StoryEditorOCM
Glava šotobracoPoznati tješitelj

Odlikuje se svetačkon empatijon za slabe i ugrožene, ka i onda u Gunji: More li se glas Milanoviću naknadno povući?

Piše Branimir Periša
18. srpnja 2020. - 15:25

- Ajme, šta ja volin Milanovića. Tako nas lipo utješi i olakšaje nan život sa koronon! - trepće okicaman Dobra Parona, vidi se odma da jon se rečeni sviđa, nako ka muškardin, makar je u zadnje vrime u stanju svašta kasti. Neki su se sprdačili sa Kolindon, pa ako je bila laka na jeziku, bez brige, Zoki ju je dostiga njanci u prvih 100 dana na Pantovčaku.

Lipo nan je, šćeto-neto, reka da će sve biti u redu barenko šta se tiče virusa, ali psihijatru će svako od nas pokucati na vrata. Neće umrit niko ko baš ne bi triba Bogu za svidoka, ali ćemo zato svi poluditi! - objašnjava ona svojin najmilijin gostiman o čemu je rič.

Poslin toga, odma jon je laknilo: čovik, kamo li žena, puno lipše se ćuti kada zna da u maloj kući - oli ludari - neće biti usamljen. Lako je i puno lipo živiti bez onih iscrpljujućih pitanja sebi samomen: 'Jesan li ja lud, ol' su munjeni ovi oko mene?' Svi smo ludi - a ako nismo, ima vrimena, svako će doći na red - poručuje Zoki, Prisidnik sa sedativnin učinkon na narod, za ne reć' biračko tilo.

- Je, je, značajno ju je pogleda El Tigre - naš Prisidnik poznati je tješitelj. Odlikuje se svetačkon empatijon za slabe i ugrožene, ka i onda u Gunji. Ljudiman pogođenin neviđenon poplavon poručija je da jako dobro znade kako in je na duši, jerbo je njemu, nema puno, pukla cijev u kužini i more posvidočiti koja je oto muka kada nadre mrska vodurina!

Švabe na Baleariman

U tomen trenu Bili Smo Uskoro zagleda se u Dobru Paronu i tek tada je svatija kako jon je inače zvonki glas posta tamniji, pari da je u kašunu spavala. Kako neće, kada je metnila masku priko lica, sve prema propisu nove normalnosti.

- Ajme, na momenat mi se učinilo da san na sjednici Vlade! - objasnija je svoju začuđenost.

- E, a do jučer smo bili ka na onomen zagrabačkomen piru - rekla je ona i dodala kako jon je utješno da ipak nismo usamljeni, neobuzdani divjaci šta se tiče epidemijoloških priporuka. Jerbo, slušala je na televiziji, zdrastvene vlasti Njemačke ogorčene su ponašanjen svojih državljana dok lituju na španjoskin Baleariman. Puca in sve do Madrida za fizičku distancu i drugo. Raspojasali se i onda će natrag kući, pa da vidiš korone, ka poslin zagrebačke svadbe!

- E, ko je sada luđi? Rvati raskalašeni u svojon zemlji, oli Švabe raspuštane na Baleariman? - počeša se po glavi B.S. Uskoro.

- Ma, mi smo luđi! - otpovrnija mu je El Tigre. Jerbo, da smo pametni, pir od 300 judi održa bi se u tri uzastopne subote, u svakoj turi po 100 svatova, pa ogorčene špože više ne bi našen Krunoslavu Capaku slale priteće poruke.

- Pa kome oto triba? Svadba u nastavcima ka meksikanska sapunica, a rastava iz jednoga šuca? - čudi se Dobra Parona.

Proračun mladenaca ne more bez tolko uzvanika. Trista ljudi, svaki po 100 eura najmanje, pa računaj…

- Računan ja nešto drugo, zamislija se B.S. Uskoro. Ako je recimo da svoj glas Milanoviću, more li ga naknadno povući? Jerbo je njegovo biračko tilo u međuvrimenu priraslo u tjelesinu... - objasnija je i plesnija se po nikad većen štumku, obamirajući ga pogledon.

18. travanj 2024 03:09