StoryEditorOCM
Showbizrak dojke

Sarah Ferguson je operirala zloćudnu bolest koja pogađa mnoge žene, operacija je dobro prošla

Piše M. Č.
25. lipnja 2023. - 20:45
Sarah Ferguson, bivša nevjesta pokojne kraljice Elizabete II., prije nekoliko dana je operirala rak dojkeGareth Fuller/Afp

Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, bivša supruga britanskog princa Andrewa, operirala je rak dojke, pišu britanski mediji.

Rak je otkriven rutinskom mamografijom, a 63-godišnja Sarah, majka princeza Beatrice i Eugenie, u nedjelju je otpuštena iz londonske bolnice "King Edward VII." u kojoj je provela nekoliko dana ovog tjedna i gdje je uspješno obavljena operacija.

Sarah je, prema informacijama koje su medijima dali njezini prijatelji, sada na imanju Windsor s obitelji. Naime, princ Andrew živi u Royal Lodgeu, kući na imanju Windsor, gdje Sarah također provodi puno vremena usprkos činjenici da se par razveo još 1996. godine.

Posljednjih godina špekuliralo se kako bi se Sarah i Andrew mogli ponovno vjenčati, a najveća prepreka tome bio je njegov pokojni otac, princ Philip, koji apsolutno nije podnosio bivšu nevjestu i nije dozvoljavao da ona dolazi na obiteljska okupljanja.

Neuobičajeni odnos nekadašnjeg bračnog para razvio se u nešto što Sarah opisuje kao "najsretniji razvedeni par kojeg poznajemo", a s bivšim mužem provodi više vremena nego tijekom desetogodišnjeg braka.

Liječničke prognoze vezane za dijagnozu raka dojke su dobre budući da je otkriven u ranoj fazi. Sarah će navodno o dijagnozi i liječenju govoriti u sljedećoj epizodi podcasta "Tea Talks with the Duchess and Sarah" (Razgovori uz čaj s vojvotkinjom i Sarah).

Radi se o tjednom podcastu kojeg vojvotkinja Sarah vodi sa Sarah Jane Thomson, a u najavi je kazala kako će se baviti raznim temama iz svakodnevnog života, ali i nekima od najvećih i najčudnijih priča iz svijeta.

Sarah Ferguson je prošle godine bila u Hrvatskoj u ulozi ambasadorice Montessori grupe, Split je posjetila tijekom Domovinskog rata, posljednjih se godina najviše bavi pisanjem dječjih slikovnica, a sada i povijesnih ljubavnih romana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:15