StoryEditorOCM
TV&RealityHell‘s Kitchen

Kandidati podijeljeni u timove, Vehid i Dominik oduševili chefa: ‘Dajte si ruku, dečki, najbolji ste dosad‘

Piše SCENA SD
31. siječnja 2024. - 22:35

Novi RTL-ov show ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska konačno je počeo! Kandidati su stigli u studio u kojem će kuhati i prolaziti kroz različite izazove narednih tjedana. Osmjesi na licima, nervoza, razgledavanje kuhinje, upoznavanje s ostalima... Sve se miješalo dok su nestrpljivo čekali upoznavanje s glavnim chefom Tomom Gretićem.

‘‘Moja ambicija od ovog showa je da pokažem ostalima tko sam‘‘, istaknuo je Damir, a Sara je kazala kako smatra da je ovo velika prekretnica u njezinu životu iz koje može puno naučiti.

Pri ulasku u show Dominik je primijetio da prema njemu ide natjecateljica Tea kako bi ga srdačno pozdravila. Iako joj je pružio ruku, priznao je na izjavama:

‘‘Kad sam je vidio, jako sam se iznenadio... Katastrofa! Jako je loša kolegica ispala na prošlom poslu. Ako je netko jako loš kolega, to je onda Tea. Što su moji dečki proživljavali zbog nje i koliko su moji dečki morali duže raditi, koliko smo se svi morali ubijati baš zbog te neodgovornosti, to mi nije sjelo‘‘.

image

Tea Pilat

Maja Bota

‘‘Iznenadio se, mislim da me ni prepoznao odmah, na prvu‘‘, mislila je Tea.

Veselo upoznavanje kandidata prekinuo je ulazak Toma Gretića.

BILO ME MALO STRAH

‘‘Kad sam ga vidio, bilo me malo strah, ali takve osobe su pravi uzor u kuhinji‘‘, priznao je Mauro.

‘‘Svi imate različite pozicije koje ste dosad ispunjavali. Ovdje ste svi isti, svi ste tu s razlogom... Prigrabite šansu koja vam se pruža‘‘, kazao im je na početku pa pozvao sous chefove Ivanu Bekavac i Ivana Vrbanca da ih pozdrave.

A da nema mjesta opuštanju, pokazao je Gretić odmah im zadavši prvi zadatak – u 90 minuta moraju napraviti svoje autorsko jelo koje će ih predstaviti i kao kuhara i kao osobu.

‘‘Malo me strah, vidim da su svi dosta nabrijani‘‘, komentirao je Marko konkurenciju.

‘‘Želim vidjeti maštovitost, predanost, interesantne okuse‘‘, poručio je Gretić kratko i proglasio izazov otvorenim.

Počela je jurnjava po kuhinji, traženje mjesta za rad, obrada namirnica, ali i prvo međusobno pomaganje. Chef Gretić šetao je oko kandidata, ispitivao ih o jelima za koje su se odlučili, a zamjerke je imao već od starta, neurednost na radnoj jedinici, nekoncentriranost, prljavi grill...

‘‘Borba svim dopuštenim sredstvima da ostanem što duže‘‘, Damir je najavio.

OVO TI JE PRVI I POSLJEDNJI PUT

Gretića je začudila Chiara koje je u 90 minuta odlučila poslužiti samo riblju juhu.

‘‘Misliš da je to dovoljno? To je jelo kojim se ti predstavljaš!? Ja čisto sumnjam da će biti dovoljno‘‘, kazao joj je, no mlada Zadranka bila je samouvjerena.

‘‘Čuo sam da si rezao po pultu! Ovo ti je prvi i posljednji put‘‘, povisio je svoj glas Gretić na Domagoja ne želeći slušati isprike.

‘‘Opaska na mjestu, greška velika‘‘, kazao je Dominik.

Preostalo je još dvije minute do serviranja, natjecatelji su požurili sve složiti, nekima je opasno nedostajalo dodatnog vremena, no svi su uspjeli dovršiti svoje tanjure.

‘‘Ovo jelo odlučuje jako puno. Na temelju njega razvrstat ću vas u plavi i crveni tim‘‘, najavio je chef Gretić i ocjenjivanje je počelo.

image

Roko Ćibarić

Maja Bota

‘‘Puca adrenalin, srce igra‘‘, najavila je Emina koja je uz Roka Ć. prva nosila svoj tanjur chefu. Emina je odlučila predstaviti ‘Teleće mišiće u lovačkom sosu, tradicionalno jelo svog mjesta Visokog na nešto moderniji način.

‘‘Tele je popustilo, ali ostalo je preslano‘‘, dao je svoj sud i savjete chef, ‘‘Ovo je prolaz‘‘.

Zagrepčanin Roko Ć. nije bio zadovoljan svojim rižotom koji nije bio dovoljno skuhan: ‘‘Ovakav tanjur ne donosi ništa osim ispadanja‘‘.

‘‘Ako je ovo tvoj potpis, nije dobro‘‘, poručio je Gretić.

TREBA VJEROVATI U SVOJE JELO

Chiara i Dominik bili su idući, a Gretić preko Chiarine jednostavne riblje juhe nikako nije mogao prijeći: ‘‘Uz sve to nije ni slana‘‘.

Dominik je poslužio rižoto naziva ‘Gljiva by Gari‘, a svoju je kreaciju detaljno opisao.

‘‘Pa ti zvučiš kao chef kuhinje! Treba vjerovati u svoje jelo, svi slušajte ovo‘‘, Gretić je bio zadovoljan, a nakon kušanja pozvao ga je i stisnuo ruku te mu čestitao.

Damir je prezentirao svoju ‘‘Dekonstrukciju noninog ručka‘‘, a Gretić nije bi impresioniran piletinom, no pohvalio je ideju. U Dominikovu jelu bilo mu je previše jakih komponenti.

image

Lucija Turčinov

RTL PRESS

Tea, Lucija i Dean nosili su svoje tanjure, a Gretić je imao istu zamjerku – meso im nije bilo dovoljno pečeno.

‘‘Osnovna kuharska tehnika! Imate sreće da je ovo danas upoznavanje, ozbiljno vam kažem‘‘, nije krio svoju ljutnju chef.

‘‘Ja mislim da je to u redu za pojesti. Nisam nezadovoljna svojim tanjurom‘‘, bila je mišljenja Lucija.

image

Sara Marčin

Maja Bota

Sarine fagottine punjene kozicama i celerom Gretić je pohvalio, dok su Marjanin svinjski file i pljukanci s tartufima bili puni prejakih okusa.

Vehid i Dragomir bili su sljedeći. Dragomirov svinjski file u umaku od vrganja chefu je bio prejednostavan.

‘‘Nije me strah probati, ali tražim razlog zašto bih‘‘, kazao je Gretić Vehidu opisavši njegovu kombinaciju ribe, gljiva, kestena i šafrana u najmanju ruku čudnom.

‘‘U glavi mi je bilo samo – ili sam skroz gore ili sam skroz dolje‘‘, sa strahom u očima komentirao je Vehid.

image

Vehid i Dominik

Rtl Press

Chef Gretić pozvao je i Dominika kako bi procijenio Vehidovo jelo, a Dominiku se svidjelo.

‘‘Ne volim donositi zaključke unaprijed nikad. Kad sam čuo što radiš, bilo mi je interesantno, ali čudno... Tu fali samo – kapljica kiseline. Dajte si ruku, dečki, najbolji ste dosad!‘‘, kazao je Gretić s osmijehom.

KUHAM PO SJEĆANJU

Tomislav, Josip i Mauro bili su idući. Tomislavovom brancinu sa žara chef je zamjerio neinteresantnost, a na Maurovoj kreaciji Gretić je pohvalio ideju. Josip, inače vegan, pripremao je ribu romb, no nije je kušao.

‘‘Kuham po osjećaju‘‘, kazao je Josip, a Gretiću je jelo bilo potpuno neslano.

image

Roko Kunčić

Maja Bota

Najmlađi kandidat, 20-godišnji Roko K., prezentirao je svoju modernu verziju brudeta, a chef ga je pohvalio. Markova pačja prsa chefu su bila bez ukusna, no mladom je kuharu zamjerio što na tanjuru ne vidi njegovu strast.

‘‘Dao sam si pravo da danas budem malo nježniji prema vama. Od sutra počinje ono pravo‘‘, kazao je Gretić i najavio podjelu po timovima.

image

Crveni tim

RTL PRESS
image

Plavi tim

RTL PRESS

Chef Gretić je sa strane izdvojio četiri kandidata, a prvi su na razgovor s njim išli Dragomir i Chiara. Pokudio ih je zbog prejednostavnih jela i nervoze koju su pokazali u kuhinji te ih oboje smjestio u crveni tim.

Dominik i Tea chefu su priznali da se poznaju od ranije, no nisu željeli ući u detalje svog odnosa. Iako su mu dali do znanja da bi mogli zajedno surađivati u timu, on im je dao da biraju boje. Dominik je odabrao crveni tim, a Tea plavi.

Sous chefovi Ivan i Ivana dočekali su ostale kandidate u kući te im otkrili kojim timovima pripadaju. Ivan će mentorirati plavi, a Ivana crveni tim.

Ostatak večeri prošao je u međusobnom upoznavanju i druženju, a već u četvrtak timove očekuje novi izazov. 

PROFILI KANDIDATA HELL‘S KITCHEN HRVATSKA:

1. CHIARA OŽAKOVIĆ

Chiara dolazi iz Zadra, ima 24 godine i radi u azijskom fusion restoranu. U svom poslu, ističe, najviše voli dinamičnost, timski rad te prostor za učenje i napredak. Sebe opisuje kao marljivu, vedru osobu slobodna duha, iskrenu i upornu, a najveća mana joj je tvrdoglavost. Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni poštenje, iskrenu suradnju i marljivost, a nikako ne voli neurednost. Smatra se jako kompetitivnom osobom koja voli nove izazove te se nada da će u ‘Hell‘s Kitchenu‘ moći pokazati sve što zna. Svome bi timu, kaže, mogla doprinijeti brzinom, organiziranošću i timskom igrom. Kritike se ne boji, dapače, ističe kako se iz nje može puno toga naučiti. Kulinarski uzor joj je mama, a za pet godina voljela bi imati vlastitu konobu s dalmatinskim štihom u kojoj bi posluživala domaću hranu.

2. DAMIR GLASNOVIĆ

Damir dolazi s Malog Lošinja. Ima 28 godina te radi kao zamjenik chefa kuhinje u jednom restoranu. U svom poslu najviše voli uzbuđenje tijekom posluživanja, ‘‘tapšanje‘‘ po ramenu za dobro obavljen posao, strast prema hrani te disciplinu. Za sebe kaže da je temperamentan, eskcentričan, uporan i direktan. U kuhinji ne voli vidjeti neurednost, nedosljednost i aljkavost pri obavljanju posla. Svojim najvećim životnim uspjehom smatra što je ostao uporan i nikad nije odustao. Kritiku smatra kao vodilju za buduće zadatke. Damir misli kako su njegove prednosti u kuhinji želja i predanost, ali i činjenica da svaka priprema jela završi nekim njegovim potpisom. Njegov idealan vlastiti restoran koji bi jednom volio otvoriti je uz more s ribljim specijalitetima. U ‘Hell‘s Kitchen se prijavio zbog novog izazova i probijanja na javnu gastronomsku scenu, a za pet godina, kaže, vidi se kao chef s Michelinovom zvjezdicom.

3. DEAN VUČIN

Iz Velike Gorice stiže 33-godišnji Dean, a trenutno radi kao kuhar u restoranu. Ističe kako voli kombinirati različite namirnice da bi dobio nove spojeve i okuse gotovih jela, veliku pažnju uvijek pridaje serviranju, a voli ozbiljnost i predanost pri kuhanju. Iz takta ga, kaže, mogu izbaciti lijenost suradnika, nehigijena i nekolegijalnost. Za sebe kaže da je pozitivna i optimistična osoba, puna razumijevanja, a ponekad zna biti nestrpljiv, lakovjeran i svojeglav. Kulinarskih uzora nema, a kritiku podnosi – stoički. Dean ističe kako se u show prijavio zbog novog znanja, novčane nagrade, ali i promocije te smatra da će se u izazovima dobro snaći jer je timski igrač, brz, spretan i uživa u svom poslu. Kao jedno od svojih najvećih kulinarskih postignuća ističe uspješno kreiranje sljedova jela za bivšeg predsjednika države. Najviše voli kuhati rižota, tjestenine i riblja jela, a u bližoj budućnosti volio bi otvoriti svoj mali bistro.

4. DOMAGOJ ČIRJAK

Zadranin Domagoj ima 28 godina, kulinarstvo je za njega konstantno učenje, mogućnost napretka i inovacija, a dosad je već radio i kao voditelj kuhinje u fine dining bistrou. Sebe opisuje kao osobu koja je samouvjerena, komunikativna, nesebična, znatiželjna, ambiciozna i perfekcionist, a njegovi idealni kolege u kuhinji trebali bi biti odani, kolegijalni i uredni. Ističe kako je u životu vrlo natjecateljski nastrojen, a dobro funkcionira i pod stresom jer ga on uvijek tjera naprijed ka ostvarenju novih ciljeva.

Uzor mu je Gordon Ramsay jer je, gledajući njega, naučio puno o kulinarskim tehnikama i procesima prigotovljavanja jela, a ističe kako mu je uspio dočarati i prenijeti strast za kuhanjem. U ‘Hell‘s Kitchen‘ se prijavio jer se želio okušati u novom izazovu, upoznati nove ljude koji dijele istu strast, veseli se napretku, a privukla ga je i novčana nagrada. Smatra da ga od ostalih kandidata može izdvojiti staloženost, mirna glava čak i pod pritiskom, hrabrost i samostalnost u radu. U budućnosti bi volio raditi kao privatni kuhar za poznate osobe u svijetu, a omiljena vrsta hrane su mu tapasi.

5. DOMINIK KOVAČIĆEK

Dominik ima 22 godine i dolazi iz Zagreba, a iza njega je petogodišnje iskustvo u jednom prestižnom zagrebačkom restoranu u kojem je prošao sve – od praktikanta do chefa kuhinje. U njegovom poslu najdraže su mu stvari kreativnost, stalna povezanost s ljudima, stalna napetost i užurbana energija. Sebe opisuje kao osobu željnu znanja, marljivu i strpljivu, ali ponekad je, kaže, previše plah. Svojim najvećim uspjehom dosad Dominik ističe dobivanje Michelinove preporuke kao chef kuhinje u restoranu u kojem je radio. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra stvaranje jela od početka, obradu ribe i mesa te poštovanje prema namirnicama, a što se kulinarskih stilova tiče, ističe kako mu najbolje leži fine dining i obrada sirovih namirnica. U showu ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘ želi pokazati sve što zna i napraviti promjenu u svom životu, ističe da je jako kompetitivna osoba i smatra da zna puno s obzirom na svoje godine. Za pet godina vidi se u nekom skandinavskom restoranu s Michelinovim zvjezdicama.

6. DRAGOMIR MATIJEVIĆ

Dragomir ima 38 godina, stiže iz Petrinje i po struci je kuhar. Za sebe kaže da je pozitivan, vedar, staložen i učinkovit. U kuhinji ne bi volio vidjeti nepouzdane kolege, aljkavost i nemotiviranost za rad. Najdraža kuhinja mu je tradicionalna hrvatska, a smatra da mu najviše leži priprema grilla. Omiljeni kuhar mu je Gordon Ramsay jer je, ističe, u kuhinju uveo revoluciju. Odlike dobrog chefa za njega su spremnost, pouzdanost i tolerancija. U show se prijavio jer smatra da mu to može biti iduća stepenica u karijeri te misli da će se vrlo brzo adaptirati u izazovima. Na kritiku, ističe, reagira tako što razmisli, prihvati i poboljša svoj rad. Za pet godina volio bi biti vlasnik titule pobjednika ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘ te imati vlastiti restoran.

7. EMINA HUSELJIĆ

Emina ima 30 godina i stiže iz Visokog u Bosni i Hercegovini. Trenutno radi kao prodavačica, a tijekom ljetne sezone kao kuharica na obali. U kuhinji najviše voli rad, red i disciplinu, a sebe opisuje kao jako iskrenu i upornu osobu koju stalno privlače nova iskustva, dok joj je najveća mana, kaže, brzopletost. Ističe da je natjecateljskog duha, a pod stresom funkcionira najbolje. Što se kritika na njezin rad tiče, prihvaća je samo ako je upućena od kompetentne osobe. Najveći uzor u životu joj je njezina obitelj jer joj uvijek pružaju podršku i razumijevanje. Ističe kako je u pripremi hrane uvijek jako kreativna i ne voli se previše oslanjati na recepte, već uvijek doda nešto svoje, a obožava kuhati bosanske specijalitete i sve vrste mesa. U show se prijavila zbog želje za novim iskustvom, znanjem i novim poznanstvima. Smatra da su njezine najveće prednosti u kuhinji odgovornost, brzina i funkcionalnost u timu. U budućnosti bi voljela raditi u nekom ekskluzivnom restoranu kao kuhar za poznate ličnosti.

8. JOSIP ŠANTEK

Josip dolazi iz Bibinja i ima 32 godine. Trenutačno radi kao šef kuhinje jednog hotela. U njegovoj profesiji najviše ga motivira puno posla i dobra ekipa u kuhinji. Sebe smatra pozitivnom i upornom osobom, ali je i tvrdoglav. Kod kolega najviše cijeni timski rad, a najviše ga može razljutiti nemar. Kaže kako nastoji konkurirati drugima i pokazati svoje znanje jer bez toga nema napredovanja, a ‘‘zdrav‘‘ natjecateljski duh i tjera druge ljude da se trude još više, no ne voli se hvaliti svojim znanjem. Konstruktivna kritika, ističe, uvijek dobro dođe jer ukazuje na greške i ispravlja ih. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra pripremu ribljih jela. U show se prijavio jer bi želio pobijediti i dokazati da je jedan od najboljih iako je već 13 godina vegan! U budućnosti se vidi kao kuhar s Michelinovom zvjezdicom.

9. LUCIJA TURČINOV

Lucija stiže s otoka Murtera, ima 30 godina i vlasnica je konobe. Kuhati je učila od bake koja je, kako se prisjeća, bila vrsna kuharica. U svom poslu najviše voli dinamičnost i kreativnost, a za sebe kaže da je uporna, komunikativna, vrckava, empatična i trudi se iz svake situacije izvući najviše što može. Kod kolega najviše cijeni poštovanje, a ne tolerira kašnjenje, zabušavanje i neravnopravnost. Smatra se veoma kompetitivnom osobom te ističe da se tek onda kad joj ljudi kažu da nešto ne može u njoj budi inat i želja. Uz domaću kuhinju, favoriti su joj još i talijanska, španjolska, francuska i tajlandska. U show se prijavila kako bi pokazala samoj sebi koliko vrijedi. Ističe kako je njezina najveća prednost u kuhinji dobra organizacija u kaosu.

10. MARJANA TIKEL

Marjana ima 38 godina i dolazi iz Motovuna, a trenutačno radi kao privatna kuharica. U svom poslu voli dinamiku, kada gosti uživaju u kušanju hrane te isprobavanje novih recepata i tehnika. Za sebe kaže da je vesela, dobronamjerna simpatična i poštena te ističe kako je u kuhinji iz takta mogu izbaciti neurednost, lijenost i pametovanje kolega. Marjana kaže da dobro podnosi kritiku jer nitko ne zna sve i uvijek je spremna biti još bolja u onome što radi. Omiljena vrsta hrane joj je lokalna, sezonska, a obožava pripremati i jela s tartufima. Omiljeni kuhar joj je Jamie Oliver. Marjana smatra da su glavne odlike dobrog chefa čvrst karakter, autoritet, ali i razumijevanje i poštivanje osoblja. Smatra da će se u showu snaći odlično jer joj kuhanje pred drugim ljudima nije strano, a svom bi timu mogla pridonijeti brzinom i organiziranošću. Marjanu gledatelji RTL-a dobro znaju i kao farmericu pete sezone ‘Ljubav je na selu‘.

11. MARKO LEUTAR

Marko dolazi iz Županje, ima 28 godina i po struci je kuhar. U svom poslu voli rad s različitim ljudima te istraživanje novih okusa. Sebe opisuje kao veselu i pozitivnu osobu. Kod kolega najviše cijeni komunikativnost, iskrenost i poštenje, a najmanje voli nemar, laganje i lijenost. Pod stresom, ističe, funkcionira izvrsno, a kritiku cijeni ako iz nje može izvući neku pouku i poboljšati svoj rad. Omiljena kuhinja mu je mamina. Najdraži kuhar mu je Gordon Ramsay jer ga prati odmalena i on je bio jedan od razloga zašto je zavolio kulinarstvo. Marko smatra da su odlike dobrog chefa tajming, znatiželja i volja za radom. Smatra da je idealan kandidat za ‘Hell‘s Kitchen‘ jer show treba jednog osebujnog Slavonca koji će još malo podići atmosferu. Smatra da je njegova najveća prednost u kuhinji to što se može prilagoditi svakoj poziciji i zadatku. Za pet godina vidi se u svom gradu kao vlasnik restorana.

12. MAURO RENJE

Mauro ima 29 godina i dolazi iz Šibenika. U njegovom poslu najviše ga privlači stvaranje novih jela, eksperimentiranje, eksponiranje svoje osobnosti kroz jela, a kuhinju smatra svojom oazom. Za sebe kaže da je dinamičan, predan poslu i teži savršenstvu, a u njegovu životopisu već stoji i pozicija chefa kuhinje jednog restorana. Kod kolega najviše voli vidjeti timski rad i odgovornost, a najmanje tolerira površnost, traljavost i nezainteresiranost. Kad je izložen stresu, dodaje, radi još više. Kulinarski uzor mu je Tvrtko Šakota jer cijeni njegov rad i osobnost. Kad je o pripremi hrane riječ, najbolje mu leži, kaže, spoj tradicionalnog i modernog. U show ga je prijavila supruga, a on bi se sudjelovanjem volio još više usavršiti te upoznati nove i zanimljive ljude. Mauro smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji brzina, inovativnost i vođenje, a mana eksplozivnost.

13. ROKO ĆIBARIĆ

Kuhar Roko ima 24 godine i dolazi iz Zagreba. Umjetnost, točnost i stres stvari su koje najviše voli u svom poslu. Za sebe kaže da je ozbiljan, luckast i temperamentan. Kod kolega najviše cijeni znanje, strpljivost i entuzijazam, a ne tolerira baš manjak higijene i nebrigu o poslu. Kad ima neki cilj, ističe, spreman je natjecati se s bilo kim, obožava izazove, a stres ga tjera da probija granice vlastitih mogućnosti. Konstruktivne kritike dobro podnosi i kaže kako se trudi pogreške ispraviti u što kraćem roku. Najveći gastro uzor mu je britanski chef Marco Pierre White zbog karaktera, znanja i energije. Najbolje mu leži, kako kaže, priprema jela talijanske kuhinje. Cilj u showu mu je pobjeda i otvaranje novih mogućnosti. Smatra da su u njegove prednosti u kuhinji to što brzo reagira i pronalazi rješenja. U budućnosti bi volio otvoriti vlastiti restoran koji će imati mali kapacitet ljudi, ali će nuditi vrhunsku uslugu.

14. ROKO KUNČIĆ

Roko stiže iz Kaštel Novog i ima 20 godina, a trenutno radi kao kuhar u restoranu. U njegovoj profesiji najviše ga vodi strast za kuhanjem, a smatra da je kreativan, profesionalan, pristupačan i jako ambiciozan. Kritike se ne pribojava, već je prihvaća s razumijevanjem, a ističe kako je kompetitivna osoba. Najveći uzori su mu roditelji te uspješni ljudi s područja gastronomije. Roko smatra da mu najbolje leži priprema azijskih specijaliteta, a kad je o stilu kuhanja riječ, favorit mu je fine dining. Motiv za prijavu u show bilo mu je kuhanje uz bok Tomu Gretiću jer bi mu to, kako kaže, bila velika čast i zadovoljstvo. Smatra se idealnim kandidatom jer je mlad, neustrašiv, dobro podnosi stres i smatra da za svoje godine ima zavidno znanje. U budućnosti bi volio biti glavni chef u nekom od vodećih hrvatskih fine dining restorana.

15. SARA MARČINA

Sara dolazi iz Zadra i ima 23 godine. U svom poslu kuharice najviše voli kreativnost, pozitivan stres i rad s ljudima. Za sebe kaže da je otkačena osoba koja voli dobru zezanciju, vrijedna, radišna, ambiciozna i povjerljiva. U kuhinji najviše cijeni kolege koji su spremni pomoći i podijeliti svoje znanje te imaju razumijevanja za druge, a ne tolerira samodopadnost i podcjenjivanje. Ne smatra se jako kompetitivnom osobom, ističe kako voli istaknuti svoje vrline, ali nikad nauštrb drugih. Rad u stresnim situacijama nije joj stran te smatra kako se s njim jako dobro nosi. Najviše joj leže dalmatinska i francuska kuhinja, a među jelima koje najviše voli spremati su razne vrste rižota, kruh te sve vrste tijesta i tjestenine. U ‘Hell‘s Kitchen‘ se prijavila jer je željela vidjeti koliku razinu motivacije i snage ima za sudjelovanje u jednom tako velikom showu. Smatra da je njezina prednost u kuhinji to što je odgovorna, marljiva, brza te željna novih znanja. U budućnosti se vidi kao voditeljica restorana.

16. TEA PILAT

Tea ima 29 godina i dolazi iz Daruvara, a odmalena je vrijeme provodila u kuhinji s bakom. U ovoj profesiji najviše je privlači kreativnost, inovativnost i uveseljavanje ljudi vrhunskim delicijama. Za sebe kaže da je jednostavna osoba, izrazito organizirana, minimalist, a zadovoljstvo pronalazi u malim stvarima. Kod kolega najviše cijeni organiziranost, uljudnost i obzirnost. Smatra se izrazito kompetitivnom osobom koja uvijek teži biti najbolja u svemu što radi. U stresnim situacijama, kaže, ostaje skoncentrirana i racionalna. Najveći uzor u kulinarstvu joj je chefica Ana Grgić zbog svoje inovativnosti i maštovitosti te zato što je jedna od rijetkih žena na toj poziciji u našoj zemlji. Među jelima koja najviše voli kuhati ističe sve vrste steakova, rižota te variva i jela na žlicu. Smatra da će se u ‘Hell‘s Kitchenu‘ dobro snaći jer je organizirana, pedantna i precizna, a voljela bi na svom primjeru dokazati da svatko može uspjeti u onome što voli i želi raditi. Za pet godina vidi se kao glavna kuharica u nekoj od europskih mediteranskih zemalja, u restoranu sa sezonskim i lokalnim jelima.

17. TOMISLAV SUBAŠIĆ

Tomislav ima 46 godina i dolazi iz Vinkovaca. Po struci je kuhar, a za sebe kaže da je vesela i pravedna osoba, ali ponekad zna lako planuti. Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni znanje, urednost i zalaganje, a naljutiti ga mogu neurednost i lijenost. Tomislav je najviše ponosan na činjenicu da je dosad bio chef kuhinje u pet restorana. Pod stresom funkcionira smireno, a to, kaže, dolazi s iskustvom i godinama. Kulinarski uzor mu je Gordon Ramsay. Smatra kako mu najviše leži priprema mediteranskih specijaliteta. U show se prijavio jer želi naučiti još novih stvari, dobiti bolju priliku pri zaposlenju nakon sudjelovanja, ali i osvajanje vrijedne novčane nagrade. Tomislav ističe da je njegova najveća prednost u kuhinji iskustvo, a iz takta ga najviše može izbaciti kašnjenje u posluživanju hrane gostima. U bližoj budućnosti vidi se kao vlasnik restorana na Jadranu.

18. VEHID ŠALDIĆ

Vehid ima 24 godine i stiže iz Gradačca pokraj Tuzle, no karijeru gradi u Hrvatskoj. Trenutno se bavi consultingom u ugostiteljstvu, a ima i vlastiti brend kuharskih noževa, na što je jako ponosan. Unatoč godinama, iza njega je već sada bogato iskustvo u kuhinji – radio je kao chef kuhinje, privatni kuhar, ali i korporativni chef te vodio tim od tridesetak ljudi, a osvajač je i međunarodnih gastro nagrada. U svom poslu najviše voli zadovoljstvo i sreću gostiju, opuštenu atmosferu na radnom mjestu te uživanje u radu te okruženost ljudima koji dijele istu ljubav prema kuhanju. Za sebe kaže da je dobrog duha i uvijek nasmijan. Kod kolega najviše cijeni odgovornost, odanost i smirenost, a iz takta ga može izbaciti ulizivanje, bahatost i izbjegavanje posla. Vehid ističe kako je natjecateljskog duha, voli izazove i trudi se svakodnevno učiti i napredovati. Veliki je zaljubljenik u tradicionalna bosanska jela jer ga vraćaju u djetinjstvo, ali voli pripremati i tjestenine, sirovu ribu, spajati nespojivo. Jako voli modernu i molekularnu kuhinju. Vehid ističe da je već nekoliko puta pokušao upasti na internacionalne inačice showa ‘Hell‘s Kitchen‘ pa će u showu pokazati sve što može i zna. Za pet godina volio bi raditi kao chef u objektu u kojem će moći pokazati svoje znanje i kreativnost, a nada se i Michelinovoj zvjezdici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:32