stdClass Object ( [id] => 1120042 [title] => Svaki korak njezina odrastanja mediji prate u stopu, ali svoju vezu Mia Negovetić brižno čuva: Ne želim dijeliti privatnost, to je nezdravo! Ipak, otkrila nam je o čemu sanja [alias] => svaki-korak-njezina-odrastanja-mediji-prate-u-stopu-ali-svoju-vezu-mia-negovetic-brizno-cuva-ne-zelim-dijeliti-privatnost-to-je-nezdravo-ipak-otkrila-nam-je-o-cemu-sanja [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U razdoblju života kada se iz malene, roditeljskom rukom brižno čuvane djevojčice prelazi u odraslu malu ženu dovoljno nedaća na putu stavlja i sam proces odrastanja. One koje odrastaju pred očima javnosti, utoliko imaju teži zadatak i put pred sobom. Jedna o tih s težim putem je i Mia Negovetić, sada 19-godišnja Riječanka koja je Hrvatsku zadivila kao djevojčica pobijedivši u RTL-ovu showu "Zvjezdice".

Tada trinaestogodišnja Mia osvojila je brojne nagrade, nastupala s Vannom, pjevala himnu u Kninu na mimohodu za "Oluju" i za njeno ime tada je čula cijela Hrvatska. Voljeli njen glazbeni opus ili ne, morate priznati kako se toliko uspjeh prije punoljetnosti rijetko viđa. Od trinaeste godine pa do sada, čak šest godina kasnije, Mia si je osigurala poziciju hrvatske glazbene miljenice, a budući da je u oko javnosti ušla kao djevojčica, ponekad se čini da svaki njezin korak u odrastanju puni medijske stupce.
Ona nam priznaje kako oko toga ne razbija glavu.

Na distanci

- Ustvari se ne zamaram toliko medijima i člancima koji se pišu. Današnjih dana su mediji jedna od najizraženijih stvari na svijetu, tako da je to jednostavno neizbježna stvar u životu javne osobe. Ja uvijek vodim svoj put i trudim se ostati što dalje od članaka koji su "nepotrebni", govori mlada Riječanka koju mnogi i dalje vide kao krhku 13-godišnjakinju iako je već stasala u mladu ženu. Tako je primjerice, velik broj Hrvat ostao šokiran viješću kako njihova omiljena pjevačica ima dečka.

---

image
Mia na ovogodišnjoj Dori
 
Matija Djanjesic/Cropix
---

- Iskreno, ja mislim da je to bilo skoro pa neizbježno. Pojavili smo se zajedno na ovogodišnjem Porinu i netko od novinara je to zapazio, što sam mogla i očekivati. To i nije toliko strašno zadiranje u privatnost, jer uvijek možeš reći "ne" kada te netko nešto pita. Distanciram se od toga tako da jednostavno ne otkrivam ništa za što smatram da je privatno jer nitko nije obavezan dijeliti svoju privatnost s ostalima i mislim da je to zapravo jako nezdravo za nečiju vezu. Kakva je ljepota u toj privatnosti koju moraš podijeliti s ostalima da bi tebi bila lijepa? To je moje općenito mišljenje, ne samo kod javnih osoba već kod svakoga tko svoju vezu izlaže komentarima i lajkovima - govori Mia čiji odabranik dolazi iz slične kreativne branše pa tako vjerujemo da mladi snimatelj Mateo Jurčić ima razumijevanja za reflektore koji okružuju njegovu djevojku.

Baš zbog tih reflektora koji prate svaki njezin korak Mia se često pronašla u centru skandala za koje nije bila - ni kriva ni dužna! Primjerice, njezin odabir outfita za Doru 2020. godine uzavreo je društvene mreže, dok su jedni govorili kako je bila neprikladno odjevena, drugi su pozdravljali to što je zadržala djevojački stil. Zbog nekoliko pletenica na njezinoj glavi diljem Hrvatske je odjekivale su priče o njoj, a prepiranja oko toga inače dobru pjesmu stavila su u drugi plan. Primjera ima još, kao i gotovo svaka mlada žena naučila se nositi i sa seksizmom.

Ipak, on je u showbiz industriji posebno istaknut. Mia je dosad uvijek reagirala diplomatski, mirno bi pričekala da se smiri ludilo nastalo oko njene pojave, a onda se u javnosti ponovno pojavila tek kad bi imala novi nastup ili pjesmu. Poprilično racionalan pristup za jedva punoljetnu djevojku, ne slažete li se? Postavljamo joj kratko, ali jednostavno pitanje: poželiš li nekada vrištati?

- Nikad ne poželim vrištati zbog toga, to su također nekada neizbježne stvari i zapravo mi ne smeta jer ne objavljujem ništa što želim da se na taj način komentira, a onaj tko želi komentirati nije mu zabranjeno. Društvene mreže me nikada ne navode na nerviranje, tako da se ne trebam niti smirivati - staloženo će Mia iako bi na njenom mjestu mnogi, čak i stariji, odgovorili dramatičnije. Doduše, neki su za uspjeh snažan poput onoga kojeg ima Mia čekali godinama, tako je mlada, a ipak uzor svojoj i mlađim generacijama iako sama sebe takvom ne percipira.

- Čudno mi je samu sebe nazvati nečijim uzorom. Samo se nadam da moj rad može nekoga inspirirati i motivirati na neki način da pronađu svoje kvalitete u dubini sebe, odgovara.
Iako vokalno parira i znatno starijima, ne smijemo zaboraviti da je Mia ipak donedavno bila djevojčica. Ona tvrdi kako se njen privatni život nije znatno promijenio, i dalje prijateljuje s nekoliko osoba s kojima se družila u osnovnoj školi, a s ekipom se često smije neuobičajenim situacijama. Podršku tako crpi iz svoje okoline, a naviknuti se da više nije školarka nego zvijezda bilo je sasvim neočekivano iskustvo.

---

image
Pred mladom glazbenicom je i rad na albumu prvijencu
 
Maja Jurovic/Cropix
---

Najdublje emocije

-To je bio najveći preokret u mom životu do sada. Samo jedan korak koji mi je potpuno promijenio život. Mislim da je mojim prijateljima to bilo jednako čudno kao i meni. Odjednom sam dobivala mnogo više pogleda u školskim hodnicima i svi su imali nekakva pitanja, a do maloprije sam bila samo obična školarka. Moram reći da su osnovnoškolska prijateljstva jedna od najboljih stvari, još uvijek se družim sa tri najbolje prijateljice iz osnovne škole i one su mi ogromna podrška kroz sve to. Uvijek se smijemo tome kako reagiraju kada mi netko priđe za fotku ili potpis, budu jako ponosne i sretne, a mene to jako ispunjuje.

Sigurna sam da bez njih ne bih mogla tako lako prebroditi neke teške situacije u životu i jako mi je drago što su uvijek uz mene, kao i ja uz njih, dodaje te s osmijehom prepričava kako joj prijatelji i poznanici često znaju poslati kakav link na neki članak, a komentari su nezaobilazni. Nju pak to čitanje zabavlja, ali voli i gledati različite reakcije na određene stvari.
Jedan od ključnih trenutaka odrastanja je i odabir o nastavku akademske karijere, a završetak srednje škole nosi i stresno, ali i veselo brujanje o upisima na fakultet. Mia nam otkriva kako još nije sigurna, ali da u budućnosti planira upisati nešto vezano uz glazbeno-umjetnički svijet.

Dok čeka svoju odluku i red za pisanje ispita, prepustit će se pisanju glazbe i stihova u čemu neizmjerno uživa. Odluka o tome je li joj draže zapjevati ili pisati, nemoguća je.
- Pišem mnogo sama, kad god dođe neka ideja. Pjevanjem i pisanjem izražavam svoje najdublje emocije i to je neopisiv osjećaj. Kada te glazba ponese poletiš u neku drugu dimenziju, govori te nam prepričava kako izgleda neki njezin tipični stvaralački trenutak. Nema tu puno promišljanja, nakon početka glazba sama počinje teći kroz njezine prste.

---

image

Foto: Nera Simic/CROPIX
Nera Simic/Cropix
---

- Obično sjednem za klavir i onda udahnem par puta duboko prije nego dotaknem tipke. Kad stisnem nasumično prvi akord, onda gradim ostatak kako me sama inspiracija vodi. Obično to tako izgleda, osim ako mi ideja ne sine dok sam negdje vani ili u autu, onda melodiju otpjevam i snimim na diktafon, a tekst ako dođe, zapišem ga u notes, prepričava.
Piše, pjeva, svira, a okušala se i u mjuziklu koji osim pjevačkih sposobnosti iziskuje i one glumačke. Talenta i na pretek, a njezino je samo da izabere osjeća li se ugodnije na pozornici, u studiju ili se ponovno planira vratiti na kazališne daske.

- Nakon koronavirusa, to je jako dobro pitanje iako naravno, nije skroz usporedivo sa koncertima, jer je emocija kroz publiku nezamjenjiva. Međutim, moram reći da sam mnogo toga "emotivno" proživjela kroz razdoblje gdje sam pjevala imaginarnoj publici i zamišljala koncerte. Čudno je za opisati, ali sve pjesme koje sam pisala, nakon što bi napravila nekakvu početnu skicu, otpjevala bi ih iz sveg srca, kao što inače pjevam na sceni i zapravo sam tada shvatila još bolje koliko su emocije neprocjenjive s kime god i kako god ih dijelili.

Tri projekta

Industrija u kojoj radi već nekoliko godina, u epidemiji koju je i sama spomenula iznimno pati. Neki koncerti su potpuno otkazani, drugi se održavaju na distanci, treći virtualno… Oko toga da su joj propale neke od ideja, Mia je rezolutna, ali ističe kako nije jedina koja se susrela s tim problemom.

- Mislim da je svakome koronavirus malo razdrmao život, a i neke planove, ali prilagodba je donijela i neke nove stvari, što je svakako pozitivno. Kroz karantenu i sve te zabrane okupljanja, druženja, još dok je bila apsolutna karantena, došlo je puno novih ideja pa tako i pjesma ‘’Ljubav nema kraj’’. Taj me period u životu zapravo naučio da i kad si skroz skroz sam sa sobom može jako koristiti, nastavlja Mia koja nam otkriva i da trenutno radi na tri jako velika projekta. O njima ne bi još govorila, nada se da će svoju publiku uskoro razveseliti, a vjerne fanove nagraditi albumom prvijencem koji bi poslužio kao kruna njezina dosadašnjeg uspjeha.

Baš kao i sve djevojke njezinih godina, Mia uživa u svim sitnicama koje obožavaju njene vršnjakinje. Baš zato što je ranije od prosjeka dobila pomoć prilikom uređivanja, sada ipak u šminkanju i friziranju najradije vjeruje svojoj ruci.

- U principu se uvijek sama šminkam za sve moguće evente, jer najbolje poznajem svoju kožu, ali tamo gdje je potrebna profesionalnija šminka onda se prepustim u tuđe ruke i eto zaista nikada nisam bila razočarana, skromno će plavooka ljepotica koja za Reflektor govori kako ključ njezina izgleda na kojem joj zavide nije kompliciran. Vjerovali ili ne, radi se samo o prirodnosti!

---

image

 
Matija Djanjesic/Cropix
---

- Ja ne volim tešku šminku ako je nepotrebno, nosim full - face make-up samo na nastupima. Inače na dnevnoj bazi ili nemam šminku uopće ili imam samo nešto simple. Volim eksperimentirati s make-upom tako da u principu nemam ništa određeno, već ono s čime se osjećam ugodno, isto kao i s oblekom, nosim ono u čemu se osjećam ugodno, nastavlja te zaključuje kako iako se divi starijim kolegama, još uvijek uživa u svom mladenačkom izgleda. To divljenje ostaje i sada nakon nekoliko ozbiljnih suradnji, a Riječanka nam govori kako bi svoj dječji san ostvarila tako da snimi duet s Dinom Merlinom. Želja da s njim zapjeva prisutna je otkako je bila klinka, a s odrastanjem nije nestala...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"sad je već velika"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => sad je već velika 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-08-14 07:01:07 [created_by] => 264 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-08-14 16:57:27 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-08-14 16:57:26 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 286 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/08\/14\/18082142.jpg","\/images\/slike\/2021\/08\/14\/16864918.jpg","\/images\/slike\/2021\/08\/14\/18968180.jpg","\/images\/slike\/2021\/08\/14\/18968182.jpg","\/images\/slike\/2021\/08\/14\/18968184.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ranko Suvar\/Cropix","Matija Djanjesic\/Cropix","Matija Djanjesic\/Cropix","Maja Jurovic\/Cropix","Nera Simic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","Mia na ovogodi\u0161njoj Dori
\n\u00a0","
\n\u00a0","Pred mladom glazbenicom je i rad na albumu prvijencu
\n\u00a0","
"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_18082142_1920.jpg":"1920x1080","k_18082142_1280.jpg":"1280x1280","k_18082142_1024.jpg":"1024x1024","k_18082142_640.jpg":"640x640","k_18082142_480.jpg":"480x480","k_18082142_340.jpg":"340x340","k_18082142_220.jpg":"220x220","o_18082142_1280.jpg":"1280x853","o_18082142_1024.jpg":"1024x682","o_18082142_640.jpg":"640x426","o_18082142_480.jpg":"480x320","o_18082142_340.jpg":"340x226","o_18082142_220.jpg":"220x146","h_18082142_1280.jpg":"1280x854","h_18082142_1024.jpg":"1024x683","h_18082142_640.jpg":"640x427","h_18082142_480.jpg":"480x320","h_18082142_340.jpg":"340x227","h_18082142_220.jpg":"220x147","pp_18082142_1280.jpg":"1006x1280","pp_18082142_1024.jpg":"805x1024","pp_18082142_640.jpg":"503x640","pp_18082142_480.jpg":"377x480","pp_18082142_340.jpg":"267x340","pp_18082142_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_16864918_1920.jpg":"1920x1080","k_16864918_1280.jpg":"1280x1280","k_16864918_1024.jpg":"1024x1024","k_16864918_640.jpg":"640x640","k_16864918_480.jpg":"480x480","k_16864918_340.jpg":"340x340","k_16864918_220.jpg":"220x220","o_16864918_1280.jpg":"1280x853","o_16864918_1024.jpg":"1024x682","o_16864918_640.jpg":"640x426","o_16864918_480.jpg":"480x320","o_16864918_340.jpg":"340x226","o_16864918_220.jpg":"220x146","h_16864918_1280.jpg":"1280x854","h_16864918_1024.jpg":"1024x683","h_16864918_640.jpg":"640x427","h_16864918_480.jpg":"480x320","h_16864918_340.jpg":"340x227","h_16864918_220.jpg":"220x147","pp_16864918_1280.jpg":"1006x1280","pp_16864918_1024.jpg":"805x1024","pp_16864918_640.jpg":"503x640","pp_16864918_480.jpg":"377x480","pp_16864918_340.jpg":"267x340","pp_16864918_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_18968180_1920.jpg":"1920x1080","k_18968180_1280.jpg":"1280x1280","k_18968180_1024.jpg":"1024x1024","k_18968180_640.jpg":"640x640","k_18968180_480.jpg":"480x480","k_18968180_340.jpg":"340x340","k_18968180_220.jpg":"220x220","o_18968180_1280.jpg":"1280x853","o_18968180_1024.jpg":"1024x682","o_18968180_640.jpg":"640x426","o_18968180_480.jpg":"480x320","o_18968180_340.jpg":"340x226","o_18968180_220.jpg":"220x146","h_18968180_1280.jpg":"1280x854","h_18968180_1024.jpg":"1024x683","h_18968180_640.jpg":"640x427","h_18968180_480.jpg":"480x320","h_18968180_340.jpg":"340x227","h_18968180_220.jpg":"220x147","pp_18968180_1280.jpg":"1006x1280","pp_18968180_1024.jpg":"805x1024","pp_18968180_640.jpg":"503x640","pp_18968180_480.jpg":"377x480","pp_18968180_340.jpg":"267x340","pp_18968180_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2877","hd_18968182_1920.jpg":"1920x1080","k_18968182_1280.jpg":"1280x1280","k_18968182_1024.jpg":"1024x1024","k_18968182_640.jpg":"640x640","k_18968182_480.jpg":"480x480","k_18968182_340.jpg":"340x340","k_18968182_220.jpg":"220x220","o_18968182_1280.jpg":"1280x1918","o_18968182_1024.jpg":"1024x1534","o_18968182_640.jpg":"640x959","o_18968182_480.jpg":"480x719","o_18968182_340.jpg":"340x509","o_18968182_220.jpg":"220x329","h_18968182_1280.jpg":"1280x854","h_18968182_1024.jpg":"1024x683","h_18968182_640.jpg":"640x427","h_18968182_480.jpg":"480x320","h_18968182_340.jpg":"340x227","h_18968182_220.jpg":"220x147","pp_18968182_1280.jpg":"1006x1280","pp_18968182_1024.jpg":"805x1024","pp_18968182_640.jpg":"503x640","pp_18968182_480.jpg":"377x480","pp_18968182_340.jpg":"267x340","pp_18968182_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_18968184_1920.jpg":"1920x1080","k_18968184_1280.jpg":"1280x1280","k_18968184_1024.jpg":"1024x1024","k_18968184_640.jpg":"640x640","k_18968184_480.jpg":"480x480","k_18968184_340.jpg":"340x340","k_18968184_220.jpg":"220x220","o_18968184_1280.jpg":"1280x1920","o_18968184_1024.jpg":"1024x1536","o_18968184_640.jpg":"640x960","o_18968184_480.jpg":"480x720","o_18968184_340.jpg":"340x510","o_18968184_220.jpg":"220x330","h_18968184_1280.jpg":"1280x854","h_18968184_1024.jpg":"1024x683","h_18968184_640.jpg":"640x427","h_18968184_480.jpg":"480x320","h_18968184_340.jpg":"340x227","h_18968184_220.jpg":"220x147","pp_18968184_1280.jpg":"1006x1280","pp_18968184_1024.jpg":"805x1024","pp_18968184_640.jpg":"503x640","pp_18968184_480.jpg":"377x480","pp_18968184_340.jpg":"267x340","pp_18968184_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6118060 Threads: 89 Questions: 1107623526 Slow queries: 0 Opens: 204867 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 181.041 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9931076 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/svaki-korak-njezina-odrastanja-mediji-prate-u-stopu-ali-svoju-vezu-mia-negovetic-brizno-cuva-ne-zelim-dijeliti-privatnost-to-je-nezdravo-ipak-otkrila-nam-je-o-cemu-sanja-1120042 [printLink] => /scena/showbiz/svaki-korak-njezina-odrastanja-mediji-prate-u-stopu-ali-svoju-vezu-mia-negovetic-brizno-cuva-ne-zelim-dijeliti-privatnost-to-je-nezdravo-ipak-otkrila-nam-je-o-cemu-sanja-1120042?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 679308 [name] => Mia Negovetić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mia-negovetic [link] => /tag/mia-negovetic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 417818 [name] => privatnost [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => privatnost [link] => /tag/privatnost ) [2] => stdClass Object ( [id] => 280830 [name] => dora [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dora [link] => /tag/dora ) [3] => stdClass Object ( [id] => 334800 [name] => koncerti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => koncerti [link] => /tag/koncerti ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Svaki korak njezina odrastanja mediji prate u stopu, ali svoju vezu Mia Negovetić brižno čuva: Ne želim dijeliti privatnost, to je nezdravo! Ipak, otkrila nam je o čemu sanja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-19-32-16-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/14/18082142.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ranko Suvar/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/14/18082142.jpg [title] => Ranko Suvar/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/14/16864918.jpg [title] => Mia na ovogodišnjoj Dori
 
Matija Djanjesic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/14/18968180.jpg [title] =>
 
Matija Djanjesic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/14/18968182.jpg [title] => Pred mladom glazbenicom je i rad na albumu prvijencu
 
Maja Jurovic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/08/14/18968184.jpg [title] =>
Nera Simic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U razdoblju života kada se iz malene, roditeljskom rukom brižno čuvane djevojčice prelazi u odraslu malu ženu dovoljno nedaća na putu stavlja i sam proces odrastanja. One koje odrastaju pred očima javnosti, utoliko imaju teži zadatak i put pred sobom. Jedna o tih s težim putem je i Mia Negovetić, sada 19-godišnja Riječanka koja je Hrvatsku zadivila kao djevojčica pobijedivši u RTL-ovu showu "Zvjezdice".

Tada trinaestogodišnja Mia osvojila je brojne nagrade, nastupala s Vannom, pjevala himnu u Kninu na mimohodu za "Oluju" i za njeno ime tada je čula cijela Hrvatska. Voljeli njen glazbeni opus ili ne, morate priznati kako se toliko uspjeh prije punoljetnosti rijetko viđa. Od trinaeste godine pa do sada, čak šest godina kasnije, Mia si je osigurala poziciju hrvatske glazbene miljenice, a budući da je u oko javnosti ušla kao djevojčica, ponekad se čini da svaki njezin korak u odrastanju puni medijske stupce.
Ona nam priznaje kako oko toga ne razbija glavu.

Na distanci

- Ustvari se ne zamaram toliko medijima i člancima koji se pišu. Današnjih dana su mediji jedna od najizraženijih stvari na svijetu, tako da je to jednostavno neizbježna stvar u životu javne osobe. Ja uvijek vodim svoj put i trudim se ostati što dalje od članaka koji su "nepotrebni", govori mlada Riječanka koju mnogi i dalje vide kao krhku 13-godišnjakinju iako je već stasala u mladu ženu. Tako je primjerice, velik broj Hrvat ostao šokiran viješću kako njihova omiljena pjevačica ima dečka.

---

image
Mia na ovogodišnjoj Dori
 
Matija Djanjesic/Cropix
---

- Iskreno, ja mislim da je to bilo skoro pa neizbježno. Pojavili smo se zajedno na ovogodišnjem Porinu i netko od novinara je to zapazio, što sam mogla i očekivati. To i nije toliko strašno zadiranje u privatnost, jer uvijek možeš reći "ne" kada te netko nešto pita. Distanciram se od toga tako da jednostavno ne otkrivam ništa za što smatram da je privatno jer nitko nije obavezan dijeliti svoju privatnost s ostalima i mislim da je to zapravo jako nezdravo za nečiju vezu. Kakva je ljepota u toj privatnosti koju moraš podijeliti s ostalima da bi tebi bila lijepa? To je moje općenito mišljenje, ne samo kod javnih osoba već kod svakoga tko svoju vezu izlaže komentarima i lajkovima - govori Mia čiji odabranik dolazi iz slične kreativne branše pa tako vjerujemo da mladi snimatelj Mateo Jurčić ima razumijevanja za reflektore koji okružuju njegovu djevojku.

Baš zbog tih reflektora koji prate svaki njezin korak Mia se često pronašla u centru skandala za koje nije bila - ni kriva ni dužna! Primjerice, njezin odabir outfita za Doru 2020. godine uzavreo je društvene mreže, dok su jedni govorili kako je bila neprikladno odjevena, drugi su pozdravljali to što je zadržala djevojački stil. Zbog nekoliko pletenica na njezinoj glavi diljem Hrvatske je odjekivale su priče o njoj, a prepiranja oko toga inače dobru pjesmu stavila su u drugi plan. Primjera ima još, kao i gotovo svaka mlada žena naučila se nositi i sa seksizmom.

Ipak, on je u showbiz industriji posebno istaknut. Mia je dosad uvijek reagirala diplomatski, mirno bi pričekala da se smiri ludilo nastalo oko njene pojave, a onda se u javnosti ponovno pojavila tek kad bi imala novi nastup ili pjesmu. Poprilično racionalan pristup za jedva punoljetnu djevojku, ne slažete li se? Postavljamo joj kratko, ali jednostavno pitanje: poželiš li nekada vrištati?

- Nikad ne poželim vrištati zbog toga, to su također nekada neizbježne stvari i zapravo mi ne smeta jer ne objavljujem ništa što želim da se na taj način komentira, a onaj tko želi komentirati nije mu zabranjeno. Društvene mreže me nikada ne navode na nerviranje, tako da se ne trebam niti smirivati - staloženo će Mia iako bi na njenom mjestu mnogi, čak i stariji, odgovorili dramatičnije. Doduše, neki su za uspjeh snažan poput onoga kojeg ima Mia čekali godinama, tako je mlada, a ipak uzor svojoj i mlađim generacijama iako sama sebe takvom ne percipira.

- Čudno mi je samu sebe nazvati nečijim uzorom. Samo se nadam da moj rad može nekoga inspirirati i motivirati na neki način da pronađu svoje kvalitete u dubini sebe, odgovara.
Iako vokalno parira i znatno starijima, ne smijemo zaboraviti da je Mia ipak donedavno bila djevojčica. Ona tvrdi kako se njen privatni život nije znatno promijenio, i dalje prijateljuje s nekoliko osoba s kojima se družila u osnovnoj školi, a s ekipom se često smije neuobičajenim situacijama. Podršku tako crpi iz svoje okoline, a naviknuti se da više nije školarka nego zvijezda bilo je sasvim neočekivano iskustvo.

---

image
Pred mladom glazbenicom je i rad na albumu prvijencu
 
Maja Jurovic/Cropix
---

Najdublje emocije

-To je bio najveći preokret u mom životu do sada. Samo jedan korak koji mi je potpuno promijenio život. Mislim da je mojim prijateljima to bilo jednako čudno kao i meni. Odjednom sam dobivala mnogo više pogleda u školskim hodnicima i svi su imali nekakva pitanja, a do maloprije sam bila samo obična školarka. Moram reći da su osnovnoškolska prijateljstva jedna od najboljih stvari, još uvijek se družim sa tri najbolje prijateljice iz osnovne škole i one su mi ogromna podrška kroz sve to. Uvijek se smijemo tome kako reagiraju kada mi netko priđe za fotku ili potpis, budu jako ponosne i sretne, a mene to jako ispunjuje.

Sigurna sam da bez njih ne bih mogla tako lako prebroditi neke teške situacije u životu i jako mi je drago što su uvijek uz mene, kao i ja uz njih, dodaje te s osmijehom prepričava kako joj prijatelji i poznanici često znaju poslati kakav link na neki članak, a komentari su nezaobilazni. Nju pak to čitanje zabavlja, ali voli i gledati različite reakcije na određene stvari.
Jedan od ključnih trenutaka odrastanja je i odabir o nastavku akademske karijere, a završetak srednje škole nosi i stresno, ali i veselo brujanje o upisima na fakultet. Mia nam otkriva kako još nije sigurna, ali da u budućnosti planira upisati nešto vezano uz glazbeno-umjetnički svijet.

Dok čeka svoju odluku i red za pisanje ispita, prepustit će se pisanju glazbe i stihova u čemu neizmjerno uživa. Odluka o tome je li joj draže zapjevati ili pisati, nemoguća je.
- Pišem mnogo sama, kad god dođe neka ideja. Pjevanjem i pisanjem izražavam svoje najdublje emocije i to je neopisiv osjećaj. Kada te glazba ponese poletiš u neku drugu dimenziju, govori te nam prepričava kako izgleda neki njezin tipični stvaralački trenutak. Nema tu puno promišljanja, nakon početka glazba sama počinje teći kroz njezine prste.

---

image

Foto: Nera Simic/CROPIX
Nera Simic/Cropix
---

- Obično sjednem za klavir i onda udahnem par puta duboko prije nego dotaknem tipke. Kad stisnem nasumično prvi akord, onda gradim ostatak kako me sama inspiracija vodi. Obično to tako izgleda, osim ako mi ideja ne sine dok sam negdje vani ili u autu, onda melodiju otpjevam i snimim na diktafon, a tekst ako dođe, zapišem ga u notes, prepričava.
Piše, pjeva, svira, a okušala se i u mjuziklu koji osim pjevačkih sposobnosti iziskuje i one glumačke. Talenta i na pretek, a njezino je samo da izabere osjeća li se ugodnije na pozornici, u studiju ili se ponovno planira vratiti na kazališne daske.

- Nakon koronavirusa, to je jako dobro pitanje iako naravno, nije skroz usporedivo sa koncertima, jer je emocija kroz publiku nezamjenjiva. Međutim, moram reći da sam mnogo toga "emotivno" proživjela kroz razdoblje gdje sam pjevala imaginarnoj publici i zamišljala koncerte. Čudno je za opisati, ali sve pjesme koje sam pisala, nakon što bi napravila nekakvu početnu skicu, otpjevala bi ih iz sveg srca, kao što inače pjevam na sceni i zapravo sam tada shvatila još bolje koliko su emocije neprocjenjive s kime god i kako god ih dijelili.

Tri projekta

Industrija u kojoj radi već nekoliko godina, u epidemiji koju je i sama spomenula iznimno pati. Neki koncerti su potpuno otkazani, drugi se održavaju na distanci, treći virtualno… Oko toga da su joj propale neke od ideja, Mia je rezolutna, ali ističe kako nije jedina koja se susrela s tim problemom.

- Mislim da je svakome koronavirus malo razdrmao život, a i neke planove, ali prilagodba je donijela i neke nove stvari, što je svakako pozitivno. Kroz karantenu i sve te zabrane okupljanja, druženja, još dok je bila apsolutna karantena, došlo je puno novih ideja pa tako i pjesma ‘’Ljubav nema kraj’’. Taj me period u životu zapravo naučio da i kad si skroz skroz sam sa sobom može jako koristiti, nastavlja Mia koja nam otkriva i da trenutno radi na tri jako velika projekta. O njima ne bi još govorila, nada se da će svoju publiku uskoro razveseliti, a vjerne fanove nagraditi albumom prvijencem koji bi poslužio kao kruna njezina dosadašnjeg uspjeha.

Baš kao i sve djevojke njezinih godina, Mia uživa u svim sitnicama koje obožavaju njene vršnjakinje. Baš zato što je ranije od prosjeka dobila pomoć prilikom uređivanja, sada ipak u šminkanju i friziranju najradije vjeruje svojoj ruci.

- U principu se uvijek sama šminkam za sve moguće evente, jer najbolje poznajem svoju kožu, ali tamo gdje je potrebna profesionalnija šminka onda se prepustim u tuđe ruke i eto zaista nikada nisam bila razočarana, skromno će plavooka ljepotica koja za Reflektor govori kako ključ njezina izgleda na kojem joj zavide nije kompliciran. Vjerovali ili ne, radi se samo o prirodnosti!

---

image

 
Matija Djanjesic/Cropix
---

- Ja ne volim tešku šminku ako je nepotrebno, nosim full - face make-up samo na nastupima. Inače na dnevnoj bazi ili nemam šminku uopće ili imam samo nešto simple. Volim eksperimentirati s make-upom tako da u principu nemam ništa određeno, već ono s čime se osjećam ugodno, isto kao i s oblekom, nosim ono u čemu se osjećam ugodno, nastavlja te zaključuje kako iako se divi starijim kolegama, još uvijek uživa u svom mladenačkom izgleda. To divljenje ostaje i sada nakon nekoliko ozbiljnih suradnji, a Riječanka nam govori kako bi svoj dječji san ostvarila tako da snimi duet s Dinom Merlinom. Želja da s njim zapjeva prisutna je otkako je bila klinka, a s odrastanjem nije nestala...

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ranko Suvar/Cropix Matija Djanjesic/Cropix Matija Djanjesic/Cropix Maja Jurovic/Cropix Nera Simic/Cropix
Matija Djanjesic/Cropix
Mia na ovogodišnjoj Dori
 
Maja Jurovic/Cropix
Pred mladom glazbenicom je i rad na albumu prvijencu
 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/svaki-korak-njezina-odrastanja-mediji-prate-u-stopu-ali-svoju-vezu-mia-negovetic-brizno-cuva-ne-zelim-dijeliti-privatnost-to-je-nezdravo-ipak-otkrila-nam-je-o-cemu-sanja-1120042 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=739474083dc22a4bcf0dd5d8458f36fa23daabd8 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Svaki+korak+njezina+odrastanja+mediji+prate+u+stopu%2C+ali+svoju+vezu+Mia+Negoveti%C4%87+bri%C5%BEno+%C4%8Duva%3A+Ne+%C5%BEelim+dijeliti+privatnost%2C+to+je+nezdravo%21+Ipak%2C+otkrila+nam+je+o+%C4%8Demu+sanja&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsvaki-korak-njezina-odrastanja-mediji-prate-u-stopu-ali-svoju-vezu-mia-negovetic-brizno-cuva-ne-zelim-dijeliti-privatnost-to-je-nezdravo-ipak-otkrila-nam-je-o-cemu-sanja-1120042 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsvaki-korak-njezina-odrastanja-mediji-prate-u-stopu-ali-svoju-vezu-mia-negovetic-brizno-cuva-ne-zelim-dijeliti-privatnost-to-je-nezdravo-ipak-otkrila-nam-je-o-cemu-sanja-1120042 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"sad je već velika"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbizsad je već velika

Svaki korak njezina odrastanja mediji prate u stopu, ali svoju vezu Mia Negovetić brižno čuva: Ne želim dijeliti privatnost, to je nezdravo! Ipak, otkrila nam je o čemu sanja

Piše PSD.
14. kolovoza 2021. - 18:57

U razdoblju života kada se iz malene, roditeljskom rukom brižno čuvane djevojčice prelazi u odraslu malu ženu dovoljno nedaća na putu stavlja i sam proces odrastanja. One koje odrastaju pred očima javnosti, utoliko imaju teži zadatak i put pred sobom. Jedna o tih s težim putem je i Mia Negovetić, sada 19-godišnja Riječanka koja je Hrvatsku zadivila kao djevojčica pobijedivši u RTL-ovu showu "Zvjezdice".

Tada trinaestogodišnja Mia osvojila je brojne nagrade, nastupala s Vannom, pjevala himnu u Kninu na mimohodu za "Oluju" i za njeno ime tada je čula cijela Hrvatska. Voljeli njen glazbeni opus ili ne, morate priznati kako se toliko uspjeh prije punoljetnosti rijetko viđa. Od trinaeste godine pa do sada, čak šest godina kasnije, Mia si je osigurala poziciju hrvatske glazbene ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 21:32