StoryEditorOCM
Baštinaflora dalmatica

Šibenski vodiči pozivaju vas na ‘Zelenu turu‘ uz obilazak zelenih površina i otkrivanje njihovih baštinskih priča

Piše šibenski.hr
8. travnja 2024. - 18:35

Inicijativa „Flora Dalmatica“ predvođena Udrugom turističkih vodiča Mihovil Šibenik u utorak, 9. travnja obilježit će 224. obljetnicu rođenja šibenskog botaničara svjetskog glasa, Roberta Visianija. Sve to u sklopu programa festivala prirode „Flora Dalmatica“ koji se i ove godine održava uz podršku Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika. U utorak od 17 sati na rasporedu je razgled grada „Zelena tura“ uz prigodni popratni program „Zelena nit“ uz stručno vodstvo šibenskih turističkih vodičica i partnera.

U utorak članovi udruge turističkih vodiča Mihovil Dražena Perkov, Josipa Petrina, Sandra Grgas i Zlatka Rodin vode Šibenčane i goste grada na još jednu interpretacijsku šetnju starom gradskom jezgrom uz obilazak zelenih površina i otkrivanje njihovih baštinskih priča. Bit će to četvrti put da šibenski vodiči obilježavaju godišnjicu rođenja šibenskog liječnika i botaničara Roberta Visianija rođenog 9. travnja davne 1800. godine.

Okupljanje sudionika je kraj fontane u Perivoju fra Luje Maruna ili ispred Gospe vanka grada, a osim razgleda, tura uključuje i interaktivni sadržaj što je čini drugačijom od bilo koje druge slične ture, a sve zahvaljujući umješnosti članice inicijative „Flora Dalmatica“ Sanje Mrše Vukman i njene „Zelene niti“. Tko je bio prethodnih godina, zna o čemu se radi, tko nije, saznat će u utorak na putu do groblja svete Ane i posljednjeg počivališta Roberta Visianija. Obilaskom povijesne jezgre i usponom do svete Ane, bit će riječi o Šibeniku, o Visianiju, o biljkama i svemu što ovu vezu čini dubokom i trajnom.

„Prethodne prijave nisu potrebne - samo dođite i napravite đir uz stručno vodstvo tragom Roberta Visianija“, poručili su šibenski vodiči.

U okviru programa „Flora Dalmatica“ ovaj je tjedan na rasporedu još jedan interpretativna šetnja uvalom Škar uz stručno vodstvo edukatora iz Javne ustanove Priroda Šibensko – kninske županije u subotu, 13. travnja.

25. travanj 2024 21:22