StoryEditorOCM
ShowbizBabarol street food

Sjećate se Goge iz Masterchefa? Na festivalu je probala 13 rožati: Cila se lipin, majko moja! Da mi je mesa da ubije...

Piše Mozaik SD
20. svibnja 2024. - 14:22
Gorana Milaković je kao članica žirija na trogirskom Babarol street food festivalu probavala omiljeni desert, ali se i ‘predozirala‘ slatkimPrivatni album, Joško Herceg

Svima je već poznato da se Gorani Gogi Milaković, viceprvakinji Master Chefa iz 2021., kojoj je pobjedu "za dlaku" odnio sugrađanin, Splićanin Ivan Temšić, ideja o otvaranju bistroa ostvarila, te da uspješno vodi svoj mali, kulinarski san, restoran Missy B.

image

Gorana Milaković Goge: Sve što sam htjela, sve mi se to i ostvarilo, kad-tad! Nekad uz malo više muke i truda, ali baš sam znala to je to

Privatni Album/

Gogi, po struci modnoj dizajnerici, koja plijeni poglede i svojim veselim, šarolikim, modnim izričajem, kuhanje je godinama bilo samo hobi, odmor u kojem je guštala i opuštala se, ali je u konačnici uspješno uspjela spojiti svoju struku i hobi, što se i vidi i u izgledu njezinih jela, gdje svaki tanjur "priča" svoju priču.

Imali smo je priliku sresti kao aktericu trećeg izdanja Babarol street food festivala u Trogiru, gdje je bila članica žirija u natjecanju u pripremi dalmatinske rožate (uz Teu Mamut i Roberta Predraga Žmiru), pa smo doznali i par zanimljivih novosti iz Goginog života.

Kakav vam se čini ovogodišnji Babarol street food festival?

- Odličan je, jako topal, malo je manje kućica, ali je nekako smo bliži... Dobar je program, izvođači, izlagači, radionice, baš je zanimljivo.

Možemo li vas opet očekivati na malim ekranima? Kakvi su planovi za budućnost?

- Opet?! Hehehe, mislim za sada ne, moji su planovi da živim od danas do sutra i to mi je super. Ja sam baš nekako ono... idem dok ne dobijem ono što želim. Sve što sam htjela, sve mi se to i ostvarilo, kad-tad! Nekad uz malo više muke i truda, ali baš sam znala to je to.

Jeste zadovoljni kako radi Missy B.?

- Da, da, restoran lipo radi, imamo u pripremi i novi ljetni meni, svašta nešto novo. Osluškivali smo malo ljude, naše goste, planiramo i novu zanimljivu ponudu ...

Planirate li se širiti?

- Daaa, istina je, za sada smo u potrazi za lokacijom.

Žirirali ste u pripremanju rožate, po kojim kriterijima je ocjenjujete?

- Obožavam rožatu i jedva čekam sve ih probat! Ja prvo jedem očima jedem, znači, vizualno gledam, to mi je obavezno. A onda i ostalo, mora biti slatko, mora biti toćasto, obožavam je, pa ću i biti brutalno iskrena.

image

Rožate je probavao tročlani žiri, Tea mamut, Robert Predrag Žmire i Gorana Milaković

Joško Herceg/

Koje su najčešće greške u spremanju rožate?

- Da ispadne vodenasta, da bude puno stisnuta, mogu se i jaja razdvojiti pa bude mjehurića... Ona  mora biti ono baš nekako pudingasta, čvrsta, a opet lipa i pupasta, sočna i kremasta.

Za kraj našeg druženja, nakon proglašenja pobjednika, na pitanje kako se osjeća nakon degustacije 13 rožati, Goge je bila brutalno iskrena:

- Osjećam se uspavano, toliko slatkog, nije bilo lako... Cila se lipin, majko mila, hahaha! Da je sad malo mesa da ovo sve ubije...

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 02:27