stdClass Object ( [id] => 1383480 [title] => Supruga legende otvorila dušu i ispričala nam sve o životu nakon njegove bolesti: ‘Nema više planova kad te ovo strefi‘ [alias] => supruga-legende-otvorila-dusu-i-ispricala-nam-sve-o-zivotu-nakon-njegove-bolesti-nema-vise-planova-kad-te-ovo-strefi [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na ovogodišnjem Splitskom festivalu na Prokurativama treća, retrospektivna večer u subotu 6. srpnja, bit će posvećena jubileju velikog splitskog autora, jednog od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala, Tea Trumbića i nosi naziv “Ča će mi Copacabana”. U čast velikom Teu Trumbiću nastupit će Darko Domijan, Policijska klapa Sveti Mihovil, Đorđi Peruzović, Duje Stanišić, Dženan Lončarević, Ive Županović, Ivo Pattiera, Dražen Žanko, Oliver J. Berekin, Pero Panjković, Sanja i Tea Trumbić, Nenad Vetma, Žarko Mamula i Saša Jakelić. 

---

image

Teo Trumbić

Privatni album
---

Teo Trumbić zbog bolesti nije mogao prisustvovati konferenciji za medije u restoranu "Bajamonti" u kojem je najavljen ovogodišnji festival, no u ime njega prisutna je bila njegova supruga Sanja Trumbić.

- On je prije šest godina imao moždani udar. Ne izlazi van, doma je, ali O.K. je. Ima šest godina da s tim živimo. Tako je kako je. Zateklo nas je sve. Ispretumba ti se život oćeš-nećeš. Ja sam i prije nekome tu rekla, ja se doslovce ponašam prema njemu kao da se ništa nije dogodilo i mislim da je to najispravnije. Znam ga čak zezati, "prije si sidija, a sad ležiš". Razgovaramo normalno o svemu, ali činjenica je da se to dogodilo. Žao mi je što on nije mogao prisustvovati presici, ali stjecajem okolnosti zbog svog zdravstvenog stanja sam ja tu. Pisao je i meni pisme. Kad god bi ja i on bili zajedno, sidili s nekim, onda krene pisma i svi kažu "a šta, i ovo si ti napisa". To njega stvarno prati. Nije on od nekih tipova koji bi se eksponirali - govori nam Sanja Trumbić.

Sanja i Teo Trumbić zajedno su od 1979. te imaju 27-godišnju kćer Teu, koja se također bavi glazbom. Dapače, Tea i Sanja zapjevat će na večeri posvećenoj ocu i suprugu njegovu pjesmu "Nostalgija".

---

image

Sanja i Teo Trumbić s kćeri Teom na Bačvicama

Privatni album
---

- Tea je na Likovnoj akademiji, smjer grafika, zadnja godina, radi na diplomskom sad. Ali naravno, velika ljubav joj je glazba. Svira gitaru, pjeva. Baš je svestrana. I ona će se pojaviti na retrospektivnoj večeri s "Nostalgijom". Kako stvari stoje, zajedno ćemo je otpjevati. Tea voli, stvarno voli glazbu - govori nam Sanja. 

Nastup na Splitskom festivalu i njezin je povratak na glazbenu scenu. Zadnji nastup imala je 2010. na Međimurskom festivalu. Pitamo je zašto se povukla sa scene.

- Šest godina je Teo bolestan. A ja sam u međuvremenu počela i pisati. Profesorica sam hrvatskog. Radili smo i zajedno na mjuziklu koji je ocijenjen od struke, sve najbolje ocjene je dobio. Kad god bi falio milimetar do realizacije, uvijek se dogodi nešto. Smijeni se intendant, govorim o Niki Pavloviću iz ‘Komedije‘ u Zagrebu. Pa onda dođemo do Splita, svi oduševljeni, a onda počne korona. Tako da uvijek nešto... Napisala sam i roman "Da mi je biti Mišo Kovač". Imali smo jednu presicu, baš jednu lipu večer u "Maruliću", u knjižnici. I nakon toga se dogodio moždani i naravno, ispretumba ti se život. Daj terapije, daj ovo, daj ono. Budući da sam ja dosta scenarija napisala, to je najprije bilo u scenariju, pa čita ovaj, čita onaj, i Ivan Maloča i Interfilm su se bili zainteresirani, bila je priča da se roman pretvori u seriju ili film. I uvijek zapneš na novcima. Onda sam rekla "ajde idem ja sad to ipak prezentirat". Onda sam u stvari priču pretvorila u roman. Stoji doma roman, stoji mjuzikl. U stvari sve ono, na primjer i za Tea, sve ono najbolje šta je on napravija, čeka doma oćemo li to ostvarit. Ja se još uvijek nadam da ćemo to ostvarit, mislim da bi to njemu značilo, da kažem metaforički da ga digne na noge. Nije on izgubio interes ni za šta, prati sve. I za ovu revijalnu večer sam ja njega pitala "oćemo li, reci". On zna da sam tu došla - govori nam Sanja.

---

image

Sanja i Teo Trumbić zajedno su od 1979. godine

Privatni album
---

Sanja priznaje da ima ogromnu tremu uoči nastupa na Splitskom festivalu. 

- Kad sam počela govoriti na presici, ja sam se tresla. Ali nisam se tresla radi govora nego kako su prije presice išle Teove pjesme. Ono kad si doma to ti je normala, zanemariš, ne stavim sad njegov CD pa ga slušam, ni ja ni on... Ali kad sam ih vani čula streslo me skroz, baš me potreslo onaj prvi čas. Poslije kad sam od Stivija tražila mikrofon već mi je sve bilo kao prije. Svaki put tako kad čujem negdje u programu njegovu pjesmu, djeluje na mene deset puta jače. Prije mi je to bila normala, rekla bi "evo tvoja pisma svira". Sad me baš dirnulo. A jesam emotivac - kaže nam Sanja. 

Ni Teo ni Sanja nikad nisu pretjerano bili dio estrade.

- Teo se uvijek micao od estrade. On bi napisao pjesmu. Njemu je draže umjesto kravate uvik bilo igrat stolni tenis u "Lava". A poslije se posvetio mjuziklu i tu je radio - kaže nam Sanja, koja se ratnih devedesetih proslavila pjesmama "Danke Deutchland" i "Moj je dragi u narodnoj gardi".

- Išla sam u glazbenu školu, ali ja sam htjela klavir, a bilo je mjesto prazno na trubi i harmonici. I tako sam završila na harmonici koju bih uvijek izokrenula i glumila da sviram klavir. I kad pogledam svoje slike kao klinka, ima dosta slika na kojima olovku koja je imala gumicu držim kao mikrofon, brat do mene drži neku gitaru... Teo je odlučio da će malo svirati po hotelima klavijaturu s ritmovima. Ja sam otišla s njim. On bi svirao, a ja sjedim iza. I jedne večer pjevam ja na "Mary Lou" drugi glas, on se okrene i kaže "ma jel to ti pjevaš?" Ja govorim da. On mi da mikrofon i govori "aj dođi ovamo". I kako sam zapjevala, tako je krenulo. Počeli su gosti pitat di sam ja. Dođe direktor "ja bi nju zaposlio". I tako je baš iz jedne igre krenulo sve. Tako sam se i ja u to upetljala. Krenulo je od gaža nekakvih ljetnih, u Tučepima, nastupali smo na terasi hotela "Jadran" koja je ogromna, ja i on sami svirali. Gosti su nas obožavali. Rekli su nam da su u knjigu žalbe pisali lipo o muzici. Znali smo u stvari izabrat repertoar. To je u biti 90 posto posla. Ako znaš osjetit šta bi publika tila. Tako sam krenula. Usput i završavala faks. Teo i ja smo praktički cijeli život skupa. Onda je on mene vadija iz problema, sad ja njega - priča Sanja. 

---

image

Teo Trumbić

Privatni album
---

Opisala nam je kako su nastala njezina dva najveća hita. Prvo je snimila "Moj je dragi u narodnoj gardi". 

- Za tu su pjesmu govorili "ideš na osjećaje, šta pjevaš o ljubavi". Ja kao žena pjesmu sam osjetila i doživila. Teov je tekst, a glazba je od Đorđa Novkovića. I taman snimim spot, javi se Đorđe Novković: "Čuj mala, nije onaj tvoj muž blesav, znaš ima ideju, napisao ti je ‘Danke Deutchland‘". Teo je napisao tekst za nju, a Đorđe glazbu. Tad me vodio Zoran Škugor. Ništa posebno se nije planiralo, dogodilo se što se dogodilo. Nit smo imali neki plan da ćemo napravit neko ludilo, da će se stvorit oko toga neka priča. U "Esplanadu" sam otišla, tamo sam mogla telefonirat, nije bilo mobitela, pa bi mi Talijani govorili "zašto nije grazie Italia". Strane stanice su vrtile tu pjesmu. Imala sam poziv i iz Koelna, kontaktirali su Škugora. Nitko nije bio spreman na ono što se dogodilo. Puno buke, a i danas sam ostala zapamćena po pjesmi "Danke Deutchland". Puno interesa i ostala iza toga jedna lipa priča - govori nam Sanja. 

---

image
Saša Burić/Cropix
---

Zasad nema nekih posebnih planova oko povratka na glazbenu scenu.

- Volim glazbu. Najlipše je dok se pjesma stvara, dok si u studiju, dok joj daješ taj život. Kad imaš super spoj s publikom, a stvarno sam ga uvijek imala, e onda ti se to uvuče pod kožu. To je doslovce tako. Nije samo fraza. Kao i s "Danke Deucthand" ne planiram ništa. Šta bude, bit će. Ima doma i pjesama, neobjavljenih demo snimki. Ali evo imamo i Teu koja je u glazbi, koja stvarno voli i živi glazbu. Na mlađima sve ostaje, valjda će nastavit i tatinim i mojim putem. Ništa ne planiram. Šta danas možeš generalno planirat... Pogotovo otkad se Teu ovo dogodilo. Kažem danas je danas, sutra me pitaj za sutra - govori Sanja, koju i danas, iako je prošlo 30 godina od njezina dva najveća hita, prepoznaju na ulici. 

- Čak više me prepoznaju u Zagrebu u kojem smo dugo živjeli i to kad odem na neki šalter na kojem plaćam račune znaju me pitati "a zašto vi više ne pjevate" - zaključila je Sanja kroz smijeh.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"EKSKLUZIVNI INTERVJU"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8041"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"},{"id":"100","value":"1"}] [extra_fields_search] => EKSKLUZIVNI INTERVJU 2 0 8041 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-24 07:49:50 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Ivana Prgomet [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-24 18:15:10 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-24 18:14:51 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Supruga legende otvorila dušu i ispričala nam sve o životu nakon njegove bolesti: 'Nema više planova kad te ovo strefi' page_title=Supruga legende otvorila dušu i ispričala nam sve o životu nakon njegove bolesti: 'Nema više planova kad te ovo strefi' [metakey] => sanja trumbić, teo trumbić, Splitski festival [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26993421.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26996240.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26996374.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26996375.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26996376.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26996377.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26996379.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26993419.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26993218.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Supruga Tea Trumbi\u0107a, jednog od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala<\/p>","

Sanja Trumbi\u0107<\/p>","

Teo Trumbi\u0107<\/p>","

Teo Trumbi\u0107<\/p>","

Sanja i Teo Trumbi\u0107 zajedno su od 1979. godine<\/p>","

Teo Trumbi\u0107<\/p>","

Sanja i Teo Trumbi\u0107 s k\u0107eri Teom na Ba\u010dvicama<\/p>","","

Konferencija za medije 64. Splitskog festivala u restoranu \u2018Bajamonti\u2018 na splitskim Prokurativama.
\nNa fotografiji: Sanja Trumbi\u0107, Stivi Vu\u010dkovi\u0107
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["69:36","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","76:55","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26993421_1920.jpg":"1920x1080","k_26993421_1280.jpg":"1280x1280","k_26993421_1024.jpg":"1024x1024","k_26993421_640.jpg":"640x640","k_26993421_480.jpg":"480x480","k_26993421_340.jpg":"340x340","k_26993421_220.jpg":"220x220","o_26993421_1280.jpg":"1280x853","o_26993421_1024.jpg":"1024x682","o_26993421_640.jpg":"640x426","o_26993421_480.jpg":"480x320","o_26993421_340.jpg":"340x226","o_26993421_220.jpg":"220x146","h_26993421_1280.jpg":"1280x854","h_26993421_1024.jpg":"1024x683","h_26993421_640.jpg":"640x427","h_26993421_480.jpg":"480x320","h_26993421_340.jpg":"340x227","h_26993421_220.jpg":"220x147","pp_26993421_1280.jpg":"1280x1628","pp_26993421_1024.jpg":"1024x1303","pp_26993421_640.jpg":"640x814","pp_26993421_480.jpg":"480x611","pp_26993421_340.jpg":"340x432","pp_26993421_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x1280","hd_26996240_1920.jpg":"1920x1080","k_26996240_1280.jpg":"1280x1280","k_26996240_1024.jpg":"1024x1024","k_26996240_640.jpg":"640x640","k_26996240_480.jpg":"480x480","k_26996240_340.jpg":"340x340","k_26996240_220.jpg":"220x220","o_26996240_1280.jpg":"1280x1600","o_26996240_1024.jpg":"1024x1280","o_26996240_640.jpg":"640x800","o_26996240_480.jpg":"480x600","o_26996240_340.jpg":"340x425","o_26996240_220.jpg":"220x275","h_26996240_1280.jpg":"1280x854","h_26996240_1024.jpg":"1024x683","h_26996240_640.jpg":"640x427","h_26996240_480.jpg":"480x320","h_26996240_340.jpg":"340x227","h_26996240_220.jpg":"220x147","pp_26996240_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996240_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996240_640.jpg":"640x814","pp_26996240_480.jpg":"480x611","pp_26996240_340.jpg":"340x432","pp_26996240_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1742x2693","hd_26996374_1920.jpg":"1920x1080","k_26996374_1280.jpg":"1280x1280","k_26996374_1024.jpg":"1024x1024","k_26996374_640.jpg":"640x640","k_26996374_480.jpg":"480x480","k_26996374_340.jpg":"340x340","k_26996374_220.jpg":"220x220","o_26996374_1280.jpg":"1280x1978","o_26996374_1024.jpg":"1024x1583","o_26996374_640.jpg":"640x989","o_26996374_480.jpg":"480x742","o_26996374_340.jpg":"340x525","o_26996374_220.jpg":"220x340","h_26996374_1280.jpg":"1280x854","h_26996374_1024.jpg":"1024x683","h_26996374_640.jpg":"640x427","h_26996374_480.jpg":"480x320","h_26996374_340.jpg":"340x227","h_26996374_220.jpg":"220x147","pp_26996374_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996374_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996374_640.jpg":"640x814","pp_26996374_480.jpg":"480x611","pp_26996374_340.jpg":"340x432","pp_26996374_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1919x2893","hd_26996375_1920.jpg":"1920x1080","k_26996375_1280.jpg":"1280x1280","k_26996375_1024.jpg":"1024x1024","k_26996375_640.jpg":"640x640","k_26996375_480.jpg":"480x480","k_26996375_340.jpg":"340x340","k_26996375_220.jpg":"220x220","o_26996375_1280.jpg":"1280x1929","o_26996375_1024.jpg":"1024x1543","o_26996375_640.jpg":"640x964","o_26996375_480.jpg":"480x723","o_26996375_340.jpg":"340x512","o_26996375_220.jpg":"220x331","h_26996375_1280.jpg":"1280x854","h_26996375_1024.jpg":"1024x683","h_26996375_640.jpg":"640x427","h_26996375_480.jpg":"480x320","h_26996375_340.jpg":"340x227","h_26996375_220.jpg":"220x147","pp_26996375_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996375_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996375_640.jpg":"640x814","pp_26996375_480.jpg":"480x611","pp_26996375_340.jpg":"340x432","pp_26996375_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1828","hd_26996376_1920.jpg":"1920x1080","k_26996376_1280.jpg":"1280x1280","k_26996376_1024.jpg":"1024x1024","k_26996376_640.jpg":"640x640","k_26996376_480.jpg":"480x480","k_26996376_340.jpg":"340x340","k_26996376_220.jpg":"220x220","o_26996376_1280.jpg":"1280x1218","o_26996376_1024.jpg":"1024x974","o_26996376_640.jpg":"640x609","o_26996376_480.jpg":"480x457","o_26996376_340.jpg":"340x323","o_26996376_220.jpg":"220x209","h_26996376_1280.jpg":"1280x854","h_26996376_1024.jpg":"1024x683","h_26996376_640.jpg":"640x427","h_26996376_480.jpg":"480x320","h_26996376_340.jpg":"340x227","h_26996376_220.jpg":"220x147","pp_26996376_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996376_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996376_640.jpg":"640x814","pp_26996376_480.jpg":"480x611","pp_26996376_340.jpg":"340x432","pp_26996376_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2860","hd_26996377_1920.jpg":"1920x1080","k_26996377_1280.jpg":"1280x1280","k_26996377_1024.jpg":"1024x1024","k_26996377_640.jpg":"640x640","k_26996377_480.jpg":"480x480","k_26996377_340.jpg":"340x340","k_26996377_220.jpg":"220x220","o_26996377_1280.jpg":"1280x1906","o_26996377_1024.jpg":"1024x1525","o_26996377_640.jpg":"640x953","o_26996377_480.jpg":"480x715","o_26996377_340.jpg":"340x506","o_26996377_220.jpg":"220x327","h_26996377_1280.jpg":"1280x854","h_26996377_1024.jpg":"1024x683","h_26996377_640.jpg":"640x427","h_26996377_480.jpg":"480x320","h_26996377_340.jpg":"340x227","h_26996377_220.jpg":"220x147","pp_26996377_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996377_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996377_640.jpg":"640x814","pp_26996377_480.jpg":"480x611","pp_26996377_340.jpg":"340x432","pp_26996377_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1536x2048","hd_26996379_1920.jpg":"1920x1080","k_26996379_1280.jpg":"1280x1280","k_26996379_1024.jpg":"1024x1024","k_26996379_640.jpg":"640x640","k_26996379_480.jpg":"480x480","k_26996379_340.jpg":"340x340","k_26996379_220.jpg":"220x220","o_26996379_1280.jpg":"1280x1706","o_26996379_1024.jpg":"1024x1365","o_26996379_640.jpg":"640x853","o_26996379_480.jpg":"480x640","o_26996379_340.jpg":"340x453","o_26996379_220.jpg":"220x293","h_26996379_1280.jpg":"1280x854","h_26996379_1024.jpg":"1024x683","h_26996379_640.jpg":"640x427","h_26996379_480.jpg":"480x320","h_26996379_340.jpg":"340x227","h_26996379_220.jpg":"220x147","pp_26996379_1280.jpg":"1280x1628","pp_26996379_1024.jpg":"1024x1303","pp_26996379_640.jpg":"640x814","pp_26996379_480.jpg":"480x611","pp_26996379_340.jpg":"340x432","pp_26996379_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26993419_1920.jpg":"1920x1080","k_26993419_1280.jpg":"1280x1280","k_26993419_1024.jpg":"1024x1024","k_26993419_640.jpg":"640x640","k_26993419_480.jpg":"480x480","k_26993419_340.jpg":"340x340","k_26993419_220.jpg":"220x220","o_26993419_1280.jpg":"1280x1920","o_26993419_1024.jpg":"1024x1536","o_26993419_640.jpg":"640x960","o_26993419_480.jpg":"480x720","o_26993419_340.jpg":"340x510","o_26993419_220.jpg":"220x330","h_26993419_1280.jpg":"1280x854","h_26993419_1024.jpg":"1024x683","h_26993419_640.jpg":"640x427","h_26993419_480.jpg":"480x320","h_26993419_340.jpg":"340x227","h_26993419_220.jpg":"220x147","pp_26993419_1280.jpg":"1280x1628","pp_26993419_1024.jpg":"1024x1303","pp_26993419_640.jpg":"640x814","pp_26993419_480.jpg":"480x611","pp_26993419_340.jpg":"340x432","pp_26993419_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26993218_1920.jpg":"1920x1080","k_26993218_1280.jpg":"1280x1280","k_26993218_1024.jpg":"1024x1024","k_26993218_640.jpg":"640x640","k_26993218_480.jpg":"480x480","k_26993218_340.jpg":"340x340","k_26993218_220.jpg":"220x220","o_26993218_1280.jpg":"1280x853","o_26993218_1024.jpg":"1024x682","o_26993218_640.jpg":"640x426","o_26993218_480.jpg":"480x320","o_26993218_340.jpg":"340x226","o_26993218_220.jpg":"220x146","h_26993218_1280.jpg":"1280x854","h_26993218_1024.jpg":"1024x683","h_26993218_640.jpg":"640x427","h_26993218_480.jpg":"480x320","h_26993218_340.jpg":"340x227","h_26993218_220.jpg":"220x147","pp_26993218_1280.jpg":"1280x1628","pp_26993218_1024.jpg":"1024x1303","pp_26993218_640.jpg":"640x814","pp_26993218_480.jpg":"480x611","pp_26993218_340.jpg":"340x432","pp_26993218_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7501260 Threads: 4 Questions: 1605544401 Slow queries: 4765723 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110648377 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/supruga-legende-otvorila-dusu-i-ispricala-nam-sve-o-zivotu-nakon-njegove-bolesti-nema-vise-planova-kad-te-ovo-strefi-1383480 [printLink] => /scena/showbiz/supruga-legende-otvorila-dusu-i-ispricala-nam-sve-o-zivotu-nakon-njegove-bolesti-nema-vise-planova-kad-te-ovo-strefi-1383480?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 756579 [name] => sanja trumbić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-23 14:22:25 [main_article_id] => 0 [alias] => sanja-trumbic [link] => /tag/sanja-trumbic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 756578 [name] => teo trumbić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-23 14:22:25 [main_article_id] => 0 [alias] => teo-trumbic [link] => /tag/teo-trumbic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 328453 [name] => splitski festival [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => splitski-festival [link] => /tag/splitski-festival ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Supruga legende otvorila dušu i ispričala nam sve o životu nakon njegove bolesti: ‘Nema više planova kad te ovo strefi‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-03-31-38-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26993421.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Saša Burić/Cropix [mainImageDesc] =>

Supruga Tea Trumbića, jednog od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26993421.jpg [title] =>

Supruga Tea Trumbića, jednog od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala

Saša Burić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26996240.jpg [title] =>

Sanja Trumbić

Saša Burić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26996374.jpg [title] =>

Teo Trumbić

Privatni album ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26996375.jpg [title] =>

Teo Trumbić

Privatni album ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26996376.jpg [title] =>

Sanja i Teo Trumbić zajedno su od 1979. godine

Privatni album ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26996377.jpg [title] =>

Teo Trumbić

Privatni album ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26996379.jpg [title] =>

Sanja i Teo Trumbić s kćeri Teom na Bačvicama

Privatni album ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26993419.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26993218.jpg [title] =>

Konferencija za medije 64. Splitskog festivala u restoranu ‘Bajamonti‘ na splitskim Prokurativama.
Na fotografiji: Sanja Trumbić, Stivi Vučković
 

Saša Burić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Na ovogodišnjem Splitskom festivalu na Prokurativama treća, retrospektivna večer u subotu 6. srpnja, bit će posvećena jubileju velikog splitskog autora, jednog od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala, Tea Trumbića i nosi naziv “Ča će mi Copacabana”. U čast velikom Teu Trumbiću nastupit će Darko Domijan, Policijska klapa Sveti Mihovil, Đorđi Peruzović, Duje Stanišić, Dženan Lončarević, Ive Županović, Ivo Pattiera, Dražen Žanko, Oliver J. Berekin, Pero Panjković, Sanja i Tea Trumbić, Nenad Vetma, Žarko Mamula i Saša Jakelić. 

---

image

Teo Trumbić

Privatni album
---

Teo Trumbić zbog bolesti nije mogao prisustvovati konferenciji za medije u restoranu "Bajamonti" u kojem je najavljen ovogodišnji festival, no u ime njega prisutna je bila njegova supruga Sanja Trumbić.

- On je prije šest godina imao moždani udar. Ne izlazi van, doma je, ali O.K. je. Ima šest godina da s tim živimo. Tako je kako je. Zateklo nas je sve. Ispretumba ti se život oćeš-nećeš. Ja sam i prije nekome tu rekla, ja se doslovce ponašam prema njemu kao da se ništa nije dogodilo i mislim da je to najispravnije. Znam ga čak zezati, "prije si sidija, a sad ležiš". Razgovaramo normalno o svemu, ali činjenica je da se to dogodilo. Žao mi je što on nije mogao prisustvovati presici, ali stjecajem okolnosti zbog svog zdravstvenog stanja sam ja tu. Pisao je i meni pisme. Kad god bi ja i on bili zajedno, sidili s nekim, onda krene pisma i svi kažu "a šta, i ovo si ti napisa". To njega stvarno prati. Nije on od nekih tipova koji bi se eksponirali - govori nam Sanja Trumbić.

Sanja i Teo Trumbić zajedno su od 1979. te imaju 27-godišnju kćer Teu, koja se također bavi glazbom. Dapače, Tea i Sanja zapjevat će na večeri posvećenoj ocu i suprugu njegovu pjesmu "Nostalgija".

---

image

Sanja i Teo Trumbić s kćeri Teom na Bačvicama

Privatni album
---

- Tea je na Likovnoj akademiji, smjer grafika, zadnja godina, radi na diplomskom sad. Ali naravno, velika ljubav joj je glazba. Svira gitaru, pjeva. Baš je svestrana. I ona će se pojaviti na retrospektivnoj večeri s "Nostalgijom". Kako stvari stoje, zajedno ćemo je otpjevati. Tea voli, stvarno voli glazbu - govori nam Sanja. 

Nastup na Splitskom festivalu i njezin je povratak na glazbenu scenu. Zadnji nastup imala je 2010. na Međimurskom festivalu. Pitamo je zašto se povukla sa scene.

- Šest godina je Teo bolestan. A ja sam u međuvremenu počela i pisati. Profesorica sam hrvatskog. Radili smo i zajedno na mjuziklu koji je ocijenjen od struke, sve najbolje ocjene je dobio. Kad god bi falio milimetar do realizacije, uvijek se dogodi nešto. Smijeni se intendant, govorim o Niki Pavloviću iz ‘Komedije‘ u Zagrebu. Pa onda dođemo do Splita, svi oduševljeni, a onda počne korona. Tako da uvijek nešto... Napisala sam i roman "Da mi je biti Mišo Kovač". Imali smo jednu presicu, baš jednu lipu večer u "Maruliću", u knjižnici. I nakon toga se dogodio moždani i naravno, ispretumba ti se život. Daj terapije, daj ovo, daj ono. Budući da sam ja dosta scenarija napisala, to je najprije bilo u scenariju, pa čita ovaj, čita onaj, i Ivan Maloča i Interfilm su se bili zainteresirani, bila je priča da se roman pretvori u seriju ili film. I uvijek zapneš na novcima. Onda sam rekla "ajde idem ja sad to ipak prezentirat". Onda sam u stvari priču pretvorila u roman. Stoji doma roman, stoji mjuzikl. U stvari sve ono, na primjer i za Tea, sve ono najbolje šta je on napravija, čeka doma oćemo li to ostvarit. Ja se još uvijek nadam da ćemo to ostvarit, mislim da bi to njemu značilo, da kažem metaforički da ga digne na noge. Nije on izgubio interes ni za šta, prati sve. I za ovu revijalnu večer sam ja njega pitala "oćemo li, reci". On zna da sam tu došla - govori nam Sanja.

---

image

Sanja i Teo Trumbić zajedno su od 1979. godine

Privatni album
---

Sanja priznaje da ima ogromnu tremu uoči nastupa na Splitskom festivalu. 

- Kad sam počela govoriti na presici, ja sam se tresla. Ali nisam se tresla radi govora nego kako su prije presice išle Teove pjesme. Ono kad si doma to ti je normala, zanemariš, ne stavim sad njegov CD pa ga slušam, ni ja ni on... Ali kad sam ih vani čula streslo me skroz, baš me potreslo onaj prvi čas. Poslije kad sam od Stivija tražila mikrofon već mi je sve bilo kao prije. Svaki put tako kad čujem negdje u programu njegovu pjesmu, djeluje na mene deset puta jače. Prije mi je to bila normala, rekla bi "evo tvoja pisma svira". Sad me baš dirnulo. A jesam emotivac - kaže nam Sanja. 

Ni Teo ni Sanja nikad nisu pretjerano bili dio estrade.

- Teo se uvijek micao od estrade. On bi napisao pjesmu. Njemu je draže umjesto kravate uvik bilo igrat stolni tenis u "Lava". A poslije se posvetio mjuziklu i tu je radio - kaže nam Sanja, koja se ratnih devedesetih proslavila pjesmama "Danke Deutchland" i "Moj je dragi u narodnoj gardi".

- Išla sam u glazbenu školu, ali ja sam htjela klavir, a bilo je mjesto prazno na trubi i harmonici. I tako sam završila na harmonici koju bih uvijek izokrenula i glumila da sviram klavir. I kad pogledam svoje slike kao klinka, ima dosta slika na kojima olovku koja je imala gumicu držim kao mikrofon, brat do mene drži neku gitaru... Teo je odlučio da će malo svirati po hotelima klavijaturu s ritmovima. Ja sam otišla s njim. On bi svirao, a ja sjedim iza. I jedne večer pjevam ja na "Mary Lou" drugi glas, on se okrene i kaže "ma jel to ti pjevaš?" Ja govorim da. On mi da mikrofon i govori "aj dođi ovamo". I kako sam zapjevala, tako je krenulo. Počeli su gosti pitat di sam ja. Dođe direktor "ja bi nju zaposlio". I tako je baš iz jedne igre krenulo sve. Tako sam se i ja u to upetljala. Krenulo je od gaža nekakvih ljetnih, u Tučepima, nastupali smo na terasi hotela "Jadran" koja je ogromna, ja i on sami svirali. Gosti su nas obožavali. Rekli su nam da su u knjigu žalbe pisali lipo o muzici. Znali smo u stvari izabrat repertoar. To je u biti 90 posto posla. Ako znaš osjetit šta bi publika tila. Tako sam krenula. Usput i završavala faks. Teo i ja smo praktički cijeli život skupa. Onda je on mene vadija iz problema, sad ja njega - priča Sanja. 

---

image

Teo Trumbić

Privatni album
---

Opisala nam je kako su nastala njezina dva najveća hita. Prvo je snimila "Moj je dragi u narodnoj gardi". 

- Za tu su pjesmu govorili "ideš na osjećaje, šta pjevaš o ljubavi". Ja kao žena pjesmu sam osjetila i doživila. Teov je tekst, a glazba je od Đorđa Novkovića. I taman snimim spot, javi se Đorđe Novković: "Čuj mala, nije onaj tvoj muž blesav, znaš ima ideju, napisao ti je ‘Danke Deutchland‘". Teo je napisao tekst za nju, a Đorđe glazbu. Tad me vodio Zoran Škugor. Ništa posebno se nije planiralo, dogodilo se što se dogodilo. Nit smo imali neki plan da ćemo napravit neko ludilo, da će se stvorit oko toga neka priča. U "Esplanadu" sam otišla, tamo sam mogla telefonirat, nije bilo mobitela, pa bi mi Talijani govorili "zašto nije grazie Italia". Strane stanice su vrtile tu pjesmu. Imala sam poziv i iz Koelna, kontaktirali su Škugora. Nitko nije bio spreman na ono što se dogodilo. Puno buke, a i danas sam ostala zapamćena po pjesmi "Danke Deutchland". Puno interesa i ostala iza toga jedna lipa priča - govori nam Sanja. 

---

image
Saša Burić/Cropix
---

Zasad nema nekih posebnih planova oko povratka na glazbenu scenu.

- Volim glazbu. Najlipše je dok se pjesma stvara, dok si u studiju, dok joj daješ taj život. Kad imaš super spoj s publikom, a stvarno sam ga uvijek imala, e onda ti se to uvuče pod kožu. To je doslovce tako. Nije samo fraza. Kao i s "Danke Deucthand" ne planiram ništa. Šta bude, bit će. Ima doma i pjesama, neobjavljenih demo snimki. Ali evo imamo i Teu koja je u glazbi, koja stvarno voli i živi glazbu. Na mlađima sve ostaje, valjda će nastavit i tatinim i mojim putem. Ništa ne planiram. Šta danas možeš generalno planirat... Pogotovo otkad se Teu ovo dogodilo. Kažem danas je danas, sutra me pitaj za sutra - govori Sanja, koju i danas, iako je prošlo 30 godina od njezina dva najveća hita, prepoznaju na ulici. 

- Čak više me prepoznaju u Zagrebu u kojem smo dugo živjeli i to kad odem na neki šalter na kojem plaćam račune znaju me pitati "a zašto vi više ne pjevate" - zaključila je Sanja kroz smijeh.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix
Saša Burić/Cropix

Supruga Tea Trumbića, jednog od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala

Saša Burić/Cropix

Sanja Trumbić

Privatni album

Teo Trumbić

Privatni album

Teo Trumbić

Privatni album

Sanja i Teo Trumbić zajedno su od 1979. godine

Privatni album

Teo Trumbić

Privatni album

Sanja i Teo Trumbić s kćeri Teom na Bačvicama

Saša Burić/Cropix

Konferencija za medije 64. Splitskog festivala u restoranu ‘Bajamonti‘ na splitskim Prokurativama.
Na fotografiji: Sanja Trumbić, Stivi Vučković
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/supruga-legende-otvorila-dusu-i-ispricala-nam-sve-o-zivotu-nakon-njegove-bolesti-nema-vise-planova-kad-te-ovo-strefi-1383480 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2d96b2b40c6a8c5d1bcfdaf5ad28907e065086f2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Supruga+legende+otvorila+du%C5%A1u+i+ispri%C4%8Dala+nam+sve+o+%C5%BEivotu+nakon+njegove+bolesti%3A+%E2%80%98Nema+vi%C5%A1e+planova+kad+te+ovo+strefi%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsupruga-legende-otvorila-dusu-i-ispricala-nam-sve-o-zivotu-nakon-njegove-bolesti-nema-vise-planova-kad-te-ovo-strefi-1383480 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsupruga-legende-otvorila-dusu-i-ispricala-nam-sve-o-zivotu-nakon-njegove-bolesti-nema-vise-planova-kad-te-ovo-strefi-1383480 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"EKSKLUZIVNI INTERVJU"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"8041"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"},{"id":"100","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizEKSKLUZIVNI INTERVJU

Supruga legende otvorila dušu i ispričala nam sve o životu nakon njegove bolesti: ‘Nema više planova kad te ovo strefi‘

Piše Ivana Prgomet
24. travnja 2024. - 20:14

Na ovogodišnjem Splitskom festivalu na Prokurativama treća, retrospektivna večer u subotu 6. srpnja, bit će posvećena jubileju velikog splitskog autora, jednog od najtrofejnijih skladatelja i tekstopisaca Splitskog festivala, Tea Trumbića i nosi naziv “Ča će mi Copacabana”. U čast velikom Teu Trumbiću nastupit će Darko Domijan, Policijska klapa Sveti Mihovil, Đorđi Peruzović, Duje Stanišić, Dženan Lončarević, Ive Županović, Ivo Pattiera, Dražen Žanko, Oliver J. Berekin, Pero Panjković, Sanja i Tea Trumbić, Nenad Vetma, Žarko Mamula i Saša Jakelić. 

Teo Trumbić zbog bolesti nije mogao prisustvovati konferenciji za medije u restoranu "Bajamonti" u kojem je najavljen ovogodišnji festival, no u ime njega prisutna je bila njego...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 05:31