StoryEditorOCM
Showbiznezaboravni pjevač

Na današnji dan poginuo je Toše Proeski; Elena se s njim zadnja čula: ‘Slutio je da će se nešto loše dogoditi‘

Piše mozaik sd
16. listopada 2023. - 15:20
Toše Proeski bio je popularan u svim državama bivše Jugoslavije, njegova pogibija prije 16 godina sve je potreslaDamjan Tadić/Cropix

Makedonski pjevač Toše Proeski bio je popularan i cijenjen u svim državama proizašlim iz bivše Jugoslavije.

Na današnji dan, prije točno 16 godina, 16. listopada 2007., mladi, 26-godišnji pjevač poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti u Hrvatskoj kod Nove Gradiške. To je bio događaj koji je rastužio Tošine brojne fanove.

Tuga i bol kolega i publike zbog iznenadnog i velikog gubitka odličnoga pjevača traju i do danas. Na današnji dan radiopostaje znaju puštati Tošine pjesme, a na društvenim mrežama prijatelji, kolege i fanovi sjete se Toše.

image

Pjevačica Elena Risteska nije održala ni jedan koncert, a da nije otpjevala neku Tošinu pjesmu

Screenshot Instagram

Jedna od onih koja se danas sjetila Toše Proeskog i na njega podsjetila objavom na Instagramu jest makedonska pjevačica Elena Risteska, Tošina bliska prijateljica, osoba s kojom se posljednjom čuo prije odlaska na zadnje, kobno putovanje.

Kako je jednom prilikom izjavila za medije, bila je sigurna kako je Toše predosjećao da će se nešto loše dogoditi nakon što joj je u posljednjem razgovoru rekao riječi koje kao da su nagovijestile kraj.

- Voljeli smo se. Uvijek smo dugo pričali o svemu, čak me i nazvao iz Australije. Razgovarali smo i te kobne noći prije odlaska u Hrvatsku, i dalje tvrdim da je on slutio da će se nešto loše dogoditi. Na kraju razgovora mi je rekao da ćemo se vidjeti za nekoliko dana, ali je duboko uzdahnuo i kazao: ‘Ako Bog da‘. U tom trenutku nije mi bilo čudno, dok se sutradan nisam probudila i saznala da je poginuo. Kada je moja majka u nevjerici rekla da se dogodila nesreća, znala sam da je to istina – rekla je Elena i dodala da nakon njegove smrti nije održala niti jedan koncert, a da nije otpjevala barem jednu Tošinu pjesmu, piše Kurir.

image

Na kraju razgovora mi je rekao da ćemo se vidjeti za nekoliko dana, ali je duboko uzdahnuo i rekao: ‘Ako Bog da‘, rekla je Elena

Davor Pongračić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:14