StoryEditorOCM
ShowbizTEŽAK PERIOD

Seks simbol devedesetih već dugo se bori s bipolarnim poremećajem; Sve se pogoršalo kad joj je suprug obolio od raka

Piše SD MOZAIK
25. rujna 2023. - 12:27

Glumica Catherine Zeta-Jones danas slavi svoj 54. rođendan. Oskarovka Zeta-Jones proslavila se još kao 19-godišnjakinja ulogom u britanskoj seriji "Dražesni pupoljci svibanjski" a kasnije i u filmu "Zorro: maskirani osvetnik". Za taj film uvijek tvrdi da je bio prekretnica u njezinoj karijeri, ali i životu.

Poput Spielberga i filmske publike diljem svijeta, oskarovac Michael Douglas također se zaljubio u Catherine na ekranu nakon što ju je vidio u filmu Zorro. Michael, koji sa glumicom dijeli i rođendan, dogovorio je sastanak sa zvijezdom u usponu, za koju se nekoć mislilo da planira prošetati do oltara s holivudskim producentom Jonom Petersom, preko zajedničkog prijatelja Antonija Banderasa.

Uslijedila je dosta reklamirana igra pogađanja "jesu li ili nisu" koja je na kraju dovela do "prosidbe stoljeća". Vjenčali su se 18. studenog 2000. na ceremoniji punoj zvijezda u njujorškom hotelu Plaza uz serenadu velškog zbora.

Par ima dvoje djece: sina Dylana Michaela rođenog 8. kolovoza 2000. i kćer Carys Zetu Douglas rođenu 20. travnja 2003.

U kolovozu 2013. Michael i Catherine šokirali su obožavatelje kada su objavili da su se razveli nakon 13 godina braka. Ipak, do travnja 2014. su se pomirili, a 2015. Michael je rekao da je njihov brak "jači nego ikad". Nakon gotovo 23 godine braka i 25 godina veze, holivudski je par još uvijek zajedno, a na društvenim mrežama često dijele zabavne uvide u svoj obiteljski život.

image
Christophe Simon/Afp

Još 2011. Catherine Zeta-Jones prijavila se u ustanovu za mentalno zdravlje kako bi liječila svoj bipolarni poremećaj, a u javnosti nije željela razgovarati o svojoj bolesti. U to je vrijeme njezin publicist objavio izjavu u kojoj stoji: "Nakon što se nosila sa stresom prošle godine, Catherine je donijela odluku prijaviti se u ustanovu za mentalno zdravlje na kratak boravak radi liječenja svog bipolarnog poremećaja II."

Catherine je tada javnosti otkrila da je dijagnoza raka njezinog supruga Michaela Douglasa bila okidač za pogoršanje njezinog mentalnog zdravlja, priznajući da je bipolarni poremećaj nešto s čime se nosi već dugo vremena, tvrdeći da su nespavanje, briga i stres bili najveći okidač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:44