StoryEditorOCM
ShowbizTravolta na San Remu

Trebao je to biti nastup dostojan filmske superzvijezde, a ispala je blamaža i ponižavajući kva-kva-kva performas

Piše MOZAIK SD
10. veljače 2024. - 15:09

Gost ovogodišnjeg Sanrema bio je glumac John Travolta, a njegov je nastup izazvao golemu senzaciju – no, na način koji za njega baš i nije ispao afirmativno. To je u konačnici, špekulira se, rezultiralo traženjem zabrane objavljivanja spornog materijala u talijanskim medijima od strane glumčevog menadžmenta. O čemu je zapravo riječ?

Travolta je dakle prihvatio pozivnicu da se pojavi na najvažnijem talijanskom lakoglazbenom događaju, festivalu u San Remu. Dočekan je golemim aplauzom, a voditelji Amadeus i Fiorello postavili su mu nekoliko pitanja, te ga potom zamolili da rekonstruira nekoliko svojih čuvenih plesnih pokreta poput onih iz Tarantinovog filma. Nakon tog trenutka slijedi preokret u scenariju, to jest hladan tuš za Travoltu.

Potaknuli su ga da nauči plesne korake iz dječje pjesmice, klasika "Il ballo del qua-qua-qua" (chicken dance), što mu baš i nije "sjelo".

image

Popularni festival uvijek okuplja najveće zvijezde

Loris Roselli/Nurphoto Via Afp

Bacio je šešir nalik pačjem kljunu (dobio ga je za potrebe performancea), te djelovao malčice izgubljeno dok je ipak pratio pokrete i otplesao "qua-qua-qua" ritam. Milijuni gledatelja u Aristonu i pred TV-ekranima bili su zabavljeni tim pomalo prizemnim, infantilnim perfomanceom koji je (čini se, mimo sinopsisa) nametnut legendarnom glumcu.

Jedan voditelj kazao je da je "Travolta znao što će se zbivati i bio je suglasan", dok Fiorello pak trenutak "kva-kva" opisuje kao "zastrašujući". Pratitelji na društvenim mrežama također prilično unisono drže da je taj dio Travoltina nastupa izgledao "sramotno" i "ponižavajuće".

Stvar je dodatno (vjerojatno bez zle namjere) "zakucao" Russell Crowe, također gost ovogodišnjeg Sanrema. Novozelanđanin talijanskih korijena, naime, u jednom je trenutku počeo imitirati "kva-kva" ples zvijezde "Briljantina", što je publiku nasmijalo do suza.

No, samom Travolti baš i nije bilo zabavno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:00