StoryEditorOCM
Showbizgnjusan dvojac

Tko je ljubavnica monstrum koja je pedofilu podvodila djevojčice: Zlostavljala je djecu, sada je u zatvoru hrane crvima

Piše SCENA SD
4. siječnja 2024. - 20:31

Ljubavnica notornog holivudskog pedofila Jeffreya Epsteina trenutno služi 20-godišnju zatvorsku kaznu, a uvjeti u kojima danas živi su pakleni.

Odluka da će zapečaćeni dokumenti notornog Jeffreya Epsteina ipak biti otvoreni odlukom suda od 18. prosinca unijela je nemir u redove slavnih koji su svih ovih godina uspjeli izbjeći ruku pravde, prenosi Mondo

image
Handout/Afp

U prvom "krugu" popisa spominjala su se imena poput Billa Clintona, Princea Andrewa, Michaela Jacksona, Donalda Trumpa, Davida Copperfielda... a sada se doznaje da su Leonardo DiCaprio, Bruce Willis, Cate Blanchett i mnogi drugi također na popisu, iako se ne zna jesu li upleteni u mutne poslove ili ne.

Na popisu se nalazi 200 imena poznatih osoba za koje će javnost konačno saznati u narednim danima, a jedna od onih koja je ipak platila za sve što je učinila žrtvama je Ghislaine Maxwell koja trenutno služi kaznu od 20 godina zatvora.

Bila je Epsteinova bivša ljubavnica, najbolja prijateljica i pogađate – desna ruka. “Gazdarica-monstrum”, kako su je zvali, prošle je godine dobila pravomoćnu presudu, iako je tužiteljstvo prvotno tražilo 65 godina. Međutim, s obzirom na loše zdravstveno stanje, Maxwell je osuđena na 20 godina, piše Mondo

Podsjetimo, samo suđenje započelo je u prosincu 2021., kada je Ghislaine optužena da je Epsteinu, s kojim je tada bila u vezi, podvodila četiri tinejdžerice te da je od njih živjela, ali ih je i sama seksualno zlostavljala.

image
Rob Kim/Afp

Jedan od tužitelja rekao je da bi ljudi poput Ghislaine trebali biti iza rešetaka do kraja života. Ali tko je zapravo Ghislaine?

Bivši dečko i osuđeni pedofil, pokojni Jeffrey Epstein, opisao ju je kao svoju najbolju prijateljicu. Međutim, ona je bila više od toga. Vodila je njegov dnevnik, držala ga za ruku na važnim događajima, organizirala zabave za britansku elitu, koje su nerijetko slovile za bizarne jer su za animiranje gostiju bili zaduženi transvestiti ili "vrlo mlade ruske manekenke".

Zbog svega se našla na FBI-evoj listi najtraženijih žena. Omiljeno dijete tajkuna Roberta Maxwella, studirala je na Oxfordu prije nego što se 1980-ih preselila u London kako bi osnovala Kit Kat Club, mrežu moćnih žena. Radila je za očeve novine The European i imenovana je direktoricom Oxford United Football Cluba, čiji je također bio vlasnik. 

image
Johannes Eisele/Afp

I tko zna koliko dugo bi se sve to činilo savršenim da se Robert Maxwell nije utopio 1991. kada je pao s jahte. Ubrzo se doznalo da je svoje bogatstvo i medijsko carstvo izgradio na kriminalu, a zaposlenike je opljačkao za pola milijarde funti.

Budući da je izravna meta očajnika, Ghislaine bježi u New York gdje se kreće u elitnim krugovima i upoznaje Epsteina.

Spasio ju je, rekao je jedan od njihovih prijatelja, a prenosi Daily Mail. "Kad joj je otac umro, bila je olupina; neutješna. Tada ju je Jeffrey odgojio. Nikada to nije zaboravila."  

Epstein joj je priuštio život u suhoparnom luksuzu, kupio 5 milijuna eura vrijedan stan na Manhattanu, a ona je zauzvrat bila uključena u njegov život. Romantična veza prerasla je u blisko prijateljstvo, navodno jer je Epstein želio viđati druge žene. Ili, pokazalo se - djevojkama. A Maxwell je i u tome bila s njim.

Godine 2005. muškarac je došao u policijsku postaju u Palm Beachu na Floridi prijaviti da je djevojka odvela njegovu 14-godišnju kćer na Epsteinovo imanje, gdje im je plaćeno 300 dolara da se skinu i izmasiraju ga.

image
Handout/Afp

Istražujući slučaj, policijski službenici razgovarali su s ukupno pet žrtava i 17 svjedoka, koji su jednoglasno ukazali da Epstein nije samo tražio seksualne usluge od maloljetnica, već im je za to i plaćao. Njegova bivša domaćica ispričala je da je njen bivši poslodavac primao tri "masaže" dnevno. Epstein je kasnije osuđen na samo 18 mjeseci zatvora, od čega je odslužio samo 13 i to u povlaštenim uvjetima.

Nakon što je odslužio kaznu, registriran je kao seksualni prijestupnik trećeg stupnja, što je značilo da je velika vjerojatnost da će ponoviti kazneno djelo, ali se činilo da se nije uznemirio.

Nastavio je živjeti ugodnim životom, a novinski članak natjerao je federalce da ponovno otvore slučaj, što je dovelo do njegova ponovnog uhićenja 2019.

Više od desetak saveznih agenata pretražilo je njegov dom na Manhattanu, gdje su pronašli stotine seksualno sugestivnih fotografija djevojaka, od kojih je za mnoge potvrđeno da su maloljetne. U zaključanom sefu pronađeni su diskovi s fotografijama, 70.000 dolara u gotovini, 48 dijamanata, krivotvorena austrijska putovnica koja je istekla 1987., ali je imala Epsteinovu sliku i drugo ime.

image
Handout/Afp

Epsteinove žrtve nikada nisu dočekale pravdu: počinio je samoubojstvo objesivši se u zatvoru 10. kolovoza 2019., nakon čega je sudac odbacio sve optužbe protiv njega. Međutim, Ghislaine nije bila te sreće, iako je njezin odvjetnik cijelo vrijeme tvrdio da je ona samo "žrtveno janje koje sada mora platiti za svoje zločine".

Ghislaine se žalila na loše uvjete u zatvoru

"Napadana sam i zlostavljana već godinu i pol dana. Sve to vrijeme nisam imala hranjiv obrok. Nisam spavala bez upaljenog svjetla, fluorescentnog svjetla koje mi šteti u očima, niti stalnih ometanja, " rekla je.

"Slaba sam i krhka. Nemam snage. Umorna sam. Nemam ni cipele u svom broju. Hranili su me pokvarenom hranom, dali su mi jabuku koja je imala crve. Ne smijem ni vježbati", a požalila se i na održavanje osobne higijene.

Tvrdila je da joj je društvo pravio "prijateljski" štakor kad god je išla na WC dok je navodno mokrila preko otvorenog odvoda i morala se prestati tuširati jer su navodno "jezivi" zatvorski čuvari buljili u nju.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:05