StoryEditorOCM
Showbizsplitski festival

Nikad niste čuli za Emu? Upravo je pjevala na Prokurativama i čudo je, pogledajte video

Piše V.P.
2. srpnja 2023. - 21:32

Ta divna splitska noć, baš kao u nazivu popularne pjesme, vlada večeras na Prokurativama. U zraku su 23 stupnja, a atmosfera na najpoznatijem splitskom trgu je još užarenija. Dame su pred početak završne večeri ovogodišnjeg Splitskog festivala ponosno pokazale zanimljive modne kombinacije tražeći svoje sjedalo, a neizostavni dodatak u rukama bila im je - lepeza.

Ovogodišnji Splitski festival upriličio je novi, prošireni sedmodnevni program, a završna natjecateljska večer nastavila je tradiciju dugu 63 godine.

Tako će večeras na Prokurativama svoje mjesto u srcima Splićana, gledatelja i gostiju tražiti 23 autorske skladbe, od kojih su i dvoje nagrađenih iz Večeri mladih izvođača, odnosno dobitnici prve nagrade publike i prve nagrade žirija. Dirigentsko vodstvo i ravnanje festivalskim orkestrom pripalo je Jošku Banovu i Vetonu Marevciju. I krenulo je!

Točno u 21:10 minuta upalile su se kamere HRT-a, a publiku su s pozornice pozdravili Mirko Fodor i Jelena Glišić. Prva je nastupala mlada pjevačica Ema s pjesmom ‘Nedostaješ‘ koja je u nedavnoj Večeri mladih izvođača pokazala da je čudo od vokala i izborila prolaz direktno u finale zahvaljujući glasovima žirija.

U toj je večeri pjevala i Helena Gudelj koja je večeras izašla na stage druga. Izvela je pjesmu ‘Nema razloga‘ s kojom je u Večeri mladih izvođaca osvojila srca publike.

image

Ema

Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:09