StoryEditorOCM
ShowbizNIJE SVE ZA SVAKOGA

Šamaraju li splitske stand up komičare zbog izgovorene ‘loše baze‘? Josip nam otkriva što se sve događa na noćnim nastupima: Ima ih koji se zgražaju, ali i onih koji to jedva čekaju!

31. ožujka 2022. - 07:30
Josip Škiljo: Razmislite malo kako razgovarate sa svojim prijateljima i rodbinom i kako komentirate stvari. Često okrećemo na neku bazu i zajebanciju. Jedni druge sprdamo i podbadamo, ne iz zle namjere, nego iz potrebe da se nasmijemo  Duje Klarić/Cropix

Istup Chrisa Rocka prema Jadi Pinkett Smith, supruzi Willa Smitha, te šamar koji je potonji zadao Rocku, bili su povod da porazgovaramo s Josipom Škiljom, 39-godišnjim splitskim stand-up komičarom.

Nakon završenog Filozofskog fakulteta i, kako kaže, “uzalud stečene titule profesora hrvatskog i engleskog jezika”, radi na raznim poslovima izvan struke.

U siječnju 2015. godine, nakon stand-up radionice i pobjede na prvoj večeri otvorenog mikrofona održanoj u Splitu, polako skuplja nastupe i iskustvo u zagrebačkom Studiju smijeha, a godinu dana poslije postaje "rezident komičar".

Sada, nakon stotina nastupa u Hrvatskoj i šire, djeluje kao član komičarskoga kolektiva SplickaScena, kojeg uz njega čini još pet kolega komičara iz grada pod Marjanom.

Od 2021. godine nastupa na ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 06:07