_1280.jpg":"1280x1280","k_25569324_1024.jpg":"1024x1024","k_25569324_640.jpg":"640x640","k_25569324_480.jpg":"480x480","k_25569324_340.jpg":"340x340","k_25569324_220.jpg":"220x220","o_25569324_1280.jpg":"1280x853","o_25569324_1024.jpg":"1024x682","o_25569324_640.jpg":"640x426","o_25569324_480.jpg":"480x320","o_25569324_340.jpg":"340x226","o_25569324_220.jpg":"220x146","h_25569324_1280.jpg":"1280x854","h_25569324_1024.jpg":"1024x683","h_25569324_640.jpg":"640x427","h_25569324_480.jpg":"480x320","h_25569324_340.jpg":"340x227","h_25569324_220.jpg":"220x147","pp_25569324_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569324_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569324_640.jpg":"640x814","pp_25569324_480.jpg":"480x611","pp_25569324_340.jpg":"340x432","pp_25569324_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569334_1920.jpg":"1920x1080","k_25569334_1280.jpg":"1280x1280","k_25569334_1024.jpg":"1024x1024","k_25569334_640.jpg":"640x640","k_25569334_480.jpg":"480x480","k_25569334_340.jpg":"340x340","k_25569334_220.jpg":"220x220","o_25569334_1280.jpg":"1280x853","o_25569334_1024.jpg":"1024x682","o_25569334_640.jpg":"640x426","o_25569334_480.jpg":"480x320","o_25569334_340.jpg":"340x226","o_25569334_220.jpg":"220x146","h_25569334_1280.jpg":"1280x854","h_25569334_1024.jpg":"1024x683","h_25569334_640.jpg":"640x427","h_25569334_480.jpg":"480x320","h_25569334_340.jpg":"340x227","h_25569334_220.jpg":"220x147","pp_25569334_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569334_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569334_640.jpg":"640x814","pp_25569334_480.jpg":"480x611","pp_25569334_340.jpg":"340x432","pp_25569334_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25569328_1920.jpg":"1920x1080","k_25569328_1280.jpg":"1280x1280","k_25569328_1024.jpg":"1024x1024","k_25569328_640.jpg":"640x640","k_25569328_480.jpg":"480x480","k_25569328_340.jpg":"340x340","k_25569328_220.jpg":"220x220","o_25569328_1280.jpg":"1280x1920","o_25569328_1024.jpg":"1024x1536","o_25569328_640.jpg":"640x960","o_25569328_480.jpg":"480x720","o_25569328_340.jpg":"340x510","o_25569328_220.jpg":"220x330","h_25569328_1280.jpg":"1280x854","h_25569328_1024.jpg":"1024x683","h_25569328_640.jpg":"640x427","h_25569328_480.jpg":"480x320","h_25569328_340.jpg":"340x227","h_25569328_220.jpg":"220x147","pp_25569328_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569328_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569328_640.jpg":"640x814","pp_25569328_480.jpg":"480x611","pp_25569328_340.jpg":"340x432","pp_25569328_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569323_1920.jpg":"1920x1080","k_25569323_1280.jpg":"1280x1280","k_25569323_1024.jpg":"1024x1024","k_25569323_640.jpg":"640x640","k_25569323_480.jpg":"480x480","k_25569323_340.jpg":"340x340","k_25569323_220.jpg":"220x220","o_25569323_1280.jpg":"1280x853","o_25569323_1024.jpg":"1024x682","o_25569323_640.jpg":"640x426","o_25569323_480.jpg":"480x320","o_25569323_340.jpg":"340x226","o_25569323_220.jpg":"220x146","h_25569323_1280.jpg":"1280x854","h_25569323_1024.jpg":"1024x683","h_25569323_640.jpg":"640x427","h_25569323_480.jpg":"480x320","h_25569323_340.jpg":"340x227","h_25569323_220.jpg":"220x147","pp_25569323_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569323_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569323_640.jpg":"640x814","pp_25569323_480.jpg":"480x611","pp_25569323_340.jpg":"340x432","pp_25569323_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569318_1920.jpg":"1920x1080","k_25569318_1280.jpg":"1280x1280","k_25569318_1024.jpg":"1024x1024","k_25569318_640.jpg":"640x640","k_25569318_480.jpg":"480x480","k_25569318_340.jpg":"340x340","k_25569318_220.jpg":"220x220","o_25569318_1280.jpg":"1280x853","o_25569318_1024.jpg":"1024x682","o_25569318_640.jpg":"640x426","o_25569318_480.jpg":"480x320","o_25569318_340.jpg":"340x226","o_25569318_220.jpg":"220x146","h_25569318_1280.jpg":"1280x854","h_25569318_1024.jpg":"1024x683","h_25569318_640.jpg":"640x427","h_25569318_480.jpg":"480x320","h_25569318_340.jpg":"340x227","h_25569318_220.jpg":"220x147","pp_25569318_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569318_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569318_640.jpg":"640x814","pp_25569318_480.jpg":"480x611","pp_25569318_340.jpg":"340x432","pp_25569318_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25569315_1920.jpg":"1920x1080","k_25569315_1280.jpg":"1280x1280","k_25569315_1024.jpg":"1024x1024","k_25569315_640.jpg":"640x640","k_25569315_480.jpg":"480x480","k_25569315_340.jpg":"340x340","k_25569315_220.jpg":"220x220","o_25569315_1280.jpg":"1280x1920","o_25569315_1024.jpg":"1024x1536","o_25569315_640.jpg":"640x960","o_25569315_480.jpg":"480x720","o_25569315_340.jpg":"340x510","o_25569315_220.jpg":"220x330","h_25569315_1280.jpg":"1280x854","h_25569315_1024.jpg":"1024x683","h_25569315_640.jpg":"640x427","h_25569315_480.jpg":"480x320","h_25569315_340.jpg":"340x227","h_25569315_220.jpg":"220x147","pp_25569315_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569315_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569315_640.jpg":"640x814","pp_25569315_480.jpg":"480x611","pp_25569315_340.jpg":"340x432","pp_25569315_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569333_1920.jpg":"1920x1080","k_25569333_1280.jpg":"1280x1280","k_25569333_1024.jpg":"1024x1024","k_25569333_640.jpg":"640x640","k_25569333_480.jpg":"480x480","k_25569333_340.jpg":"340x340","k_25569333_220.jpg":"220x220","o_25569333_1280.jpg":"1280x853","o_25569333_1024.jpg":"1024x682","o_25569333_640.jpg":"640x426","o_25569333_480.jpg":"480x320","o_25569333_340.jpg":"340x226","o_25569333_220.jpg":"220x146","h_25569333_1280.jpg":"1280x854","h_25569333_1024.jpg":"1024x683","h_25569333_640.jpg":"640x427","h_25569333_480.jpg":"480x320","h_25569333_340.jpg":"340x227","h_25569333_220.jpg":"220x147","pp_25569333_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569333_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569333_640.jpg":"640x814","pp_25569333_480.jpg":"480x611","pp_25569333_340.jpg":"340x432","pp_25569333_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25569326_1920.jpg":"1920x1080","k_25569326_1280.jpg":"1280x1280","k_25569326_1024.jpg":"1024x1024","k_25569326_640.jpg":"640x640","k_25569326_480.jpg":"480x480","k_25569326_340.jpg":"340x340","k_25569326_220.jpg":"220x220","o_25569326_1280.jpg":"1280x1920","o_25569326_1024.jpg":"1024x1536","o_25569326_640.jpg":"640x960","o_25569326_480.jpg":"480x720","o_25569326_340.jpg":"340x510","o_25569326_220.jpg":"220x330","h_25569326_1280.jpg":"1280x854","h_25569326_1024.jpg":"1024x683","h_25569326_640.jpg":"640x427","h_25569326_480.jpg":"480x320","h_25569326_340.jpg":"340x227","h_25569326_220.jpg":"220x147","pp_25569326_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569326_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569326_640.jpg":"640x814","pp_25569326_480.jpg":"480x611","pp_25569326_340.jpg":"340x432","pp_25569326_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569330_1920.jpg":"1920x1080","k_25569330_1280.jpg":"1280x1280","k_25569330_1024.jpg":"1024x1024","k_25569330_640.jpg":"640x640","k_25569330_480.jpg":"480x480","k_25569330_340.jpg":"340x340","k_25569330_220.jpg":"220x220","o_25569330_1280.jpg":"1280x853","o_25569330_1024.jpg":"1024x682","o_25569330_640.jpg":"640x426","o_25569330_480.jpg":"480x320","o_25569330_340.jpg":"340x226","o_25569330_220.jpg":"220x146","h_25569330_1280.jpg":"1280x854","h_25569330_1024.jpg":"1024x683","h_25569330_640.jpg":"640x427","h_25569330_480.jpg":"480x320","h_25569330_340.jpg":"340x227","h_25569330_220.jpg":"220x147","pp_25569330_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569330_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569330_640.jpg":"640x814","pp_25569330_480.jpg":"480x611","pp_25569330_340.jpg":"340x432","pp_25569330_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569317_1920.jpg":"1920x1080","k_25569317_1280.jpg":"1280x1280","k_25569317_1024.jpg":"1024x1024","k_25569317_640.jpg":"640x640","k_25569317_480.jpg":"480x480","k_25569317_340.jpg":"340x340","k_25569317_220.jpg":"220x220","o_25569317_1280.jpg":"1280x853","o_25569317_1024.jpg":"1024x682","o_25569317_640.jpg":"640x426","o_25569317_480.jpg":"480x320","o_25569317_340.jpg":"340x226","o_25569317_220.jpg":"220x146","h_25569317_1280.jpg":"1280x854","h_25569317_1024.jpg":"1024x683","h_25569317_640.jpg":"640x427","h_25569317_480.jpg":"480x320","h_25569317_340.jpg":"340x227","h_25569317_220.jpg":"220x147","pp_25569317_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569317_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569317_640.jpg":"640x814","pp_25569317_480.jpg":"480x611","pp_25569317_340.jpg":"340x432","pp_25569317_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25569329_1920.jpg":"1920x1080","k_25569329_1280.jpg":"1280x1280","k_25569329_1024.jpg":"1024x1024","k_25569329_640.jpg":"640x640","k_25569329_480.jpg":"480x480","k_25569329_340.jpg":"340x340","k_25569329_220.jpg":"220x220","o_25569329_1280.jpg":"1280x1920","o_25569329_1024.jpg":"1024x1536","o_25569329_640.jpg":"640x960","o_25569329_480.jpg":"480x720","o_25569329_340.jpg":"340x510","o_25569329_220.jpg":"220x330","h_25569329_1280.jpg":"1280x854","h_25569329_1024.jpg":"1024x683","h_25569329_640.jpg":"640x427","h_25569329_480.jpg":"480x320","h_25569329_340.jpg":"340x227","h_25569329_220.jpg":"220x147","pp_25569329_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569329_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569329_640.jpg":"640x814","pp_25569329_480.jpg":"480x611","pp_25569329_340.jpg":"340x432","pp_25569329_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569319_1920.jpg":"1920x1080","k_25569319_1280.jpg":"1280x1280","k_25569319_1024.jpg":"1024x1024","k_25569319_640.jpg":"640x640","k_25569319_480.jpg":"480x480","k_25569319_340.jpg":"340x340","k_25569319_220.jpg":"220x220","o_25569319_1280.jpg":"1280x853","o_25569319_1024.jpg":"1024x682","o_25569319_640.jpg":"640x426","o_25569319_480.jpg":"480x320","o_25569319_340.jpg":"340x226","o_25569319_220.jpg":"220x146","h_25569319_1280.jpg":"1280x854","h_25569319_1024.jpg":"1024x683","h_25569319_640.jpg":"640x427","h_25569319_480.jpg":"480x320","h_25569319_340.jpg":"340x227","h_25569319_220.jpg":"220x147","pp_25569319_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569319_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569319_640.jpg":"640x814","pp_25569319_480.jpg":"480x611","pp_25569319_340.jpg":"340x432","pp_25569319_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569331_1920.jpg":"1920x1080","k_25569331_1280.jpg":"1280x1280","k_25569331_1024.jpg":"1024x1024","k_25569331_640.jpg":"640x640","k_25569331_480.jpg":"480x480","k_25569331_340.jpg":"340x340","k_25569331_220.jpg":"220x220","o_25569331_1280.jpg":"1280x853","o_25569331_1024.jpg":"1024x682","o_25569331_640.jpg":"640x426","o_25569331_480.jpg":"480x320","o_25569331_340.jpg":"340x226","o_25569331_220.jpg":"220x146","h_25569331_1280.jpg":"1280x854","h_25569331_1024.jpg":"1024x683","h_25569331_640.jpg":"640x427","h_25569331_480.jpg":"480x320","h_25569331_340.jpg":"340x227","h_25569331_220.jpg":"220x147","pp_25569331_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569331_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569331_640.jpg":"640x814","pp_25569331_480.jpg":"480x611","pp_25569331_340.jpg":"340x432","pp_25569331_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2688","hd_25569321_1920.jpg":"1920x1080","k_25569321_1280.jpg":"1280x1280","k_25569321_1024.jpg":"1024x1024","k_25569321_640.jpg":"640x640","k_25569321_480.jpg":"480x480","k_25569321_340.jpg":"340x340","k_25569321_220.jpg":"220x220","o_25569321_1280.jpg":"1280x1792","o_25569321_1024.jpg":"1024x1433","o_25569321_640.jpg":"640x896","o_25569321_480.jpg":"480x672","o_25569321_340.jpg":"340x476","o_25569321_220.jpg":"220x308","h_25569321_1280.jpg":"1280x854","h_25569321_1024.jpg":"1024x683","h_25569321_640.jpg":"640x427","h_25569321_480.jpg":"480x320","h_25569321_340.jpg":"340x227","h_25569321_220.jpg":"220x147","pp_25569321_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569321_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569321_640.jpg":"640x814","pp_25569321_480.jpg":"480x611","pp_25569321_340.jpg":"340x432","pp_25569321_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569316_1920.jpg":"1920x1080","k_25569316_1280.jpg":"1280x1280","k_25569316_1024.jpg":"1024x1024","k_25569316_640.jpg":"640x640","k_25569316_480.jpg":"480x480","k_25569316_340.jpg":"340x340","k_25569316_220.jpg":"220x220","o_25569316_1280.jpg":"1280x853","o_25569316_1024.jpg":"1024x682","o_25569316_640.jpg":"640x426","o_25569316_480.jpg":"480x320","o_25569316_340.jpg":"340x226","o_25569316_220.jpg":"220x146","h_25569316_1280.jpg":"1280x854","h_25569316_1024.jpg":"1024x683","h_25569316_640.jpg":"640x427","h_25569316_480.jpg":"480x320","h_25569316_340.jpg":"340x227","h_25569316_220.jpg":"220x147","pp_25569316_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569316_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569316_640.jpg":"640x814","pp_25569316_480.jpg":"480x611","pp_25569316_340.jpg":"340x432","pp_25569316_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25569325_1920.jpg":"1920x1080","k_25569325_1280.jpg":"1280x1280","k_25569325_1024.jpg":"1024x1024","k_25569325_640.jpg":"640x640","k_25569325_480.jpg":"480x480","k_25569325_340.jpg":"340x340","k_25569325_220.jpg":"220x220","o_25569325_1280.jpg":"1280x853","o_25569325_1024.jpg":"1024x682","o_25569325_640.jpg":"640x426","o_25569325_480.jpg":"480x320","o_25569325_340.jpg":"340x226","o_25569325_220.jpg":"220x146","h_25569325_1280.jpg":"1280x854","h_25569325_1024.jpg":"1024x683","h_25569325_640.jpg":"640x427","h_25569325_480.jpg":"480x320","h_25569325_340.jpg":"340x227","h_25569325_220.jpg":"220x147","pp_25569325_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569325_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569325_640.jpg":"640x814","pp_25569325_480.jpg":"480x611","pp_25569325_340.jpg":"340x432","pp_25569325_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2688","hd_25569336_1920.jpg":"1920x1080","k_25569336_1280.jpg":"1280x1280","k_25569336_1024.jpg":"1024x1024","k_25569336_640.jpg":"640x640","k_25569336_480.jpg":"480x480","k_25569336_340.jpg":"340x340","k_25569336_220.jpg":"220x220","o_25569336_1280.jpg":"1280x1792","o_25569336_1024.jpg":"1024x1433","o_25569336_640.jpg":"640x896","o_25569336_480.jpg":"480x672","o_25569336_340.jpg":"340x476","o_25569336_220.jpg":"220x308","h_25569336_1280.jpg":"1280x854","h_25569336_1024.jpg":"1024x683","h_25569336_640.jpg":"640x427","h_25569336_480.jpg":"480x320","h_25569336_340.jpg":"340x227","h_25569336_220.jpg":"220x147","pp_25569336_1280.jpg":"1280x1628","pp_25569336_1024.jpg":"1024x1303","pp_25569336_640.jpg":"640x814","pp_25569336_480.jpg":"480x611","pp_25569336_340.jpg":"340x432","pp_25569336_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4192389 Threads: 4 Questions: 127815553 Slow queries: 55213 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3864308 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/mia-negovetic-balans-izmedu-karijere-skole-i-zivota-tinejdzerice-puno-obveza-a-opet-sam-se-i-druzila-i-zabavljala-1326505 [printLink] => /scena/showbiz/mia-negovetic-balans-izmedu-karijere-skole-i-zivota-tinejdzerice-puno-obveza-a-opet-sam-se-i-druzila-i-zabavljala-1326505?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 679308 [name] => Mia Negovetić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mia-negovetic [link] => /tag/mia-negovetic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 731556 [name] => Plešem Sama [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-29 13:45:16 [main_article_id] => 0 [alias] => plesem-sama [link] => /tag/plesem-sama ) [2] => stdClass Object ( [id] => 362759 [name] => Reflektor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor [link] => /tag/reflektor ) [3] => stdClass Object ( [id] => 728340 [name] => Reflektor Slobodne Dalmacije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-31 15:46:29 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor-slobodne-dalmacije [link] => /tag/reflektor-slobodne-dalmacije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mia Negovetić: Balans između karijere, škole i života tinejdžerice? Puno obveza, a opet sam se i družila i zabavljala [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-15-01-12-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569332.jpg [galleryCount] => 19 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vanesa Pandžić/Cropix [mainImageDesc] =>

Mia Negoveteić: Sebe ne uspoređujem ni sa kim. Mislim da je svaki umjetnik unikatan na svoj način.

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569332.jpg [title] =>

Mia Negoveteić: Sebe ne uspoređujem ni sa kim. Mislim da je svaki umjetnik unikatan na svoj način.

Vanesa Pandžić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569335.jpg [title] =>

Mia Negovetić: Ponekad je teško, ponekad je super, ali moram priznati da se ja ustvari ne bavim ‘‘slavom‘‘

Vanesa Pandžić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569324.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569334.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569328.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569323.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569318.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569315.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569333.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569326.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569330.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569317.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569329.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569319.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569331.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569321.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569316.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569325.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25569336.jpg [title] => Vanesa Pandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Mia Negovetić je 23-godišnja pjevačica i autorica pjesama rođena u Rijeci. Svoj pjevački talent je pokazala već s 15 godina kada je pobijedila u talent showu "Zvjezdice" na RTL televiziji i izvođenjem himne u povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti. Bila je drugoplasirana 2020. na natjecanju "Dora" za predstavnika Hrvatske na Eurosongu.

Ima 12 pjesama, a za posljednju "Plešem sama" objavljenu krajem kolovoza sama je napisala tekst i glazbu. Bila je nominirana za nagradu Porin 2020. u kategoriji za najbolju izvođačicu godine. U paru s Marcom Cuccurinom pobijedila je u 11. sezoni showa "Zvijezde pjevaju" na HTV-u.

Pjevačica od malena

"Plešem sama" ima veliki broj pregleda nakon samo dva tjedna. Jesu li vam važne brojke?

– Pa, nije da se bavim time, ali mi je jako drago vidjeti da pogledi rastu (smijeh). Uvijek mi je drago vidjeti da je publika prepoznala neko moje djelo.

Sami ste napisali tekst i skladali glazbu. Koliko dugo ste radili na pjesmi?

– Radila sam na tekstu, glazbi i aranžmanu koji je Srđan Sekulović dovršio. Pjesmu sam napisala ustvari jako brzo, unutar nekoliko sati, dva-tri sata rekla bih.

---

---

Opišite nam malo tekst i poruku pjesme...

– Uvijek kada pišem, budem inspirirana nekim događajem koji se meni osobno dogodio, pa ga obično i ne dijelim ni sa kim u detalje, međutim s ovom pjesmom je malo drugačije, jer sam pisala o problemu za koji mislim da je prisutan stalno. Prvenstveno, pisala sam o tome kako se umjetnici ponekad osjećaju isključeno ili usamljeno, jer nekako imamo osjećaj da nas nitko u potpunosti ne razumije, osim nas samih. Naravno, to ne vrijedi samo za nas, to može vrijediti za svaku osobu na ovom planetu, ali nekako sam u početku ciljala na to. Kad sam došla do refrena, shvatila sam da ustvari ovu pjesmu posvećujem i svima onima, a pogotovo najmlađima, koji se također osjećaju neprihvaćeno i neshvaćeno. Htjela sam naglasiti da je itekako u redu biti svoj pa makar "plesao sam", jednom kad odrasteš znat ćeš da si donio ispravnu odluku. Svakako je bolje ‘‘plesati sam‘‘ nego živjeti po tuđim željama i biti ono što drugi od tebe žele vidjeti, a ne ono što jesi.

Promijenili ste imidž u pjesmi. Što ste htjeli poručiti i je li to dugotrajno?

– Jesam, ali nije dugotrajno (smijeh). Negdje sam pročitala da su napisali da sam poznata po čestom mijenjanju imidža, što me baš nasmijalo, ali nisu u krivu. Ja volim mijenjati svoj imidž kako mi dođe, jer je i to dio mog imidža. Uvijek sam za eksperimentiranje kada je umjetnost u pitanju, a i generalno. Da, volim se farbati i često mijenjati boju kose ili njezin stajling, ali jedino što time mogu poručiti je da samo uživam u tome što mogu sa sobom raditi što god, bez straha da me se osudi, a i biti primjer drugima da se ne trebaju toga bojati. Stoga budite svoji, svakako je sto puta bolje nego živjeti u strahu od osuđivanja.

Jeste li zadovoljni kako je publika reagirala na pjesmu "Mijenjam se"?

– Jesam! Drago mi je da smo i spotom izazvali reakciju, to smo i htjeli.

Da možete vratiti vrijeme unatrag, biste li se opet prijavili na "Zvjezdice"?

– Uh, naravno da bih. Iskustvo koje sam tamo pokupila je prekrasno, uz toliko prekrasnih ljudi i pozitive koja je stalno bila u zraku. Na svakom iskustvu sam jako zahvalna, ali na toj sam pozornici probila puno svojih strahova.

---

image

Mia Negovetić: Ponekad je teško, ponekad je super, ali moram priznati da se ja ustvari ne bavim ‘‘slavom‘‘

Vanesa Pandžić/Cropix
---

Kako ste se nosili sa slavom sa samo 15 godina?

– Kako s 15, tako i s 12, a tako i sada (smijeh). Ponekad je teško, ponekad je super, ali moram priznati da se ja ustvari ne bavim ‘‘slavom‘‘ toliko. Uživam u onome što radim i volim to svim srcem, ne mislim o tome hoće li me neka pjesma ili neko moje djelo proslaviti, već se nadam da ću nekome biti inspiracija i da će nekome to možda biti motivacija da slijedi svoje snove.

Je li bilo teško balansirati između pjevačke karijere, škole i života tinejdžerice?

– Da, to priznajem. Nema se puno što govoriti o tome, jednostavno puno obveza, a opet sam se i družila i izlazila i zabavljala. Ma, uz dobar balans ​sve se može, ali nije uvijek sve bilo bajno. Takav je život, što bi se reklo, a ja se ne žalim nimalo, sve je to jedan dugačak put taj život, nauči te sve i svašta svaki dan, a ja iz toga nastojim svaki put biti bolja verzija sebe. Radujem se svakom novom danu i svemu onome što me čeka.

Jeste li odmah htjeli biti pjevačica?

– Jesam, od malih nogu sam znala da to želim. Oduvijek me glazba fascinirala i eto, sad sam tu gdje jesam.

S Damirom Kedžom ste se povezali – nastupali ste prije sedam godina, on je osvojio "Doru", a vi ste bili drugi, i najavili ste mogućnost dueta u travnju. Jeste li dobri prijatelji?

– Nego što, podrška kolega je uvijek prekrasna i jako mi je drago što se poznajemo već toliko godina i da smo dijelili pozornicu. Za duet se nikad ne zna, ali za sada nismo još o tome puno diskutirali.

‘Once in a lifetime‘ iskustvo

Omiljeni izvođač s kojim ste imali duet?

– Joj, ne znam. Ta iskustva su stvarno prekrasna i svako ima neku svoju čar, tako da zaista ne mogu izdvojiti ni jedno.

Što vam je draže – pjevati na hrvatskom ili engleskom?

– Prije sam uvijek više voljela pjevati na engleskom, a sada pjevam na bilo kojem jeziku, ako mi je pjesma dobra.

Kako vam je bilo otpjevati himnu u povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti?

– Isto još jedno prekrasno iskustvo koje ću sigurno pamtiti do kraja života. Kad pogledam taj nastup, sjetim se kako me adrenalin baš ponio.

---

image
Vanesa Pandžić/Cropix
---

Idete li opet na "Doru"?

– Za sada ne. U tih nekoliko godina na njezinoj sceni sam naučila puno o sebi i zaključila da mi cilj nije otići na Eurosong. Ako ću biti baš jako, jako iskrena, više mi se i ne sviđa kao prije. Gledala sam Eurosong svake godine do sada, ali u zadnjih par godina nekako više "to nije to". Imam osjećaj da je ranije bilo puno više zanimljivih i puno kvalitetnijih pjesama nego sada. Naravno, ne govorim to za naše predstavnike, za svakoga od njih sam navijala i sjedila nervozna pred ekranom i pljeskala (smijeh).

Pobjedu u "Zvijezde pjevaju" obilježili ste tetoviranjem s Marcom. Koliko ste ostali bliski?

– Ma obilježili smo i prekrasnim slavljem uz naše najbliže, a i sve kolege i prijatelje koji su bili uz nas. Kasnije je nastala tetovaža, na našem rastanku. Htjeli smo to putovanje, koje je stvarno bilo preludo, obilježiti stihom iz pjesme koju smo pjevali. Nekako nam je to bio pečat da treba uvijek sanjati i ganjati svoje snove, nema ljepšeg od toga kad znaš da si se toliko posvetio sebi i svojim snovima da ih i postigneš. Marco je oduvijek volio glazbu, između ostalog, bili smo zajedno i na "Zvjezdicama", a i san mu je bio nastupiti u "Zvijezde pjevaju". Imamo predivno prijateljstvo prepuno avantura.

Kakvo je bilo iskustvo sudjelovati u "Zvijezde pjevaju"?

– Također iskustvo za pamćenje, ajme koliko smo mi toga prošli u ta dva mjeseca, to je nemoguće opisati. Mislim da je to ‘‘once in a lifetime" iskustvo, poprilično sam sigurna da je s njime bilo najposebnije od svega što je moglo biti. Nisam mogla bolje proživjeti to iskustvo nego što jesam.

Tri omiljene izvođačice i izvođača?

– Uvijek se mijenjaju, no trenutno najviše slušam Tash Sultanu, Rihannu i SZA, a od muških je to Labrinth, Bruno Mars, SYML.

Tri omiljene pjesme?

– Opet moram reći, trenutno: Labrinth "The Feels", Lana Del Ray i SYML "Paris, Texas" i Tash Sultana "Dream My Life Away".

S kim biste voljeli snimiti duet?

– Svaki put na ovo pitanje dajem isti odgovor, ali ovoga puta ću reći da ne znam, jednostavno sam shvatila da ako se duet mora dogoditi on nekako dođe sam. Puno pjevam sa svojim prijateljem i kolegom Edijem Abazijem s kojim već imam duet ‘‘Ljubav nema kraj‘‘, i skoro svaki put kad se nađemo mi napišemo neku novu stvar i jednostavno shvatim da trenutno ne želim duete ni sa kim osim s Edijem. Guštam raditi i pjevati s njim i jedva čekam da sve te duete pustimo van, baš se radujemo tome.

---

image
Vanesa Pandžić/Cropix
---

S kojom biste se pjevačicom usporedili?

– Inače ne volim usporedbe, tako ni sebe ne uspoređujem ni sa kim. Mislim da je svaki umjetnik unikatan na svoj način.

Kako provodite slobodno vrijeme?

– Volim "Do it yourself" projektiće, to me ispuni. Ponekad heklam, ponekad radim narukvice, ponekad nešto treće, što mi padne napamet. Osim toga, i puno sviram i pjevam i družim se s prijateljima. Živim u mirnijem mjestu koje ima predivnu prirodu pa se volim i prošetati po obližnjoj šumi.

Kako ste proveli ljeto?

– Bilo je lijepo i puno avantura, puno sam putovala okolo. Bilo je i radno, s obzirom na to da završavam svoj prvi album, ali ja to ne smatram poslom, ustvari, to mi je isto godišnji.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix
Vanesa Pandžić/Cropix

Mia Negoveteić: Sebe ne uspoređujem ni sa kim. Mislim da je svaki umjetnik unikatan na svoj način.

Vanesa Pandžić/Cropix

Mia Negovetić: Ponekad je teško, ponekad je super, ali moram priznati da se ja ustvari ne bavim ‘‘slavom‘‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/mia-negovetic-balans-izmedu-karijere-skole-i-zivota-tinejdzerice-puno-obveza-a-opet-sam-se-i-druzila-i-zabavljala-1326505 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7281a3de50d03b0a3a61d2e5703ec7aac0f4aa2e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mia+Negoveti%C4%87%3A+Balans+izme%C4%91u+karijere%2C+%C5%A1kole+i+%C5%BEivota+tinejd%C5%BEerice%3F+Puno+obveza%2C+a+opet+sam+se+i+dru%C5%BEila+i+zabavljala&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fmia-negovetic-balans-izmedu-karijere-skole-i-zivota-tinejdzerice-puno-obveza-a-opet-sam-se-i-druzila-i-zabavljala-1326505 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fmia-negovetic-balans-izmedu-karijere-skole-i-zivota-tinejdzerice-puno-obveza-a-opet-sam-se-i-druzila-i-zabavljala-1326505 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"‘PLEŠEM SAMA‘"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8533"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbiz‘PLEŠEM SAMA‘

Mia Negovetić: Balans između karijere, škole i života tinejdžerice? Puno obveza, a opet sam se i družila i zabavljala

Piše Božidar Lončar
1. listopada 2023. - 13:44
Mia Negoveteić: Sebe ne uspoređujem ni sa kim. Mislim da je svaki umjetnik unikatan na svoj način.Vanesa Pandžić/Cropix

Mia Negovetić je 23-godišnja pjevačica i autorica pjesama rođena u Rijeci. Svoj pjevački talent je pokazala već s 15 godina kada je pobijedila u talent showu "Zvjezdice" na RTL televiziji i izvođenjem himne u povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti. Bila je drugoplasirana 2020. na natjecanju "Dora" za predstavnika Hrvatske na Eurosongu.

Ima 12 pjesama, a za posljednju "Plešem sama" objavljenu krajem kolovoza sama je napisala tekst i glazbu. Bila je nominirana za nagradu Porin 2020. u kategoriji za najbolju izvođačicu godine. U paru s Marcom Cuccurinom pobijedila je u 11. sezoni showa "Zvijezde pjevaju" na HTV-u.

Pjevačica od malena

"Plešem sama" ima veliki broj pregleda nakon samo dva tjedna. Jesu li vam važne brojke?

– Pa, nije da se bavim time, ali mi je jako drago ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 17:01