StoryEditorOCM
ShowbizDIGLI SVE NA NOGE

Skandalozne ljubavi: redatelj je zaveo kći, oscarovka se udala za pastorka! Najslavnija glumica završila s muževim kumom

Piše SCENA SD
21. travnja 2024. - 23:30

U filmskom svijetu, brojni brakovi i razvodi nisu nikakakva novost. U današnje vrijeme više nitko ne govori o "skandalima" nego o novim vjenčanicama, ali stariju generaciju hollywoodskih zvijezda znala je javnost žestoko osuđivati. Izdvajamo tri prilično bizarna primjera iz prošlosti koja su podigla veliku buru jer su u nove ljubavi bile - članovi obitelji ili veoma bliski prijatelji i kumovi. Uz to, akteri ovih priča uglavnom su bili naširoko popularni a neki i oskarovci.

Woody Allen i Mia Farrow, par koji je radio zajedno u 13 filmova, razišao se zbog njegove ljubavi prema posvojenoj kćeri.

image

Mia Farrow

Orion Pictures/Collection Christophel Via Afp

Upoznali su se kada je Mia imala 34 godine i sedmero djece - što biološke, što posvojene (kasnije se broj popeo na 14). Njena posvojena kći, Korejka Soon Yi Previn, imala je samo 10 godina i nije bila oduševljena novim muškarcem u kući.

Kako bi posvojila djevojčicu, glumica se čak izborila za promjenu zakona 1977. godine, jer je tada bilo dozvoljeno posvojiti samo dvoje djece iz inozemstva - a ona je to već ispunila.

Nije joj predstavljao očinsku figuru

S vremenom, emotivna veza između Allena i Farrow potrošila se, a on se zbližio sa Soon Yi koja je kazala da joj "nikad nije predstavljao očinsku figuru".

Vezu su započeli kada je on je imao 56 godina, a ona 21.

image

Woody Allen i posvojena kći Soon-Yi Previn skandalozno su zapčeli vezu, ali su ostali u stabilnom braku više od 30 godina i posvojili dvije djevojčice

Gabriel Bouys/Afp

Mia je pronašla intimne fotografije Soon Yi i saznala za aferu. U kolovozu 1992. njihova je veza izazvala šok u javnosti i pravu medijsku pomamu. Farrow je optužila je Allena i za neprimjereno ponašanje i prema njihovoj kćeri Dylan, što je izazvalo žučnu bitku oko skrbništva.

Na kraju je sud odbacio Dylanino svjedočenje zbog nedosljednosti, Mia Farrow dobila je skrbništvo, a Woody Allen i Sun-Ji Previn vjenčali su se četiri godine nakon skandala. On je nastavio režirati, a Soon-Ii je prihvatila ulogu supruge i domaćice. I sami su posvojili dvije djevojčice i žive u stabilnom braku više od 30 godina.

Stres je doveo do živčanog sloma

Oskarovka Gloria Grahame koja je često tumačila fatalne žene, udala se za vlastitog pastorka i to biološkog sina prethodnog muža (a ne za posvojeno dijete poput Allena).

Glumica se udavala četiri puta. Drugi brak po redu bio je s redateljem Nicholasom Rayem sklopljen 1948., kada je ona imala 25 godina.

Četvrti i posljednji brak je izazvao skandal. Mladoženja je bio Tony Ray - sin njenog drugog muža. Tony je imao samo 11 godina kada mu je Grahame postala maćeha, a od nje je bio 14 godina mlađi.

image

Gloria Grahame

Romulus Films - Remus Production/Collection Christophel Via Afp

Nicholas Ray je tvrdio da je njihova veza započela kada je Tony imao samo 13 godina, ali to je osporeno. Uspjeli su zadržati svoj brak u tajnosti do 1962., ali kada je vijest konačno izašla u javnost, nepopravljivo je oštetila glumičinu karijeru, a stres zbog skandala doveo ju je do živčanog sloma.

Gloria Grahame imala je reputaciju teške i problematične osobe na snimanjima - izgleda da e kazalište ipak bilo njen medij, jer je u kasnijoj dobi sve više igrala u teatru. Samo povremeno nastupala je na filmu i televiziji, a svuda ju je pratila priča o tome kako se udala za oca i sina - i obojici rodila djecu.

Ipak, sa sinom je imala najdulji i najskladniji brak, a umrla je od raka dojke 1981. u 57. godini života.

Povrijedila i prijateljicu iz djetinjstva

Elizabeth Taylor udavala se osam puta (od toga dvaput za Richarda Burtona) a jedan od većih skandala načinila je kada je za muža odabrala - vlastitog kuma. Bio je to Eddie Fisher, muž njene drage prijateljice, glumice Debbie Reynolds.

Svi su akteri bili planetarno popularni. Fisher, glumac i pjevač, prodavao je milijune ploča i živio u idiličnom braku s Debbie Reynolds i dvoje male djece.

Elizabeth i Debbie bile su prijateljice iz djetinstva, a muževi, Eddie i Elizabethin tadašnji, Mike Todd, lijepo su se slagali.

image

Elizabeth Taylor sa suprugom Mikeom Toddom. Eddie Fisher im je bio kum na vjenčanju

/Leemage Via Afp

Na vjenčanju Taylor i Tooda, Eddie Fisher bio je kum. I prvi je priskočio u pomoć udovici kada je Tood pogunuo u zrakoplovnoj nesreći, upravo u vrijeme snimanja "Mačke na vrućem limenom krovu". Tješenje je uskoro preraslo u nešto više.

Debbie Reynolds je bila shrvana zbog nevjere, ali je nastavila odgajati djecu i snimati u neviđenoj medijskoj buri.

Novi par navukao je na sebe mržnju javnosti ali, uskoro je ipak došlo do vjenčanja.

image

Debbie Reynolds je bila shrvana zbog nevjere, ali je nastavila odgajati djecu i snimati u neviđenoj medijskoj buri

Phototheque Lecoeuvre/Collection Christophel Via Afp

Ipak, Reynolds, koja je izazvala opću sućut i Taylor, koja je označena kao razaračica braka profitirale su, postale još popularnije i zarađivale veće honorare. Fisher je pak izgubio mnoge ugovore i vratio se pjevanju u noćnim klubovima - ukratko, karijera mu je stradala.

Debbie joj je oprostila

Novi brak nije dugo trajao a Eliazbeth Taylor uskoro će upoznati svoju najveću ljubav, Richarda Burtona.

Nakon nekoliko godina, nekadašnje prijateljice Taylor i Reynolds pomirile su se i ostale u odličnim odnosima do kraja. Javost je bila oduševljena kada su njih dvije i Richard Burton viđeni na zajedničkoj večeri u dobrom raspoloženju.

image

Elizabeth Taylor je prijateljici Debbie oporučno ostavila spektakularan nakit od safira, a Reynolds je izjavila kako je Elizabeth u njenom životu značila mnogo više od Fishera

/Shutterstock

Taylor, koja je preminula 2011. godine oporučno je ostavila prijateljici spektakularan nakit od safira, a ova je izjavila kako je Elizabeth u njenom životu značila mnogo više od Fishera, s kojim nikada više nije razgovarala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 23:39