StoryEditorOCM
TV&Realitygoran latković

Novinar RTL-a, koji je bio napadnut na terenu, odlazi s ove televizije, evo što kaže za ‘Slobodnu‘

Piše V.P.
22. siječnja 2024. - 20:41

Nakon punih deset godina koliko je proveo na RTL-u reporter Goran Latković odlučio je kako je došlo vrijeme za nove izazove. Latkovića od danas gledamo na Al Jazeeri Balkans, a evo što je rekao za naš portal povodom odlaska s RTL-a.

- Zahvalan sam na svim terenima i prvenstveno kolegama koji su mi ostavili nezaboravan pečat. Nedostajat će mi kao kolege, ali naš put nastavljamo dalje kao prijatelji jer su mi mnogi od njih to kroz sve ove godine i postali. Najviše sam ponosan na priloge koji su kroz socijalnu osviještenost brojnih gledatelja pomogli našim sugovornima i olakšali im životnu situaciju praćenu brojnim egzistencijalnim problemima.

Moj profesionalni put od danas počinje na Al Jazeeri Balkans u zagrebačkom dopisništvu s talentiranim i iskusnim timom koji već godinama regiju izvještavaju o najvažnijim temama iz Hrvatske i svijeta. Zahvalan sam na prilici i povjerenju koje sam dobio i trudit ću se opravdati ga na najbolji mogući način - kazao je Latković koji je radeći na RTL-u prešao tisuće kilometara te napravio stotine reportaža i javljanja uživo.

image

Goran Latković

Davor Pongracic/Cropix

‘Požar oko Splita najopasniji je zadatak na kojem sam bio‘: RTL-ov reporter otkrio nam je neispričane detalje paklene noći, ali i kako su s mršavljenjem došle neočekivane posljedice na zdravlje

Nažalost, jedno od tih javljanja ne pamti po dobrome. Naime, prije tri godine na zagrebačkom protestu protiv COVID potvrda i epidemioloških mjera, koji nije prijavljen, pa tako nije mogao niti dobiti odobrenje policije, zabilježen je nasilan incident kada ga je nekoliko prosvjednika napalo.

"Na žalost, došlo je do fizičkog napada na mene. Prvo sam dobio lakat u rebra a potom i dva šamara od dvije osobe s leđa", rekao je Goran u prijenosu.

Latković je inače i dobitnik novinarske nagrade "Velebitska degenija" za reportažu o nelegalnom odlaganju potencijalno opasnog otpada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 22:22