StoryEditorOCM

Pripremite kokice i zauzmite omiljenu poziciju: subota je dan za maraton filmova s Chuckom Norrisom

Piše SCENA SD
20. siječnja 2024. - 09:01

Hrvatska radiotelevizija (HRT) za svoje je gledatelje ovog vikenda pripremila posebnu filmsku poslasticu – maraton filmova s popularnom američkom akcijskom zvijezdom Chuckom Norrisom.

Naime, u ovotjednoj emisiji "Posebni dodaci“ koja je na rasporedu u subotu 20. siječnja na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) u 19:50 tema je upravo legendarni glumac, nakon čega slijede filmovi.

Urednica emisije Nataša Vukas-Stanojkovski rekla je kako je emisija posvećena Chucku Norrisu jer je riječ o velikoj zvijezdi čije je ime ušlo u popularnu kulturu i izvan samoga svijeta filma.

O njemu u emisiji govore filmski kritičari Dean Šoša, Živorad Tomić i Velimir Grgić koji Chucka smatraju višedimenzionalnim likom i glumcem. U akciju i triler Norris unosi toplinu, a u film ulazi kao obični čovjek, ne kao akcijski junak. Sve je na njemu nenasilno i neakcijsko, a pritom je riječ o akcijskom junaku. Spoj te dvije suprotnosti je magičan, zaključuje Živorad Tomić.

Američki glumac punog imena Carlos Ray Norris već je dugo fenomen popularne kulture, a na daleko su poznate i „činjenice“, odnosno vicevi koji kruže o njemu, poput primjerice "Chuck Norris može utopiti ribu“, "Chuck Norris može zalupiti rotirajuća vrata“ ili "Chuck Norris je bio na Marsu. Zato tamo nema tragova života.“.

image

Nestali u akciji

Promo/

Nakon prvog dijela emisije slijedi maraton, a prvi film na rasporedu u terminu od 20 sati je "Nestali u akciji“. Pukovnik James Braddock (C. Norris) preživi brutalni boravak u vijetnamskom zatvoreničkom logoru, ali i nakon rata vjeruje da neprijateljske sile u tajnosti drže američke vojnike zatočenima. Predsjednik ga naposljetku pošalje u potragu za američkim vojnicima koji su nestali u ratu. U Saigonu Braddock otkriva da je imao pravo i zajedno s ratnim veteranom Tuckom (M. Emmet Walsh) organizira spasilačku misiju u džungli.

image

Hero and the Terror

Promo/

Potom slijedi drugi dio emisije "Posebni dodaci“ a nakon njega, od 21:55 drugi film maratona, "Heroj protiv Terora“. Policajac u Los Angelesu (C. Norris) traži odbjegla ubojicu zvanog Terror (J. O‘Halloran) po starom kazalištu. Tri godine ranije O‘Brien je samostalno ulovio Terrora i stanovnici Los Angelesa prozvali su ga junakom. Ali Simon je pobjegao i ponovno počeo ubijati žene, a O‘Brien je jedini koji ga može zaustaviti.

Nakon filma na redu je treći dio emisije te posljednji, treći film maratona

"Plaćenik (Hitman)“ s početkom u 23:40. Cliff Garrett (Chuck Norris) je policajac kojeg je pokušao ubiti njegov bivši partner. Nakon što preživi atentat Cliff odluči da će se osvetiti onima koji su mu smjestili zadatak da mora glumiti plaćenog ubojicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:15