StoryEditorOCM
Glava šotobracoIma turista, ali naritko

Ovih dana brojimo turiste ka da je sve normalno. Samo šta sada brojimo one koji neće doći

Piše Branimir Periša
13. travnja 2020. - 08:09

 

 

 

Scenografija na Maloj loži, di se sastaje ekipa iz betulice otkako je korona zatvorila bufetić Dobre Parone baš je u skladu sa epidemiološkon krizon. Ona stoji pored česme da more prisloniti svoje arganje u kojiman izvan legalnih financijskih tokova posakrito krčmi piće i iće, a El Tigre i Bili Smo Uskoro na pristojnoj udaljenosti stoju u redu. S timen da je strašljivi B.S. Uskoro puno odmaknut i da se kroza masku ne bi domumljava sa njiman, komunicira sms porukaman. Šta ti je odgovornost u socijalnomen distanciranju!

- Ajme, tila san van reći da se, unatoč izvanrednoj situaciji, ipak ćutin kolko-tolko normalno, rekla je ona, vadeći iz borše pivu u škartocu i malešnu bočicu travarice za B.S. Uskoro koju će mu ostaviti na po puta. Jerbo, nastavlja, jopeta ovih dana brojimo turiste ka da je sve normalno. Samo šta sada brojimo one koji neće doći, pa je atmosfera jopeta uzbudljiva, nastavila je mumljati kroz masku koja jon se ka kovački mih nadima na licu.

Na to jon je stiga sms od B.S. Uskoro, koji je brže-abolje napisa repliku, toliko hitro da bi se El Tigre najradije počeša po glavi u nedoumici, ali dodirivanje makar i sebe samoga nije baš nešto sa gumenjačaman na rukaman i maskon priko lica.

- Ima turista, samo šta ih mi baš ne primjećuje, piše B,.S. Uskoro u svojoj poruci. Stoju u redu, oprezno razmaknuti jedni od drugih, ali su ipak turisti. Jedino šta trošu u zemljaman di čekaju pa će jedna od većih pobjeda naše Vlade danas-sutra biti da dokaže da su to zapravo, naši šoldi, pa neka nan ih izvolu uplatiti.

- Koja glupost, izmumlja je El Tigre Dobroj Paroni pogledavajući na svoga kompanjona koji in je mava sa sigurne udaljenosti naginjući travaricu dok mu maska visi na jednomen uvu.

- Ja san više za seks nego šta mi se raspravlja o teškin temama, pari da je oto do čega mu je nešto jednostavno za izvesti u teškomen vrimenu za kontakte. Pa govori Dobroj Paroni kako je pročita u novinaman da je jedan islamski svećenik izda naputak po kojen žena more odbiti spolni odnos sa mužon u doba pandemije ako se on ne pridržava mjera opreza.

- E, samo neka opere ruke, more šta oće! - odgovorila je klimajući glavon pari da nije rekla ništa ublesavo. I nastavila mumljati kako ju je jedan slučaj podsjetija na rvasku epidemiju ol virus i prije ovoga. Jerbo, Hrvatske šume morale su ovih dana vratiti na posal Darka Beuka savjetnika za lovstvo, osuđenoga da je u aferi Fimi media oštetija HŠ za miljun kuna na korist HDZ-a. Žalija se na otkaz i sud ga je vratija…

- Bah, odmanija je rukon El Tigre. Ko ne bi volija imati savjetnika za lovstvo kojega pošalješ u šumu po medvida ol’ jelena, a on se vrati sa miljun kuna u torbaku!

-E, dobro ste rekli! Šta i ja govorin, važno da primatelj i davatelj šoldi dobro operu ruke nakon primopredaje…

19. travanj 2024 01:03