stdClass Object ( [id] => 1135555 [title] => Zbog govora se našao na udaru hejtera, no Vicko Dragojević je cool: Naglasak je identitet. Đelo Jusić bi rekao ‘Neka se piše, pa makar i dobro‘ [alias] => zbog-govora-se-nasao-na-udaru-hejtera-no-vicko-dragojevic-je-cool-naglasak-je-identitet-delo-jusic-bi-rekao-neka-se-pise-pa-makar-i-dobro [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kada kultna emisija poput "Dobro jutro, Hrvatska" dobije pojačanje, onda to komentiraju čak i oni koji jutro ne počinju s ovim HTV-ovim klasikom.

Ipak, iako se tijekom godina debatiralo o tome je li prikladno da Doris Pinčić Rogoznica nosi repić ili pak koliko duge i ukrašene smiju biti čarape Damira Meštrovića jedno je sigurno, jače reakcije od one na pojavu Vicka Dragojevića nije bilo. Poznati voditelj uspješno je obranio boje Dalmacije, a zbog njegova naglaska društvene mreže zapalile su se u nekoliko minuta.
Dok su ga jedni napadali, drugi su ga branili istaknuvši kako je u eteru prihvatljivo čuti i nešto što nije standardni zagrebački govor s čime su se kasnije složili i lingvisti. U razgovoru s Vickom otkrili smo što smatra svojim najvećim profesionalnim iskustvom, u kojim bi se još HTV-ovim projektima volio okušati, ali i zašto bi ispred kamere bio i da nije novinar…
 

Iako ste već šest godina dio HTV-ovog tima, dosad ste radili u informativi. Je li vas iznenadio poziv za vođenje „Dobro jutro, Hrvatska“?

- Šest godina HRT-a, prije toga sedam godina Nove TV, prije toga gotovo tri godine na radiju...
Nakupilo se staža, najviše u informativi, ali tek prelaskom na HRT polako počinjem raditi više u zabavnim i mozaičnim emisijama – na radiju Dubrovnik u emisiju "Radio Kavana", zajedno s Nanom, Darijom i Francescom (emisija dosta slična koncepciji "Dobrog jutra, Hrvatska"), te sve češća uključenja u "Dobro jutro, Hrvatska", pa redom u slične popodnevne i večernje emisije. I nekako sam se tu našao, ali me opet poziv za stalnog voditelja "Dobrog jutra" itekako iznenadio – pokazalo da se naš rad prati i vrednuje. Već sam naglasio kako novu službu zapravo smatram najvećim profesionalnim iskustvom.

Dobra je priprema ključna

Postoji li neki HTV-ov projekt na kojem biste voljeli sudjelovati, a dosad niste imali prilike? Što bi bio vaš posao iz snova?

- Pa ja dolazim iz svijeta glazbe – godinama se bavim klapskom pjesmom, ali i baštinom (stotine napjeva sam već pronašao i obradio, reanimirao) i možda nekako više naginjem tom baštinskom i tradicijskom programu.
Ipak, ne mogu reći da imam neki posao snova – kao i svi moji kolege, kada se upali crveno svjetlo na kamerama postajem "netko drugi", prirodni sugovornik za sve one pred malim ekranima, tako da mogu reći da me cijeli taj posao veseli. Bez nekih velikih odabira, u ovom trenutku mi sve predstavlja profesionalni izazov.

---

image
Božo Radić/Cropix
---

Ovako na prvu, koje su razlike koje ste odmah osjetili?

- Na prvu – dobra priprema je ključna, ali sve je brzo; sve se događa "upravo sada", nema mjesta doradi, već je bitno "sada i ovdje".

Ušao sam u neke nove cipele, ali u njima se osjećam ugodno, a to je i velika zasluga mojih kolega – Zlate, Maje, Doris, Ognjena, Mirka i Davora, a prije svega svih onih ljudi koji stoje iza "Dobrog jutra, Hrvatska", na čelu s Anom Milić.
Kada posao obavljate opušteno i prirodno, to gledatelji i vide. A naša dužnost je upravo, da budemo "još jedna osoba u dnevnom boravku" s kojima doživljavate razne priče i uključenja iz čitave Hrvatske.
 

Koja je bila vaša reakcija kada ste dobili ponudu? Što kažu vaši prijatelji i obitelj?

- Reakcija je bila posvemašnja zbunjenost. Iskreno, nikada ranije nisam očekivao ovakav posao, pa kada je stigla ponuda malo sam ostao zatečen. Ipak se radi o jednoj od najgledanijih emisija uopće, emisija uz koju sam i ja odrastao...
Obitelj je bila zatečena kao i ja, pa sada svi zajedno jedva čekamo nove termine vođenja. Dovoljno je reći da su se moji Vicko i Luce već za prvu emisiju ustali u 6.30, i ugodno se u pidžamicama smjestili na kauč.
 

Po kojem principu radite, ostavljate li dopisništvo iza sebe? Postoji li mogućnost da se trajno preselite u Zagreb?

- Ja sam dio stalnog voditeljskog tima, pa u Zagreb odlazim prema redu vođenja, svaki drugi ili treći tjedan.
Dopisništvo ne ostavljam – u Zagrebu se osjećam ugodno, ali moj dom je u Dubrovniku, odnosno Konavlima; tu sam sve stvorio i nema smisla sada sve ostaviti za rad u metropoli. Iako bi profesionalno bilo možda lakše preseliti se u Zagreb sve dosadašnje slične ponude sam odbijao. "Dobro jutro, Hrvatska" nisam mogao odbiti, i vjerujem da nisam pogriješio.
 

Što mislite da bi mogla biti vaša 'specijalnost'? U kojim se temama najugodnije osjećate?

- Moja "specijalnost" je svakako kultura, ponajprije glazba. Iako, s godinama radim sve teme, od kriznih do zabavnih zbog čega sam poprilično upućen u čitav niz tema, što kasnije olakšava pripremu za samu emisiju.

A najugodnije se osjećam upravo s onim što bolje poznajem. Rad na ovakvoj emisiji traži i pravilne izgovore kako prezimena tako i gradova ili općina diljem Hrvatske. Srećom danas postoji YouTube pa se dosta toga može pronaći; a kada zapnem, tu je uvijek fonetičarka Ana koja zna sve pravilne naglaske i izgovore.

---

image
DV
Dubrovnik, 041021.
Voditelj Vicko Dragojevic.
Foto: Bozo Radic/CROPIX
Bozo Radic/Cropix
---

Vjerujem kako ste se dosad upoznali sa svim kolegama. Kako su vas dočekali? Jeste li dobili neke savjete koje posebno cijenite?

- Svi su bili pravi domaćini i odlični kolege – prvoga dana Davor me prošetao silnim hodnicima HRT-a (vjerujem da postoji poneki hodnik u koji nikada nije stupila ljudska noga, slično kao i bespuća Amazonije); s Majom i Ognjenom sam dva dana pratio emisiju pa su mi dale ključne savjete, susreo sam s Doris koja je stigla posljednja pa je možda i pravi sugovornik kako se uklopiti u sve što ovakva emisija nosi sa sobom.

A velika je sreća da sam prve tri emisije radio zajedno sa Zlatom, koja je izvrsna voditeljica a još bolja kolegica, uz koju sam se mogao opustiti i svoj prvi iskorak ovakve vrste odraditi na pravi način. S Mirkom se profesionalno susrećem već godinama; i svatko od njih dao je pravi savjet. Na meni je sada da to pretvorim u djelo.

Glazba i klapa, to je moj svijet

Bavite se i glazbom, jedan ste od osnivača klape. Hoćete li imati dovoljno vremena za sve svoje hobije?

- Rad u klapi "Kaše" je sve samo ne hobi: toliko projekata, toliko nastupa, turneja, festivala... To je, uvijek to naglašavam, moj prvi posao; s njime se budim i idem leći. Do sada je sve funkcioniralo jako dobro, poslovne obaveze uvijek sam uspijevao uskladiti s onim glazbenim, i rezultati su tu: jedna smo od najuspješnijih klapa uopće.

S vremenom sve više radim kao skladatelj; osim samog skladanja za klapu, i ozbiljnog i zabavnog programa, dosta skladam i za razne dokumentarce, radio sam glazbu za neke serije.

To zahtijeva dosta vremena i koncentracije, ali kada se ugase kamere u pravilu sjedam ispred notnog crtovlja i skladam. Vrijeme jednostavno proleti bez da se i okrenem.
 

Budući da ste tako svestrani, što biste bili da niste novinar?

Bavio bih se s tri stvari: glazbom, glazbom i, opet, glazbom. Dugo vremena sam razmišljao jesam li pogriješio što nisam upisao Akademiju i bavio se samo glazbom. Ipak, kako ide vrijeme uviđam da današnje vrijeme traži fragmentiranost, što više različitih poslova. A tu su novinarstvo i glazba zapravo slične djelatnosti: moje je da stanem ispred reflektora i mikrofona i budem ono što jesam.
 

Nakon prvih emisija stigle su kritike zbog vašeg naglaska… Mislite li možda da su one zasjenile vaše prve voditeljske korake? Kako ih komentirate?

- Zbog priče o naglasku obišao sam sve novine, portale, svi govore o meni... Pokojni Đelo Jusić znao bi reći: neka se piše, pa makar i dobro. Vjerujem da sam na tu temu dosta rekao, naglasak uopće nije sporan, više neki izgovori i vokalni izričaji, na kojima radim i ispravljam sve što nije dobro.

A naglasak je identitet – iako i stručnjaci potvrđuju kako je dubrovački naglasak jako blizak onom standardnom jeziku kojemu svi težimo, i za kojeg jedino ima mjesta na nacionalnoj televiziji. Sve ostalo spada u domenu lokalizama čemu nema mjesta u ovakvim emisijama.
 

Za 'Slobodnu' ste već ranije rekli kako radite s fonetičarkom. Kako izgleda jedan takav sat? Što vam je najlakše, a što najteže?

- S Anom Vlah, fonetičarkom s HRT-a, radim od sredine kolovoza, a to se nastavlja čitavo vrijeme. S obzirom na to da sam sada u razgovornoj emisiji tome dajemo naglasak. Nastojimo svakodnevno raditi, uživo kada sam u Zagrebu, a kada sam u Dubrovniku onda putem Skypea.

Nekada radimo gotovo dva sata, nekada pola sata – a sve u cilju kako bi se dostigao standard.

Inače, većina voditelja radi ovakve vježbe jer svi nosimo poneku "grešku" u svom svakodnevnom izražavanju, pa je potreban stalni rad. Rezultate ovakvih vježba je lako vidjeti u javljanjima i vođenjima eminentnih voditelja HRT-a, na kojima se vidi da su pravi meštri svog zanata. Uz stalni rad vjerujem da ću i ja to postati.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"JUTARNJI TIP"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => JUTARNJI TIP 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-10-15 12:18:35 [created_by] => 264 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-10-16 14:54:20 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-10-16 14:54:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 945 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19555354.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19555350.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19555346.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19556976.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19556974.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19556972.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19556966.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19556968.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19555370.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19555368.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/15\/19556962.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Bo\u017eo Radi\u0107\/Cropix","Bozo Radic\/Cropix","Bozo Radic\/Cropix","Bozo Radic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Da nije u novinarstvu, dao bi se 100 posto u glazbu","U Zagreb odlazim prema redu vo\u0111enja, svaki drugi ili tre\u0107i tjedan","Za sada ne razmi\u0161lja o napu\u0161tanju dubrova\u010dkog dopisni\u0161tva","","","","","","DV
\nDubrovnik, 041021.
\nVoditelj Vicko Dragojevic.
","DV
\nDubrovnik, 041021.
\nVoditelj Vicko Dragojevic.
",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","48:45","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x2880","hd_19555354_1920.jpg":"1920x1080","k_19555354_1280.jpg":"1280x1280","k_19555354_1024.jpg":"1024x1024","k_19555354_640.jpg":"640x640","k_19555354_480.jpg":"480x480","k_19555354_340.jpg":"340x340","k_19555354_220.jpg":"220x220","o_19555354_1280.jpg":"1280x1920","o_19555354_1024.jpg":"1024x1536","o_19555354_640.jpg":"640x960","o_19555354_480.jpg":"480x720","o_19555354_340.jpg":"340x510","o_19555354_220.jpg":"220x330","h_19555354_1280.jpg":"1280x854","h_19555354_1024.jpg":"1024x683","h_19555354_640.jpg":"640x427","h_19555354_480.jpg":"480x320","h_19555354_340.jpg":"340x227","h_19555354_220.jpg":"220x147","pp_19555354_1280.jpg":"1006x1280","pp_19555354_1024.jpg":"805x1024","pp_19555354_640.jpg":"503x640","pp_19555354_480.jpg":"377x480","pp_19555354_340.jpg":"267x340","pp_19555354_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19555350_1920.jpg":"1920x1080","k_19555350_1280.jpg":"1280x1280","k_19555350_1024.jpg":"1024x1024","k_19555350_640.jpg":"640x640","k_19555350_480.jpg":"480x480","k_19555350_340.jpg":"340x340","k_19555350_220.jpg":"220x220","o_19555350_1280.jpg":"1280x853","o_19555350_1024.jpg":"1024x682","o_19555350_640.jpg":"640x426","o_19555350_480.jpg":"480x320","o_19555350_340.jpg":"340x226","o_19555350_220.jpg":"220x146","h_19555350_1280.jpg":"1280x854","h_19555350_1024.jpg":"1024x683","h_19555350_640.jpg":"640x427","h_19555350_480.jpg":"480x320","h_19555350_340.jpg":"340x227","h_19555350_220.jpg":"220x147","pp_19555350_1280.jpg":"1006x1280","pp_19555350_1024.jpg":"805x1024","pp_19555350_640.jpg":"503x640","pp_19555350_480.jpg":"377x480","pp_19555350_340.jpg":"267x340","pp_19555350_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19555346_1920.jpg":"1920x1080","k_19555346_1280.jpg":"1280x1280","k_19555346_1024.jpg":"1024x1024","k_19555346_640.jpg":"640x640","k_19555346_480.jpg":"480x480","k_19555346_340.jpg":"340x340","k_19555346_220.jpg":"220x220","o_19555346_1280.jpg":"1280x853","o_19555346_1024.jpg":"1024x682","o_19555346_640.jpg":"640x426","o_19555346_480.jpg":"480x320","o_19555346_340.jpg":"340x226","o_19555346_220.jpg":"220x146","h_19555346_1280.jpg":"1280x854","h_19555346_1024.jpg":"1024x683","h_19555346_640.jpg":"640x427","h_19555346_480.jpg":"480x320","h_19555346_340.jpg":"340x227","h_19555346_220.jpg":"220x147","pp_19555346_1280.jpg":"1006x1280","pp_19555346_1024.jpg":"805x1024","pp_19555346_640.jpg":"503x640","pp_19555346_480.jpg":"377x480","pp_19555346_340.jpg":"267x340","pp_19555346_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_19556976_1920.jpg":"1920x1080","k_19556976_1280.jpg":"1280x1280","k_19556976_1024.jpg":"1024x1024","k_19556976_640.jpg":"640x640","k_19556976_480.jpg":"480x480","k_19556976_340.jpg":"340x340","k_19556976_220.jpg":"220x220","o_19556976_1280.jpg":"1280x1920","o_19556976_1024.jpg":"1024x1536","o_19556976_640.jpg":"640x960","o_19556976_480.jpg":"480x720","o_19556976_340.jpg":"340x510","o_19556976_220.jpg":"220x330","h_19556976_1280.jpg":"1280x854","h_19556976_1024.jpg":"1024x683","h_19556976_640.jpg":"640x427","h_19556976_480.jpg":"480x320","h_19556976_340.jpg":"340x227","h_19556976_220.jpg":"220x147","pp_19556976_1280.jpg":"1006x1280","pp_19556976_1024.jpg":"805x1024","pp_19556976_640.jpg":"503x640","pp_19556976_480.jpg":"377x480","pp_19556976_340.jpg":"267x340","pp_19556976_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_19556974_1920.jpg":"1920x1080","k_19556974_1280.jpg":"1280x1280","k_19556974_1024.jpg":"1024x1024","k_19556974_640.jpg":"640x640","k_19556974_480.jpg":"480x480","k_19556974_340.jpg":"340x340","k_19556974_220.jpg":"220x220","o_19556974_1280.jpg":"1280x1920","o_19556974_1024.jpg":"1024x1536","o_19556974_640.jpg":"640x960","o_19556974_480.jpg":"480x720","o_19556974_340.jpg":"340x510","o_19556974_220.jpg":"220x330","h_19556974_1280.jpg":"1280x854","h_19556974_1024.jpg":"1024x683","h_19556974_640.jpg":"640x427","h_19556974_480.jpg":"480x320","h_19556974_340.jpg":"340x227","h_19556974_220.jpg":"220x147","pp_19556974_1280.jpg":"1006x1280","pp_19556974_1024.jpg":"805x1024","pp_19556974_640.jpg":"503x640","pp_19556974_480.jpg":"377x480","pp_19556974_340.jpg":"267x340","pp_19556974_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19556972_1920.jpg":"1920x1080","k_19556972_1280.jpg":"1280x1280","k_19556972_1024.jpg":"1024x1024","k_19556972_640.jpg":"640x640","k_19556972_480.jpg":"480x480","k_19556972_340.jpg":"340x340","k_19556972_220.jpg":"220x220","o_19556972_1280.jpg":"1280x853","o_19556972_1024.jpg":"1024x682","o_19556972_640.jpg":"640x426","o_19556972_480.jpg":"480x320","o_19556972_340.jpg":"340x226","o_19556972_220.jpg":"220x146","h_19556972_1280.jpg":"1280x854","h_19556972_1024.jpg":"1024x683","h_19556972_640.jpg":"640x427","h_19556972_480.jpg":"480x320","h_19556972_340.jpg":"340x227","h_19556972_220.jpg":"220x147","pp_19556972_1280.jpg":"1006x1280","pp_19556972_1024.jpg":"805x1024","pp_19556972_640.jpg":"503x640","pp_19556972_480.jpg":"377x480","pp_19556972_340.jpg":"267x340","pp_19556972_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19556966_1920.jpg":"1920x1080","k_19556966_1280.jpg":"1280x1280","k_19556966_1024.jpg":"1024x1024","k_19556966_640.jpg":"640x640","k_19556966_480.jpg":"480x480","k_19556966_340.jpg":"340x340","k_19556966_220.jpg":"220x220","o_19556966_1280.jpg":"1280x853","o_19556966_1024.jpg":"1024x682","o_19556966_640.jpg":"640x426","o_19556966_480.jpg":"480x320","o_19556966_340.jpg":"340x226","o_19556966_220.jpg":"220x146","h_19556966_1280.jpg":"1280x854","h_19556966_1024.jpg":"1024x683","h_19556966_640.jpg":"640x427","h_19556966_480.jpg":"480x320","h_19556966_340.jpg":"340x227","h_19556966_220.jpg":"220x147","pp_19556966_1280.jpg":"1006x1280","pp_19556966_1024.jpg":"805x1024","pp_19556966_640.jpg":"503x640","pp_19556966_480.jpg":"377x480","pp_19556966_340.jpg":"267x340","pp_19556966_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19556968_1920.jpg":"1920x1080","k_19556968_1280.jpg":"1280x1280","k_19556968_1024.jpg":"1024x1024","k_19556968_640.jpg":"640x640","k_19556968_480.jpg":"480x480","k_19556968_340.jpg":"340x340","k_19556968_220.jpg":"220x220","o_19556968_1280.jpg":"1280x853","o_19556968_1024.jpg":"1024x682","o_19556968_640.jpg":"640x426","o_19556968_480.jpg":"480x320","o_19556968_340.jpg":"340x226","o_19556968_220.jpg":"220x146","h_19556968_1280.jpg":"1280x854","h_19556968_1024.jpg":"1024x683","h_19556968_640.jpg":"640x427","h_19556968_480.jpg":"480x320","h_19556968_340.jpg":"340x227","h_19556968_220.jpg":"220x147","pp_19556968_1280.jpg":"1006x1280","pp_19556968_1024.jpg":"805x1024","pp_19556968_640.jpg":"503x640","pp_19556968_480.jpg":"377x480","pp_19556968_340.jpg":"267x340","pp_19556968_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19555370_1920.jpg":"1920x1080","k_19555370_1280.jpg":"1280x1280","k_19555370_1024.jpg":"1024x1024","k_19555370_640.jpg":"640x640","k_19555370_480.jpg":"480x480","k_19555370_340.jpg":"340x340","k_19555370_220.jpg":"220x220","o_19555370_1280.jpg":"1280x853","o_19555370_1024.jpg":"1024x682","o_19555370_640.jpg":"640x426","o_19555370_480.jpg":"480x320","o_19555370_340.jpg":"340x226","o_19555370_220.jpg":"220x146","h_19555370_1280.jpg":"1280x854","h_19555370_1024.jpg":"1024x683","h_19555370_640.jpg":"640x427","h_19555370_480.jpg":"480x320","h_19555370_340.jpg":"340x227","h_19555370_220.jpg":"220x147","pp_19555370_1280.jpg":"1006x1280","pp_19555370_1024.jpg":"805x1024","pp_19555370_640.jpg":"503x640","pp_19555370_480.jpg":"377x480","pp_19555370_340.jpg":"267x340","pp_19555370_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_19555368_1920.jpg":"1920x1080","k_19555368_1280.jpg":"1280x1280","k_19555368_1024.jpg":"1024x1024","k_19555368_640.jpg":"640x640","k_19555368_480.jpg":"480x480","k_19555368_340.jpg":"340x340","k_19555368_220.jpg":"220x220","o_19555368_1280.jpg":"1280x1920","o_19555368_1024.jpg":"1024x1536","o_19555368_640.jpg":"640x960","o_19555368_480.jpg":"480x720","o_19555368_340.jpg":"340x510","o_19555368_220.jpg":"220x330","h_19555368_1280.jpg":"1280x854","h_19555368_1024.jpg":"1024x683","h_19555368_640.jpg":"640x427","h_19555368_480.jpg":"480x320","h_19555368_340.jpg":"340x227","h_19555368_220.jpg":"220x147","pp_19555368_1280.jpg":"1006x1280","pp_19555368_1024.jpg":"805x1024","pp_19555368_640.jpg":"503x640","pp_19555368_480.jpg":"377x480","pp_19555368_340.jpg":"267x340","pp_19555368_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_19556962_1920.jpg":"1920x1080","k_19556962_1280.jpg":"1280x1280","k_19556962_1024.jpg":"1024x1024","k_19556962_640.jpg":"640x640","k_19556962_480.jpg":"480x480","k_19556962_340.jpg":"340x340","k_19556962_220.jpg":"220x220","o_19556962_1280.jpg":"1280x1920","o_19556962_1024.jpg":"1024x1536","o_19556962_640.jpg":"640x960","o_19556962_480.jpg":"480x720","o_19556962_340.jpg":"340x510","o_19556962_220.jpg":"220x330","h_19556962_1280.jpg":"1280x854","h_19556962_1024.jpg":"1024x683","h_19556962_640.jpg":"640x427","h_19556962_480.jpg":"480x320","h_19556962_340.jpg":"340x227","h_19556962_220.jpg":"220x147","pp_19556962_1280.jpg":"1006x1280","pp_19556962_1024.jpg":"805x1024","pp_19556962_640.jpg":"503x640","pp_19556962_480.jpg":"377x480","pp_19556962_340.jpg":"267x340","pp_19556962_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6291273 Threads: 88 Questions: 1146814701 Slow queries: 0 Opens: 215899 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 182.286 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 10307448 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/zbog-govora-se-nasao-na-udaru-hejtera-no-vicko-dragojevic-je-cool-naglasak-je-identitet-delo-jusic-bi-rekao-neka-se-pise-pa-makar-i-dobro-1135555 [printLink] => /scena/showbiz/zbog-govora-se-nasao-na-udaru-hejtera-no-vicko-dragojevic-je-cool-naglasak-je-identitet-delo-jusic-bi-rekao-neka-se-pise-pa-makar-i-dobro-1135555?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 651128 [name] => Vicko Dragojević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-09-29 09:14:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vicko-dragojevic [link] => /tag/vicko-dragojevic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 239347 [name] => Dobro jutro Hrvatska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dobro-jutro-hrvatska [link] => /tag/dobro-jutro-hrvatska ) [2] => stdClass Object ( [id] => 653182 [name] => dubrovački naglasak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-16 16:54:56 [main_article_id] => 0 [alias] => dubrovacki-naglasak [link] => /tag/dubrovacki-naglasak ) [3] => stdClass Object ( [id] => 653183 [name] => profesionani izazov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-16 16:54:56 [main_article_id] => 0 [alias] => profesionani-izazov [link] => /tag/profesionani-izazov ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zbog govora se našao na udaru hejtera, no Vicko Dragojević je cool: Naglasak je identitet. Đelo Jusić bi rekao ‘Neka se piše, pa makar i dobro‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-20-19-39-09-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19555354.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božo Radić/Cropix [mainImageDesc] => Da nije u novinarstvu, dao bi se 100 posto u glazbu [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19555354.jpg [title] => Da nije u novinarstvu, dao bi se 100 posto u glazbu Božo Radić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19555350.jpg [title] => U Zagreb odlazim prema redu vođenja, svaki drugi ili treći tjedan Božo Radić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19555346.jpg [title] => Za sada ne razmišlja o napuštanju dubrovačkog dopisništva Božo Radić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19556976.jpg [title] => Božo Radić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19556974.jpg [title] => Božo Radić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19556972.jpg [title] => Božo Radić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19556966.jpg [title] => Božo Radić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19556968.jpg [title] => Božo Radić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19555370.jpg [title] => DV
Dubrovnik, 041021.
Voditelj Vicko Dragojevic.
Bozo Radic/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19555368.jpg [title] => DV
Dubrovnik, 041021.
Voditelj Vicko Dragojevic.
Bozo Radic/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/15/19556962.jpg [title] => Bozo Radic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kada kultna emisija poput "Dobro jutro, Hrvatska" dobije pojačanje, onda to komentiraju čak i oni koji jutro ne počinju s ovim HTV-ovim klasikom.

Ipak, iako se tijekom godina debatiralo o tome je li prikladno da Doris Pinčić Rogoznica nosi repić ili pak koliko duge i ukrašene smiju biti čarape Damira Meštrovića jedno je sigurno, jače reakcije od one na pojavu Vicka Dragojevića nije bilo. Poznati voditelj uspješno je obranio boje Dalmacije, a zbog njegova naglaska društvene mreže zapalile su se u nekoliko minuta.
Dok su ga jedni napadali, drugi su ga branili istaknuvši kako je u eteru prihvatljivo čuti i nešto što nije standardni zagrebački govor s čime su se kasnije složili i lingvisti. U razgovoru s Vickom otkrili smo što smatra svojim najvećim profesionalnim iskustvom, u kojim bi se još HTV-ovim projektima volio okušati, ali i zašto bi ispred kamere bio i da nije novinar…
 

Iako ste već šest godina dio HTV-ovog tima, dosad ste radili u informativi. Je li vas iznenadio poziv za vođenje „Dobro jutro, Hrvatska“?

- Šest godina HRT-a, prije toga sedam godina Nove TV, prije toga gotovo tri godine na radiju...
Nakupilo se staža, najviše u informativi, ali tek prelaskom na HRT polako počinjem raditi više u zabavnim i mozaičnim emisijama – na radiju Dubrovnik u emisiju "Radio Kavana", zajedno s Nanom, Darijom i Francescom (emisija dosta slična koncepciji "Dobrog jutra, Hrvatska"), te sve češća uključenja u "Dobro jutro, Hrvatska", pa redom u slične popodnevne i večernje emisije. I nekako sam se tu našao, ali me opet poziv za stalnog voditelja "Dobrog jutra" itekako iznenadio – pokazalo da se naš rad prati i vrednuje. Već sam naglasio kako novu službu zapravo smatram najvećim profesionalnim iskustvom.

Dobra je priprema ključna

Postoji li neki HTV-ov projekt na kojem biste voljeli sudjelovati, a dosad niste imali prilike? Što bi bio vaš posao iz snova?

- Pa ja dolazim iz svijeta glazbe – godinama se bavim klapskom pjesmom, ali i baštinom (stotine napjeva sam već pronašao i obradio, reanimirao) i možda nekako više naginjem tom baštinskom i tradicijskom programu.
Ipak, ne mogu reći da imam neki posao snova – kao i svi moji kolege, kada se upali crveno svjetlo na kamerama postajem "netko drugi", prirodni sugovornik za sve one pred malim ekranima, tako da mogu reći da me cijeli taj posao veseli. Bez nekih velikih odabira, u ovom trenutku mi sve predstavlja profesionalni izazov.

---

image
Božo Radić/Cropix
---

Ovako na prvu, koje su razlike koje ste odmah osjetili?

- Na prvu – dobra priprema je ključna, ali sve je brzo; sve se događa "upravo sada", nema mjesta doradi, već je bitno "sada i ovdje".

Ušao sam u neke nove cipele, ali u njima se osjećam ugodno, a to je i velika zasluga mojih kolega – Zlate, Maje, Doris, Ognjena, Mirka i Davora, a prije svega svih onih ljudi koji stoje iza "Dobrog jutra, Hrvatska", na čelu s Anom Milić.
Kada posao obavljate opušteno i prirodno, to gledatelji i vide. A naša dužnost je upravo, da budemo "još jedna osoba u dnevnom boravku" s kojima doživljavate razne priče i uključenja iz čitave Hrvatske.
 

Koja je bila vaša reakcija kada ste dobili ponudu? Što kažu vaši prijatelji i obitelj?

- Reakcija je bila posvemašnja zbunjenost. Iskreno, nikada ranije nisam očekivao ovakav posao, pa kada je stigla ponuda malo sam ostao zatečen. Ipak se radi o jednoj od najgledanijih emisija uopće, emisija uz koju sam i ja odrastao...
Obitelj je bila zatečena kao i ja, pa sada svi zajedno jedva čekamo nove termine vođenja. Dovoljno je reći da su se moji Vicko i Luce već za prvu emisiju ustali u 6.30, i ugodno se u pidžamicama smjestili na kauč.
 

Po kojem principu radite, ostavljate li dopisništvo iza sebe? Postoji li mogućnost da se trajno preselite u Zagreb?

- Ja sam dio stalnog voditeljskog tima, pa u Zagreb odlazim prema redu vođenja, svaki drugi ili treći tjedan.
Dopisništvo ne ostavljam – u Zagrebu se osjećam ugodno, ali moj dom je u Dubrovniku, odnosno Konavlima; tu sam sve stvorio i nema smisla sada sve ostaviti za rad u metropoli. Iako bi profesionalno bilo možda lakše preseliti se u Zagreb sve dosadašnje slične ponude sam odbijao. "Dobro jutro, Hrvatska" nisam mogao odbiti, i vjerujem da nisam pogriješio.
 

Što mislite da bi mogla biti vaša 'specijalnost'? U kojim se temama najugodnije osjećate?

- Moja "specijalnost" je svakako kultura, ponajprije glazba. Iako, s godinama radim sve teme, od kriznih do zabavnih zbog čega sam poprilično upućen u čitav niz tema, što kasnije olakšava pripremu za samu emisiju.

A najugodnije se osjećam upravo s onim što bolje poznajem. Rad na ovakvoj emisiji traži i pravilne izgovore kako prezimena tako i gradova ili općina diljem Hrvatske. Srećom danas postoji YouTube pa se dosta toga može pronaći; a kada zapnem, tu je uvijek fonetičarka Ana koja zna sve pravilne naglaske i izgovore.

---

image
DV
Dubrovnik, 041021.
Voditelj Vicko Dragojevic.
Foto: Bozo Radic/CROPIX
Bozo Radic/Cropix
---

Vjerujem kako ste se dosad upoznali sa svim kolegama. Kako su vas dočekali? Jeste li dobili neke savjete koje posebno cijenite?

- Svi su bili pravi domaćini i odlični kolege – prvoga dana Davor me prošetao silnim hodnicima HRT-a (vjerujem da postoji poneki hodnik u koji nikada nije stupila ljudska noga, slično kao i bespuća Amazonije); s Majom i Ognjenom sam dva dana pratio emisiju pa su mi dale ključne savjete, susreo sam s Doris koja je stigla posljednja pa je možda i pravi sugovornik kako se uklopiti u sve što ovakva emisija nosi sa sobom.

A velika je sreća da sam prve tri emisije radio zajedno sa Zlatom, koja je izvrsna voditeljica a još bolja kolegica, uz koju sam se mogao opustiti i svoj prvi iskorak ovakve vrste odraditi na pravi način. S Mirkom se profesionalno susrećem već godinama; i svatko od njih dao je pravi savjet. Na meni je sada da to pretvorim u djelo.

Glazba i klapa, to je moj svijet

Bavite se i glazbom, jedan ste od osnivača klape. Hoćete li imati dovoljno vremena za sve svoje hobije?

- Rad u klapi "Kaše" je sve samo ne hobi: toliko projekata, toliko nastupa, turneja, festivala... To je, uvijek to naglašavam, moj prvi posao; s njime se budim i idem leći. Do sada je sve funkcioniralo jako dobro, poslovne obaveze uvijek sam uspijevao uskladiti s onim glazbenim, i rezultati su tu: jedna smo od najuspješnijih klapa uopće.

S vremenom sve više radim kao skladatelj; osim samog skladanja za klapu, i ozbiljnog i zabavnog programa, dosta skladam i za razne dokumentarce, radio sam glazbu za neke serije.

To zahtijeva dosta vremena i koncentracije, ali kada se ugase kamere u pravilu sjedam ispred notnog crtovlja i skladam. Vrijeme jednostavno proleti bez da se i okrenem.
 

Budući da ste tako svestrani, što biste bili da niste novinar?

Bavio bih se s tri stvari: glazbom, glazbom i, opet, glazbom. Dugo vremena sam razmišljao jesam li pogriješio što nisam upisao Akademiju i bavio se samo glazbom. Ipak, kako ide vrijeme uviđam da današnje vrijeme traži fragmentiranost, što više različitih poslova. A tu su novinarstvo i glazba zapravo slične djelatnosti: moje je da stanem ispred reflektora i mikrofona i budem ono što jesam.
 

Nakon prvih emisija stigle su kritike zbog vašeg naglaska… Mislite li možda da su one zasjenile vaše prve voditeljske korake? Kako ih komentirate?

- Zbog priče o naglasku obišao sam sve novine, portale, svi govore o meni... Pokojni Đelo Jusić znao bi reći: neka se piše, pa makar i dobro. Vjerujem da sam na tu temu dosta rekao, naglasak uopće nije sporan, više neki izgovori i vokalni izričaji, na kojima radim i ispravljam sve što nije dobro.

A naglasak je identitet – iako i stručnjaci potvrđuju kako je dubrovački naglasak jako blizak onom standardnom jeziku kojemu svi težimo, i za kojeg jedino ima mjesta na nacionalnoj televiziji. Sve ostalo spada u domenu lokalizama čemu nema mjesta u ovakvim emisijama.
 

Za 'Slobodnu' ste već ranije rekli kako radite s fonetičarkom. Kako izgleda jedan takav sat? Što vam je najlakše, a što najteže?

- S Anom Vlah, fonetičarkom s HRT-a, radim od sredine kolovoza, a to se nastavlja čitavo vrijeme. S obzirom na to da sam sada u razgovornoj emisiji tome dajemo naglasak. Nastojimo svakodnevno raditi, uživo kada sam u Zagrebu, a kada sam u Dubrovniku onda putem Skypea.

Nekada radimo gotovo dva sata, nekada pola sata – a sve u cilju kako bi se dostigao standard.

Inače, većina voditelja radi ovakve vježbe jer svi nosimo poneku "grešku" u svom svakodnevnom izražavanju, pa je potreban stalni rad. Rezultate ovakvih vježba je lako vidjeti u javljanjima i vođenjima eminentnih voditelja HRT-a, na kojima se vidi da su pravi meštri svog zanata. Uz stalni rad vjerujem da ću i ja to postati.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božo Radić/Cropix Božo Radić/Cropix Božo Radić/Cropix Božo Radić/Cropix Božo Radić/Cropix Božo Radić/Cropix Božo Radić/Cropix Božo Radić/Cropix Bozo Radic/Cropix Bozo Radic/Cropix Bozo Radic/Cropix
Božo Radić/Cropix
Da nije u novinarstvu, dao bi se 100 posto u glazbu
Božo Radić/Cropix
U Zagreb odlazim prema redu vođenja, svaki drugi ili treći tjedan
Božo Radić/Cropix
Za sada ne razmišlja o napuštanju dubrovačkog dopisništva
Bozo Radic/Cropix
DV
Dubrovnik, 041021.
Voditelj Vicko Dragojevic.
Bozo Radic/Cropix
DV
Dubrovnik, 041021.
Voditelj Vicko Dragojevic.
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/zbog-govora-se-nasao-na-udaru-hejtera-no-vicko-dragojevic-je-cool-naglasak-je-identitet-delo-jusic-bi-rekao-neka-se-pise-pa-makar-i-dobro-1135555 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6cf59ef7511d38666be0bcf6420f5a0144f0f38a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zbog+govora+se+na%C5%A1ao+na+udaru+hejtera%2C+no+Vicko+Dragojevi%C4%87+je+cool%3A+Naglasak+je+identitet.+%C4%90elo+Jusi%C4%87+bi+rekao+%E2%80%98Neka+se+pi%C5%A1e%2C+pa+makar+i+dobro%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fzbog-govora-se-nasao-na-udaru-hejtera-no-vicko-dragojevic-je-cool-naglasak-je-identitet-delo-jusic-bi-rekao-neka-se-pise-pa-makar-i-dobro-1135555 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fzbog-govora-se-nasao-na-udaru-hejtera-no-vicko-dragojevic-je-cool-naglasak-je-identitet-delo-jusic-bi-rekao-neka-se-pise-pa-makar-i-dobro-1135555 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"JUTARNJI TIP"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizJUTARNJI TIP

Zbog govora se našao na udaru hejtera, no Vicko Dragojević je cool: Naglasak je identitet. Đelo Jusić bi rekao ‘Neka se piše, pa makar i dobro‘

Piše PSD.
16. listopada 2021. - 16:54

Kada kultna emisija poput "Dobro jutro, Hrvatska" dobije pojačanje, onda to komentiraju čak i oni koji jutro ne počinju s ovim HTV-ovim klasikom.

Ipak, iako se tijekom godina debatiralo o tome je li prikladno da Doris Pinčić Rogoznica nosi repić ili pak koliko duge i ukrašene smiju biti čarape Damira Meštrovića jedno je sigurno, jače reakcije od one na pojavu Vicka Dragojevića nije bilo. Poznati voditelj uspješno je obranio boje Dalmacije, a zbog njegova naglaska društvene mreže zapalile su se u nekoliko minuta.
Dok su ga jedni napadali, drugi su ga branili istaknuvši kako je u eteru prihvatljivo čuti i nešto što nije standardni zagrebački govor s čime su se kasnije složili i lingvisti. U razgovoru s Vickom otkrili smo što smatra svojim najvećim profesionalnim iskustvom, u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 21:39