StoryEditorOCM
Showbizmoto susreti

Sve je spremno za moćnu zabavu na brdu iznad Klisa; stižu Opća opasnost, Gustafi i više od pet tisuća posjetitelja

Piše Mozaik SD
13. srpnja 2023. - 07:30

Brzi, žestoki i dinamični 2. Moto susreti Klis 2023. otvaraju se u petak, 14. srpnja., u ranim jutarnjim satima, a vrhunac prvog dana koncerti su splitskog Dreamers banda i Gustafa.

Na Kočinje brdo iznad Klisa dolazak su najavili bikeri iz čitave Hrvatske i Europe, a organizatori - članovi kliškog Moto kluba Free Riders, pobrinuli su se za vrhunsku zabavu pa su ove godine osim popularnih Istrijana doveli i Opću opasnost koja će nastupiti u subotu, 15. srpnja.

Tog će dana ekipa od jutra uživati u ritmu DJ, a od 18 sati slika za pamćenje: moto defile sudionika kroz Klis do Kliške tvrđave, jedne od najljepših utvrda u ovom dijelu Europe.

Nakon razgledavanja ovog iznimno očuvanog spomenika na kojem se snimala i planetarno popularna serija Igra prijestolja, bikeri se vraćaju na Kočinje brdo na najzabavniji dio susreta – atraktivne moto igre. 

Tražit će se pobjednik najsporije vožnje ili najuspješnijeg guranja bačve motociklom, a publiku će na pozornici uoči velikog koncerta slavnog slavonskog rock benda zabavljati Westsidersi „rock klinci“ iz Zagreba i ponovo splitski Dreamersi. 

„Moto susreti  imat će i svoj humanitarni karakter po čemu su Free Ridersi i poznati budući da su kroz povijest kao društveno odgovoran klub na području općine Klis i šire organizirali ili sudjelovali na nizu evenata humanitarnog karaktera. Želimo podržati lokalnu zajednicu i sav prihod će u dogovoru s Općinom Klis ići našim potrebitim sugrađanima“, ističe Mijo Smodlaka, predsjednik Moto kluba Slobodni jahači – Klis.

Moto klub je osnovan 2010., registriran kao udruga građana sa sjedištem u Klisu i broji 23 stalna člana. U klubu se okupljaju članovi od 19 do 68 godina, poduzetnici, ugostitelji, hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata, stanovnici Klisa i okolice… Svi su oni od osnutka Moto kluba Klis do danas intenzivno promicali, razvijali i unapređivali motociklizam i sigurnost u prometu.

„To je i osnovni cilj postojanja Kluba i njegova misija. Ovu ideju, klub, Klis i domovinu, promovirali smo obilazeći zemlje Afrike sve države Europe, Moldaviju, Ukrajinu, Rusiju... s više od nekoliko milijuna prijeđenih „klupskih“ kilometara“, kaže Smodlaka.

image

Opća Opasnost

Niksa Stipanicev/Cropix

Akumulirajući ogromno iskustvo putujući po svijetu, obilazeći moto susrete i družeći se s ljudima istih svjetonazora i strasti, članovi kluba odlučili su iskoristiti to znanje, pridonijeti razvoju turističke ponude i promociji kulturno-povijesne baštine općine Klis i Splitsko-dalmatinske županije organizirajući drugu, sad već tradicionalnu manifestaciju „2. Moto susret Klis 2023“.

Tako su Klis pozicionirali kao nezaobilaznu moto destinaciju, a s obzirom na prošlogodišnju atmosferu ovo je jedna od najiščekivanijih manifestacija među bikerima.

„Općina Klils podržava Moto susrete, prošle godine je bilo uistinu prekrasno iskustvo, a sama lokacija netaknute prirode Kočinjeg brda idealna je prirodna pozornica za ovaj event. Na ovom ekskluzivnom prostoru na kojem se spaja Klis sa Dalmatinskom zagorom jedino će se održavati Moto susreti“, kaže Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije podržava ovakve manifestacije.

„Posebno zbog toga jer je sve veći broj moto turista koji posjećuju našu županiju, a ova manifestacija im je dodatni motiv dolaska. Moto turizam je selektivni oblik turizma koji u našoj županiji ima veliki potencijal te očekujemo njegov daljnji razvoj“, ističe Joško Stella, zamjenik direktorice TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Bikerima je ulaz gratis, a ako niste biker, a želite uživati u druženju i odličnim koncertima trebate izdvojiti simboličnih pet eura.

Vidimo se za vikend na Kočinjem brdu u Klisu.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:21