stdClass Object ( [id] => 1247221 [title] => Prikazane prve epizode serije o Harryu i Meghan! Dok ona plače i kaže: ‘Ne znam uopće odakle početi‘, u isto vrijeme se planski snimaju! Evo i koga su najviše razbjesnili [alias] => prikazane-prve-epizode-serije-o-harryu-i-meghan-dok-ona-place-i-kaze-ne-znam-uopce-odakle-poceti-u-isto-vrijeme-se-planski-snimaju-evo-i-koga-su-najvise-razbjesnili [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Objavljene su prve tri epizode Netflixove dokumentarne serije o princu Harryju i Meghan Markle, a započele su napadom na Buckinghamsku palaču koja je odlučila da neće surađivati sa streaming servisom i komentirati iznesene tvrdnje.

Stav kraljevske obitelji, dakako, nimalo ne čudi s obzirom da je taj uradak intenziviranje rata kojeg Harry i Meghan vode protiv kraljevske obitelji i monarhije.

Nestrpljivo iščekivana serija podijeljena je u dva dijela, a preostale tri epizode bit će emitirane sljedećeg četvrtka.

---

image
Daniel Leal/Afp
---

U prikazanim epizodama Harry "ubada" svog oca, kralja Charlesa III., tvrdnjom kako su ga odgajali prijatelji u Africi, kaže kako je kraljevska obitelj dio problema kad je rasizam u pitanju, a Meghan zamjera Kate i Williamu na prevelikoj formalnosti u privatnim druženjima.

Usprkos svemu tome čini se kako je kraljevska obitelj, prema tvrdnjama insajdera, bila u pravu u razmišljanju kako Harry i Meghan prave puno buke, ali zapravo nemaju ništa bitno novo za reći i uglavnom naširoko prežavakavaju već iznesene primjedbe.

U prvoj epizodi dokumentarne serije vojvoda i vojvotkinja od Sussexa vide se kako snimaju sami sebe kad su obavili posljednje službene dužnosti u kraljevskoj obitelji u ožujku 2020. godine.

---

image
Handout/Afp
---

Harry je u VIP Windsor salonu u zračnoj luci Heathrow prije leta za Kanadu, a Meghan plače u Vancouveru u Kanadi s ručnikom omotanim oko glave i kaže "Ne znam uopće odakle početi". No, čini se da su itekako znali gdje početi jer su gledatelji odmah reagirali i naglasili kako su te snimke nastale šest mjeseci prije nego što su Harry i Meghan sklopili sto milijuna dolara vrijedan ugovor s Netflixom u rujnu 2020. godine.

Par koji je tvrdio i kako napušta kraljevsku obitelj zbog zaštite svoje privatnosti, u dokumentarnoj je seriju dozvolio Netflixu nevjerojatan pristup svom životu, objavljene su brojne njihove fotografije i videosnimke, uključujući i one na kojima su njihova djeca, trogodišnji Archie i jednogodišnja Lilibet.

Prvi put o svojoj kćeri i zetu govori i Meghanina majka Doria Ragland koja kaže kako je čim je upoznala budućeg zeta shvatila da je on onaj pravi za njezinu mezimicu čiji je život u proteklih pet godina bio "izazovan".

Prve tri epizode bave se i Harryjevim rođenjem i odrastanjem, među ostalim on kaže kako nema ranih sjećanja na pokojnu majku Dianu, ali pamti djetinjstvo puno avantura i smijeha.

Medije optužuje za raspad svojih prijašnjih ljubavnih veza, kao i za proganjanje njegove majke i Meghan ("Teško je gledati kako još jedna žena koju volim prolazi kroz to ludilo"), a i Doria priča o tome kako su je paparazzi snimali kad bi bilo kamo izašla nakon što se saznalo za vezu njezine kćeri i britanskog princa.

Harry i Meghan u prve tri epizode serije koja je završena u kolovozu ove godine, prije smrti njegove bake, kraljice Elizabete II., pričaju i o napuštanju kraljevske obitelji, ona kaže kako je to morao učiniti kako bi zaštitio Meghan i djecu, rasizmu i svom novom životu u Kaliforniji.

---

image
Handout/Afp
---

Pričaju i o svojoj vezi od upoznavanja nadalje, o objavi zaruka 2017. za koju kažu da je bila "orkestrirani reality show", a Meghan u jednom trenutku kaže i "Nikad nam nije bilo dozvoljeno da ispričamo svoju priču... do sada".

Harry među ostalim kaže kako su odlučili napraviti dokumentarnu seriju kako bi se borili protiv dezinformacija koje su o njima objavljivane. Kaže i kako im je jedan prijatelj sugerirao da bi trebali dokumentirati taj dio svog života, što im se činilo razumnom idejom, a Meghan dodaje kako se u tom trenutku to možda nije činilo takvim, ali jednog dana to će imati smisla.

Taj dan je očigledno došao, a Harry govori i o tome kako je Meghan stalno bila meta trolova na društvenim mrežama i naziva to odnosom "lovca i plijena".

Harry se dotaknuo i skandala koji je punio novinske naslovnice kad se 2005. za kostimiranu zabavu odjenuo u nacističku uniformu i naziva to "najvećom pogreškom u životu".

Zanimljivo je da se u dokumentarnoj seriji, barem u prve tri epizode, ne pojavljuje nitko od njihovih najslavnijih prijatelja, nema Eltona Johna, urednika britanskog Voguea Edwarda Enninfula, nema Harryjevog "surogat oca", glazbenog producenta Davida Fostera u čijoj su kući u Kanadi živjeli prije preseljenja u Kaliforniju.

Prema tvrdnjama britanskih medija, u dokumentarcu se neće pojaviti ni Oprah Winfrey niti bivši američki predsjednički par Barack i Michelle Obama, kao ni bilo tko iz kraljevske obitelji, čak ni princeze Eugenie i Beatrice s kojima je par ostao blizak.

Kraljevska obitelj, pak, se priprema za moguće reakcije kojih sigurno neće biti prije nego što se emitiraju preostale tri epizode jer žele vidjeti sve što će Harry i Meghan i njihovi prijatelji iznijeti na račun monarhije i njezini članova.

Charles, William i ostatak obitelji neće se upuštati u opovrgavanje svake riječi, ali ukoliko bude ozbiljnih neistinitih tvrdnji i optužbi, reakcija će biti brza i žestoka, tvrde upućeni izvori.

Tvrdi se kako su najave dokumentarne serije posebno razbjesnile nekadašnje Harryjevo i Meghanino osoblje, od kojih su mnogi napustili svoje poslove zbog maltretiranja kojemu su bili izloženi. Oni su vezani ugovorima o diskreciji, ali čuju se brojni zahtjevi da ih kralj Charles oslobodi tih obaveza kako bi mogli uzvratiti na optužbe da su medijima servirali lažne priče o Harryju i Meghan.

---

image
Daniel Leal/Afp
---

Isto tako sa svih strana se čuju zahtjevi da Charles oduzme Harryju i Meghan kraljevske titule što bi bio veliki udarac njihovim poslovnim ambicijama i zgrtanju novca na račun monarhijskih veza. Charles će s time vjerojatno pričekati dok u siječnju ne izađe Harryjeva biografiji kako bi se vidjelo što ona sadrži, a spominje se i mogućnost da monarh ne pozove mlađeg sina, njegovu suprugu i djecu na svoju krunidbu početkom svibnja sljedeće godine.

Naravno, nakon prikazivanja prve tri epizode društvene mreže su se užarile od komentara, iako ima i pozitivnih, većina je negativna, jedan korisnik Twittera kaže kako je ugasio televiziju jer je dokumentarac užasno dosadan, bez ičeg novog, a poznati voditelj Piers Morgan, već nekoliko godina žestoki kritičar odbjeglog kraljevskog para, napisao je kako je Netflixov dokumentarni serijal gori od realityja "Keeping Up With The Kardashians", a nije mislio da je tako nešto moguće.

Mediji u Europi, SAD-u i Australiji pišu kako nakon "eskplozivne serije" ni za Harryja i Meghan, ni za kraljevsku obitelj nema povratka na staro, izuzetak je francuski Le Figaro koji kaže da je dokumentarac šupalj, beznačajan i nema nikakvih iznenađujućih otkrića osim činjenice da su Harry i Meghan spremni otkriti sve o sebi usprkos tvrdnjama kako žele život daleko od medijske pozornosti, te kako se igraju s vatrom koja bi im mogla spržiti krila...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"IGRA S VATROM"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"6781"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => IGRA S VATROM 2 0 6781 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-12-08 11:27:34 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => Marija Čović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-12-08 12:58:24 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-12-08 12:58:24 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Prikazane prve epizode serije o Harryu i Meghan! Dok ona plače i kaže: 'Ne znam uopće odakle početi', u isto vrijeme se planski snimaju! Evo i koga su najviše razbjesnili [metakey] => Harry i Meghan, netflix, dokumentarac o meghan markle [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/12\/08\/23464237.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/08\/23956752.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/08\/23956753.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/08\/23956754.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/08\/23956755.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Danny Lawson\/Afp","Daniel Leal\/Afp","Handout\/Afp","Daniel Leal\/Afp","Handout\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1786x1191","hd_23464237_1920.jpg":"1920x1080","k_23464237_1280.jpg":"1280x1280","k_23464237_1024.jpg":"1024x1024","k_23464237_640.jpg":"640x640","k_23464237_480.jpg":"480x480","k_23464237_340.jpg":"340x340","k_23464237_220.jpg":"220x220","o_23464237_1280.jpg":"1280x853","o_23464237_1024.jpg":"1024x682","o_23464237_640.jpg":"640x426","o_23464237_480.jpg":"480x320","o_23464237_340.jpg":"340x226","o_23464237_220.jpg":"220x146","h_23464237_1280.jpg":"1280x854","h_23464237_1024.jpg":"1024x683","h_23464237_640.jpg":"640x427","h_23464237_480.jpg":"480x320","h_23464237_340.jpg":"340x227","h_23464237_220.jpg":"220x147","pp_23464237_1280.jpg":"1280x1628","pp_23464237_1024.jpg":"1024x1303","pp_23464237_640.jpg":"640x814","pp_23464237_480.jpg":"480x611","pp_23464237_340.jpg":"340x432","pp_23464237_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23956752_1920.jpg":"1920x1080","k_23956752_1280.jpg":"1280x1280","k_23956752_1024.jpg":"1024x1024","k_23956752_640.jpg":"640x640","k_23956752_480.jpg":"480x480","k_23956752_340.jpg":"340x340","k_23956752_220.jpg":"220x220","o_23956752_1280.jpg":"1280x853","o_23956752_1024.jpg":"1024x682","o_23956752_640.jpg":"640x426","o_23956752_480.jpg":"480x320","o_23956752_340.jpg":"340x226","o_23956752_220.jpg":"220x146","h_23956752_1280.jpg":"1280x854","h_23956752_1024.jpg":"1024x683","h_23956752_640.jpg":"640x427","h_23956752_480.jpg":"480x320","h_23956752_340.jpg":"340x227","h_23956752_220.jpg":"220x147","pp_23956752_1280.jpg":"1280x1628","pp_23956752_1024.jpg":"1024x1303","pp_23956752_640.jpg":"640x814","pp_23956752_480.jpg":"480x611","pp_23956752_340.jpg":"340x432","pp_23956752_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1151","hd_23956753_1920.jpg":"1920x1080","k_23956753_1280.jpg":"1280x1280","k_23956753_1024.jpg":"1024x1024","k_23956753_640.jpg":"640x640","k_23956753_480.jpg":"480x480","k_23956753_340.jpg":"340x340","k_23956753_220.jpg":"220x220","o_23956753_1280.jpg":"1280x767","o_23956753_1024.jpg":"1024x613","o_23956753_640.jpg":"640x383","o_23956753_480.jpg":"480x287","o_23956753_340.jpg":"340x203","o_23956753_220.jpg":"220x131","h_23956753_1280.jpg":"1280x854","h_23956753_1024.jpg":"1024x683","h_23956753_640.jpg":"640x427","h_23956753_480.jpg":"480x320","h_23956753_340.jpg":"340x227","h_23956753_220.jpg":"220x147","pp_23956753_1280.jpg":"1280x1628","pp_23956753_1024.jpg":"1024x1303","pp_23956753_640.jpg":"640x814","pp_23956753_480.jpg":"480x611","pp_23956753_340.jpg":"340x432","pp_23956753_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1283","hd_23956754_1920.jpg":"1920x1080","k_23956754_1280.jpg":"1280x1280","k_23956754_1024.jpg":"1024x1024","k_23956754_640.jpg":"640x640","k_23956754_480.jpg":"480x480","k_23956754_340.jpg":"340x340","k_23956754_220.jpg":"220x220","o_23956754_1280.jpg":"1280x855","o_23956754_1024.jpg":"1024x684","o_23956754_640.jpg":"640x427","o_23956754_480.jpg":"480x320","o_23956754_340.jpg":"340x227","o_23956754_220.jpg":"220x147","h_23956754_1280.jpg":"1280x854","h_23956754_1024.jpg":"1024x683","h_23956754_640.jpg":"640x427","h_23956754_480.jpg":"480x320","h_23956754_340.jpg":"340x227","h_23956754_220.jpg":"220x147","pp_23956754_1280.jpg":"1280x1628","pp_23956754_1024.jpg":"1024x1303","pp_23956754_640.jpg":"640x814","pp_23956754_480.jpg":"480x611","pp_23956754_340.jpg":"340x432","pp_23956754_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_23956755_1920.jpg":"1920x1080","k_23956755_1280.jpg":"1280x1280","k_23956755_1024.jpg":"1024x1024","k_23956755_640.jpg":"640x640","k_23956755_480.jpg":"480x480","k_23956755_340.jpg":"340x340","k_23956755_220.jpg":"220x220","o_23956755_1280.jpg":"1280x720","o_23956755_1024.jpg":"1024x576","o_23956755_640.jpg":"640x360","o_23956755_480.jpg":"480x270","o_23956755_340.jpg":"340x191","o_23956755_220.jpg":"220x123","h_23956755_1280.jpg":"1280x854","h_23956755_1024.jpg":"1024x683","h_23956755_640.jpg":"640x427","h_23956755_480.jpg":"480x320","h_23956755_340.jpg":"340x227","h_23956755_220.jpg":"220x147","pp_23956755_1280.jpg":"1280x1628","pp_23956755_1024.jpg":"1024x1303","pp_23956755_640.jpg":"640x814","pp_23956755_480.jpg":"480x611","pp_23956755_340.jpg":"340x432","pp_23956755_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6035069 Threads: 50 Questions: 1090116471 Slow queries: 0 Opens: 200728 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 180.630 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9765820 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/prikazane-prve-epizode-serije-o-harryu-i-meghan-dok-ona-place-i-kaze-ne-znam-uopce-odakle-poceti-u-isto-vrijeme-se-planski-snimaju-evo-i-koga-su-najvise-razbjesnili-1247221 [printLink] => /scena/showbiz/prikazane-prve-epizode-serije-o-harryu-i-meghan-dok-ona-place-i-kaze-ne-znam-uopce-odakle-poceti-u-isto-vrijeme-se-planski-snimaju-evo-i-koga-su-najvise-razbjesnili-1247221?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 602235 [name] => Harry i Meghan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-02-21 16:41:08 [main_article_id] => 0 [alias] => harry-i-meghan [link] => /tag/harry-i-meghan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 529529 [name] => netflix [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => netflix [link] => /tag/netflix ) [2] => stdClass Object ( [id] => 628672 [name] => dokumentarac o meghan markle [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-19 22:11:35 [main_article_id] => 0 [alias] => dokumentarac-o-meghan-markle [link] => /tag/dokumentarac-o-meghan-markle ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Prikazane prve epizode serije o Harryu i Meghan! Dok ona plače i kaže: ‘Ne znam uopće odakle početi‘, u isto vrijeme se planski snimaju! Evo i koga su najviše razbjesnili [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/08/23464237.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Danny Lawson/Afp [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/08/23464237.jpg [title] => Danny Lawson/Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/08/23956752.jpg [title] => Daniel Leal/Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/08/23956753.jpg [title] => Handout/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/08/23956754.jpg [title] => Daniel Leal/Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/08/23956755.jpg [title] => Handout/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Objavljene su prve tri epizode Netflixove dokumentarne serije o princu Harryju i Meghan Markle, a započele su napadom na Buckinghamsku palaču koja je odlučila da neće surađivati sa streaming servisom i komentirati iznesene tvrdnje.

Stav kraljevske obitelji, dakako, nimalo ne čudi s obzirom da je taj uradak intenziviranje rata kojeg Harry i Meghan vode protiv kraljevske obitelji i monarhije.

Nestrpljivo iščekivana serija podijeljena je u dva dijela, a preostale tri epizode bit će emitirane sljedećeg četvrtka.

---

image
Daniel Leal/Afp
---

U prikazanim epizodama Harry "ubada" svog oca, kralja Charlesa III., tvrdnjom kako su ga odgajali prijatelji u Africi, kaže kako je kraljevska obitelj dio problema kad je rasizam u pitanju, a Meghan zamjera Kate i Williamu na prevelikoj formalnosti u privatnim druženjima.

Usprkos svemu tome čini se kako je kraljevska obitelj, prema tvrdnjama insajdera, bila u pravu u razmišljanju kako Harry i Meghan prave puno buke, ali zapravo nemaju ništa bitno novo za reći i uglavnom naširoko prežavakavaju već iznesene primjedbe.

U prvoj epizodi dokumentarne serije vojvoda i vojvotkinja od Sussexa vide se kako snimaju sami sebe kad su obavili posljednje službene dužnosti u kraljevskoj obitelji u ožujku 2020. godine.

---

image
Handout/Afp
---

Harry je u VIP Windsor salonu u zračnoj luci Heathrow prije leta za Kanadu, a Meghan plače u Vancouveru u Kanadi s ručnikom omotanim oko glave i kaže "Ne znam uopće odakle početi". No, čini se da su itekako znali gdje početi jer su gledatelji odmah reagirali i naglasili kako su te snimke nastale šest mjeseci prije nego što su Harry i Meghan sklopili sto milijuna dolara vrijedan ugovor s Netflixom u rujnu 2020. godine.

Par koji je tvrdio i kako napušta kraljevsku obitelj zbog zaštite svoje privatnosti, u dokumentarnoj je seriju dozvolio Netflixu nevjerojatan pristup svom životu, objavljene su brojne njihove fotografije i videosnimke, uključujući i one na kojima su njihova djeca, trogodišnji Archie i jednogodišnja Lilibet.

Prvi put o svojoj kćeri i zetu govori i Meghanina majka Doria Ragland koja kaže kako je čim je upoznala budućeg zeta shvatila da je on onaj pravi za njezinu mezimicu čiji je život u proteklih pet godina bio "izazovan".

Prve tri epizode bave se i Harryjevim rođenjem i odrastanjem, među ostalim on kaže kako nema ranih sjećanja na pokojnu majku Dianu, ali pamti djetinjstvo puno avantura i smijeha.

Medije optužuje za raspad svojih prijašnjih ljubavnih veza, kao i za proganjanje njegove majke i Meghan ("Teško je gledati kako još jedna žena koju volim prolazi kroz to ludilo"), a i Doria priča o tome kako su je paparazzi snimali kad bi bilo kamo izašla nakon što se saznalo za vezu njezine kćeri i britanskog princa.

Harry i Meghan u prve tri epizode serije koja je završena u kolovozu ove godine, prije smrti njegove bake, kraljice Elizabete II., pričaju i o napuštanju kraljevske obitelji, ona kaže kako je to morao učiniti kako bi zaštitio Meghan i djecu, rasizmu i svom novom životu u Kaliforniji.

---

image
Handout/Afp
---

Pričaju i o svojoj vezi od upoznavanja nadalje, o objavi zaruka 2017. za koju kažu da je bila "orkestrirani reality show", a Meghan u jednom trenutku kaže i "Nikad nam nije bilo dozvoljeno da ispričamo svoju priču... do sada".

Harry među ostalim kaže kako su odlučili napraviti dokumentarnu seriju kako bi se borili protiv dezinformacija koje su o njima objavljivane. Kaže i kako im je jedan prijatelj sugerirao da bi trebali dokumentirati taj dio svog života, što im se činilo razumnom idejom, a Meghan dodaje kako se u tom trenutku to možda nije činilo takvim, ali jednog dana to će imati smisla.

Taj dan je očigledno došao, a Harry govori i o tome kako je Meghan stalno bila meta trolova na društvenim mrežama i naziva to odnosom "lovca i plijena".

Harry se dotaknuo i skandala koji je punio novinske naslovnice kad se 2005. za kostimiranu zabavu odjenuo u nacističku uniformu i naziva to "najvećom pogreškom u životu".

Zanimljivo je da se u dokumentarnoj seriji, barem u prve tri epizode, ne pojavljuje nitko od njihovih najslavnijih prijatelja, nema Eltona Johna, urednika britanskog Voguea Edwarda Enninfula, nema Harryjevog "surogat oca", glazbenog producenta Davida Fostera u čijoj su kući u Kanadi živjeli prije preseljenja u Kaliforniju.

Prema tvrdnjama britanskih medija, u dokumentarcu se neće pojaviti ni Oprah Winfrey niti bivši američki predsjednički par Barack i Michelle Obama, kao ni bilo tko iz kraljevske obitelji, čak ni princeze Eugenie i Beatrice s kojima je par ostao blizak.

Kraljevska obitelj, pak, se priprema za moguće reakcije kojih sigurno neće biti prije nego što se emitiraju preostale tri epizode jer žele vidjeti sve što će Harry i Meghan i njihovi prijatelji iznijeti na račun monarhije i njezini članova.

Charles, William i ostatak obitelji neće se upuštati u opovrgavanje svake riječi, ali ukoliko bude ozbiljnih neistinitih tvrdnji i optužbi, reakcija će biti brza i žestoka, tvrde upućeni izvori.

Tvrdi se kako su najave dokumentarne serije posebno razbjesnile nekadašnje Harryjevo i Meghanino osoblje, od kojih su mnogi napustili svoje poslove zbog maltretiranja kojemu su bili izloženi. Oni su vezani ugovorima o diskreciji, ali čuju se brojni zahtjevi da ih kralj Charles oslobodi tih obaveza kako bi mogli uzvratiti na optužbe da su medijima servirali lažne priče o Harryju i Meghan.

---

image
Daniel Leal/Afp
---

Isto tako sa svih strana se čuju zahtjevi da Charles oduzme Harryju i Meghan kraljevske titule što bi bio veliki udarac njihovim poslovnim ambicijama i zgrtanju novca na račun monarhijskih veza. Charles će s time vjerojatno pričekati dok u siječnju ne izađe Harryjeva biografiji kako bi se vidjelo što ona sadrži, a spominje se i mogućnost da monarh ne pozove mlađeg sina, njegovu suprugu i djecu na svoju krunidbu početkom svibnja sljedeće godine.

Naravno, nakon prikazivanja prve tri epizode društvene mreže su se užarile od komentara, iako ima i pozitivnih, većina je negativna, jedan korisnik Twittera kaže kako je ugasio televiziju jer je dokumentarac užasno dosadan, bez ičeg novog, a poznati voditelj Piers Morgan, već nekoliko godina žestoki kritičar odbjeglog kraljevskog para, napisao je kako je Netflixov dokumentarni serijal gori od realityja "Keeping Up With The Kardashians", a nije mislio da je tako nešto moguće.

Mediji u Europi, SAD-u i Australiji pišu kako nakon "eskplozivne serije" ni za Harryja i Meghan, ni za kraljevsku obitelj nema povratka na staro, izuzetak je francuski Le Figaro koji kaže da je dokumentarac šupalj, beznačajan i nema nikakvih iznenađujućih otkrića osim činjenice da su Harry i Meghan spremni otkriti sve o sebi usprkos tvrdnjama kako žele život daleko od medijske pozornosti, te kako se igraju s vatrom koja bi im mogla spržiti krila...

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Danny Lawson/Afp Daniel Leal/Afp Handout/Afp Daniel Leal/Afp Handout/Afp
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/prikazane-prve-epizode-serije-o-harryu-i-meghan-dok-ona-place-i-kaze-ne-znam-uopce-odakle-poceti-u-isto-vrijeme-se-planski-snimaju-evo-i-koga-su-najvise-razbjesnili-1247221 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0e1a8dfab336a055959b01a3e0ad25722d9df083 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Prikazane+prve+epizode+serije+o+Harryu+i+Meghan%21+Dok+ona+pla%C4%8De+i+ka%C5%BEe%3A+%E2%80%98Ne+znam+uop%C4%87e+odakle+po%C4%8Deti%E2%80%98%2C+u+isto+vrijeme+se+planski+snimaju%21+Evo+i+koga+su+najvi%C5%A1e+razbjesnili&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fprikazane-prve-epizode-serije-o-harryu-i-meghan-dok-ona-place-i-kaze-ne-znam-uopce-odakle-poceti-u-isto-vrijeme-se-planski-snimaju-evo-i-koga-su-najvise-razbjesnili-1247221 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fprikazane-prve-epizode-serije-o-harryu-i-meghan-dok-ona-place-i-kaze-ne-znam-uopce-odakle-poceti-u-isto-vrijeme-se-planski-snimaju-evo-i-koga-su-najvise-razbjesnili-1247221 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"IGRA S VATROM"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"6781"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizIGRA S VATROM

Prikazane prve epizode serije o Harryu i Meghan! Dok ona plače i kaže: ‘Ne znam uopće odakle početi‘, u isto vrijeme se planski snimaju! Evo i koga su najviše razbjesnili

Piše Marija Čović
8. prosinca 2022. - 13:58

Objavljene su prve tri epizode Netflixove dokumentarne serije o princu Harryju i Meghan Markle, a započele su napadom na Buckinghamsku palaču koja je odlučila da neće surađivati sa streaming servisom i komentirati iznesene tvrdnje.

Stav kraljevske obitelji, dakako, nimalo ne čudi s obzirom da je taj uradak intenziviranje rata kojeg Harry i Meghan vode protiv kraljevske obitelji i monarhije.

Nestrpljivo iščekivana serija podijeljena je u dva dijela, a preostale tri epizode bit će emitirane sljedećeg četvrtka.

U prikazanim epizodama Harry "ubada" svog oca, kralja Charlesa III., tvrdnjom kako su ga odgajali prijatelji u Africi, kaže kako je kraljevska obitelj dio problema kad je rasizam u pitanju, a Meghan zamjera Kate i Williamu na prevelikoj formalnos...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 22:29