StoryEditorOCM
TV&RealityBIT ĆE TIJESNO

Bliži se finale Zlatnog Studija: Od Graše i Severine, preko Doris, Rozge do Gibbonija - jeste li već podržali favorite?

Piše Duška Jurić/JL
19. prosinca 2023. - 13:01

Utrka za novi Zlatni Studio je krenula, a i ove godine Dalmacija ima jake ‘adute‘ koji bi mogli osvojiti prestižnu, sedmu po redu medijsku nagradu. U tome im možete pomoći i vi! Naime, osim kupona u prilogu Studio Jutarnjeg lista, za svoje favorite možete glasati i putem portala Jutarnji.hr, gdje čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premium sadržaja ostvaruju prednost - mogu dati dva glasa u jednom danu svojim favoritima. Svi koji još nisu pretplatnici premium sadržaja mogu se pretplatiti OVDJE.

Nominirane za najboljeg pjevača, pjevačicu, glumca, glumicu, emisiju, radio, film, kazališnu predstavu i druge kategorije objavili smo 9. prosinca i dosad je gotovo 250 tisuća čitatelja dalo svoj glas, a do kraja prvog kruga u petak, 29. prosinca u ponoć, ostalo je još malo vremena.

Čitateljima Slobodne možda će biti zanimljivo da u kategoriji Glazba i ove godine dominira jug Hrvatske! Petar Grašo ponovno je nominiran za najboljeg pjevača, ali i za najbolju pjesmu za hit ‘Nemoj‘ koji pjeva zajedno s kolegicom Ninom Badrić. U kategoriji najbolje pjevačice nominirane su Severina, Lorena Bućan i Tereza Kesovija, dok je Grše iz Trilja jedan od kandidata u kategoriji Najbolje novo lice.

image

Petar Grašo i Nina Badrić
 

Vojko Basic/Cropix

Gibonni, Jelena Rozga, Doris Dragović i grupa Dalmatino brane boje juga Hrvatske naspram jednog Riječanina, Damira Urbana, u borbi za kipić Zlatnog Studija za koncert godine, a Gibonni i Vojko V jedni su od kandidata i u kategoriji za najbolji video spot.

Već pomalo tradicionalno među nominiranima za najbolju radijsku postaju je Radio Dalmacija i prepoznatljiv glas Petre Kapor Radman. I Zadar ima svog aduta - radio 057.

A kad smo već kod Zadra, među nominiranima su i dvije talentirane Zadranke. Jedna je Zrinka Grancarić koja je nominirana u kategoriji Najbolji TV novinar/novinarka te Tihana Lazović, mlada zadarska glumica koja je nominirana u kategoriji Najbolja filmska glumica za svoju ulogu Tine u filmu ‘Samo kad se smijem‘.

image

Tihana Lazovic Trifunović
 

Zvonko Pavic/Cropix

I Split ima svoje jake snage - Lanu Barić, Mariju Škaričić i Ivanu Roščić koje su također nominirane u kategoriji Najbolja filmska glumica, dok je Slavko Sobin nominiran za najboljeg filmskoga glumca za svoju ulogu Frane u filmu ‘Samo kad se smijem‘.

image

Slavko Sobin
 

Ranko Suvar/Cropix

Nives Ivanković nominirana je u kategoriji Najbolja ženska kazališna uloga za svoj lik Vesne u ‘Crvenoj vodi‘, a Stipe Radoja za najbolju mušku kazališnu ulogu koju će pokušati osvojiti svojim angažmanom u predstavi ‘Crvena voda‘. Tu je i Marin Klišmanić iz Kaštela koji je oduševio ulogom kapetana Luje Bona u ‘Gostioničarki‘ te je nominiran u kategoriji Najbolje novo lice u kazalištu i na filmu.

Za sve njih, ali i svoje ostale favorite možete glasati na jutarnji.hr, ponavljamo, do 29. prosinca u ponoć kada završava prvi krug glasanja. Finalisti, troje nominiranih u potkategoriji, koji prema odluci publike ulaze u drugi krug, bit će objavljeni u Studiju. Drugi krug glasanja počinje 5. siječnja, a proglašenje pobjednika je 9. veljače 2024. u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:44