StoryEditorOCM
ShowbizZLATNI STUDIO 2024.

Nina Badrić: ‘Moj odnos s Grašom izgleda kao da graniči sa svađom, ali oduvijek s Dalmatincima imam neku posebnu sponu‘

Piše Klara Rožman/JL
12. siječnja 2024. - 16:03

Povjerenje publike je najvrednije u mom poslu. Počašćena sam što ljudi imaju vjeru u mene i što sam uvijek njihov favorit. Ponosna sam na činjenicu što trajem i što me publika godinama bira i stavlja među najbolje - iskreno kaže Nina Badrić koja je zahvaljujući vašim mnogobrojnim glasovima u finale Zlatnog Studija ušla u čak dvije kategorije: onoj za Pjevačicu godine, kao i onoj za Pjesmu godine, skladbu "Nemoj" što ju je otpjevala s Petrom Grašom, piše Jutarnji.

image
Josko Supic /Cropix

Uz Ninu, u finale najveće medijske nagrade u dvije kategorije prošle su još dvije dame, Mojmira Pastorčić i Martina Validžić.

Je li joj drago što se našla u društvu jakih ženskih zvijezda?

- Apsolutno sam u sjajnom društvu divnih i talentiranih žena koje su u svojoj domeni izvrsne. Mislim da to nema veze s kategorijom ‘jake žene‘, već je presudno to što su to žene koje su odgovorne i odlične u poslu kojim se bave - ističe Nina, a mi prelazimo na muškarce. Poznato je da su Petar i Nina dugogodišnji prijatelji. Zbog čega smo toliko dugo trebali čekati da se njih dvoje glazbeno spoje u prekrasnom duetu?

20 godina poznanstva

- Uvijek smo željeli snimiti zajedničku pjesmu pa smo nebrojeno puta jedno drugome gostovali na koncertima. Tako sam davnih dana otpjevala s Petrom ‘Utorak‘ na njegovu velikom koncertu u Splitu, i ta verzija pjesme je postala omiljena među ljudima. I od tada stalno tražimo neku našu pjesmu, međutim dogodila se tek sada.

image
Vojko Basic/Cropix

Nije lako napisati pjesmu za nas dvoje jer oboje imamo prepoznatljive karijere i neki svoj stil. Trebala se dogoditi pjesma koja će oboje uklopiti u tri minute - objašnjava Nina, koja je s Petrom i prije ovog dueta na feštama pred biranim društvom prijatelja često znala zajedno zapjevati. Što je tada bilo na njihovu repertoaru?

- Nas dvoje se poznajemo više od 20 godina i ne postoji fešta koju nismo ‘zatvorili‘ uz klavir pjevajući Olivera, Beatlese ili talijanske pjesme. Imamo sličan glazbeni ukus, oboje smo se naslušali kvalitetne glazbe i dovoljno je da se pogledamo pa da znamo što ćemo dalje pjevati. Petar se i oženio uz pjesmu koja je meni jedna od top pet pjesama u životu - ‘Long and winding road‘ Beatlesa koju često zajedno pjevamo - otkriva pjevačica, koju pitamo po čemu su ona i Petar slični.

image
Josko Supic /Cropix

- Mislim da je jedina razlika što je on muško, a ja žensko (smijeh). Oboje smo emotivni, pripadni obitelji, pazimo na svoje najbliže, vezani smo za njih i kućni smo ljudi. Veliki smo gurmani i hedonisti: obožavamo hranu, glazbu i veselje. Veliki smo radnici oboje, a najdraže mi je što s njim imam razumijevanje oduvijek.

Petar ima divne roditelje i sestru i svi imaju pomaknuti dalmatinski smisao za humor koji ja obožavam. Prijatelji smo koji se razumiju i nikada se nismo posvađali, premda naš odnos za nekog tko nas ne poznaje izgleda kao da graniči sa svađom jer se od prvog dana provociramo, zadirkujemo, a nama je to zapravo izuzetno duhovito.

Najdraža su mi druženja oduvijek bila s Petrom, Oliverom, Dinom i Gibom. Oduvijek s Dalmatincima imam neku posebnu sponu - govori Nina, koja u pjesmi "Nemoj" pjeva "voljela bih bit‘ mlađa verzija sebe...". Što bi danas poručila toj mlađoj Nini?

Savjet mladima

- Iz tog razdoblja voljela bih promijeniti samo jednu stvar. A to je samopouzdanje. Tada nisam imala dovoljno samopouzdanja, koje mi je kasnije donijelo iskustvo. A kad nemaš samopouzdanja, donosiš i neke pogrešne odluke čije posljedice snosiš još godinama kasnije. Zato bih rekla svim mladim ljudima da vrijede više nego što misle, da su najbolji baš takvi kakvi jesu i da ne vjeruju nikome tko im tvrdi suprotno - naglašava Nina, koja već neko vrijeme piše knjigu. O čemu se radi?

- Uf... Već godinama pokušavam sabrati sve u jednu malu knjigu, no pisanje knjige je susret sa samom sobom i nije nimalo jednostavan proces. Uostalom, čemu knjiga ako nije iskrena do kosti... Pišem je, pa opet sve brišem, pa opet iznova. Najlakše bi bilo da dam nekome da je napiše u moje ime, ali odlučila sam ići težim putem i napisati je sama. Nadam se da će u narednim godinama ugledati svjetlo dana - kaže glazbena zvijezda koja slovi i za modnu ikonu. Koliko joj je moda važna, u čemu se najbolje osjeća u slobodno vrijeme, a u čemu na sceni?

image
Lucija Ocko/Cropix

- Veliki sam fan mode i veliki esteta i volim sve što je lijepo. Privatno kupujem ‘it‘ komade jer su to stvari koje traju, poput crnog kaputa ili haljine koja je uvijek klasika. Scena pak trpi svašta, tako da za pozornicu biram stvari koje su ‘potrošne‘ jer više od dva puta te komade ne mogu odjenuti - govori Nina, koja još nije odabrala kreaciju koju će nositi na dodjeli Zlatnog Studija.

Više gladna nego sita

- Još nisam odlučila, premda sam u svojoj glavi zamislila sliku kako bih željela izgledati te večeri - kaže žena koja zahvaljujući vitkoj liniji može odjenuti što god poželi. U čemu je tajna: pazi li što jede, vježba li redovito?

- Ishrana je osnova. Jako pazim što jedem i šećem što više mogu. Iskreno, više sam gladna nego sita i potreban je trud, no zadovoljna sam svojom linijom i vrijedno je truda. Ja sam veliki gurman i da se pustim do kraja kako ja želim, mislim da bih brzo imala višak kilograma. Ovako, vježbam disciplinu i kontroliram samu sebe, a rezultati su tu - govori pjevačica koja nam otkriva glazbene planove za 2024. godinu.

- S velikim zadovoljstvom mogu reći da sam u tonskom studiju i završavam album. Postavila sam svibanj kao cilj kada sve treba biti gotovo, a nakon toga slijedi regionalna turneja. Jako se veselim radu s Antom Pecotićem jer ovo je zapravo prvi put da nas dvoje činimo okosnicu mog novog albuma autorski, iako smo prijatelji posljednjih 25 godina.

Bit će tu još skladbi koje su i drugi autori napisali, a producentski tim je odličan. Pozvala sam i neke ljude s kojima prvi put surađujem, poput Srđana Kurpjela i Enesa Tvrtkovića, i mislim da ćemo publici predstaviti malo drukčiji zvuk koji želim dobiti na novom albumu. Mogu vam otkriti i kako će se zvati, a nadam se da će ova godina biti u znaku albuma #onokad - otkriva Nina.

image
Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:03