StoryEditorOCM
Izložbe‘ja umjetnik‘

I Šibenčani će obilježiti Svjetski dan umjetnosti, izložba 11 autora ispred poznatog kluba

Piše K. G.
12. travnja 2024. - 17:02

Jedanaest autora u subotu će obilježiti Svjetski dan umjetnosti izlažući u okviru pop up izložbe „Ja umjetnik” u Šibeniku, a u organizaciji udruge Kolektiv 4B i kluba Azimut. Otvorenje izložbe je u 12 sati, a radovi će biti postavljeni ispred šibenskog kluba gdje će se moći razgledati sve do mraka.

„Zadovoljni smo odazivom autora koji su nam se bez zadrške odlučili pridružiti i ove godine jer umjetnost i umjetnike treba slaviti, zbog njih nam je život još ljepši”, poručili su organizatori.

Ovogodišnji izlagači su Ana Radovčić, Danijel Hrg, Marinko Miše, Dunja Bolanča, Vanesa Kardum, Branka Rajević, Antonio Vranjić Roza, Boris Ninčević, Oliver Vapska, Marija Miše te Iva Perković.

Podsjetimo, Kolektiv 4B i Azimut od 2019. godine do danas - kontinuirano slave sve oblike umjetnosti dok su likovnoj posvetili i nekoliko izložbi. Posebno draga je „Ja umjetnik” kojom slave Svjetski dan umjetnosti koji se pak diljem svijeta obilježava 15. travnja.

Za datum obilježavanja odabran je dan rođenja velikog Leonarda da Vincija, a sam Svjetski dan umjetnosti međunarodna je proslava likovnih umjetnosti, koju je proglasila Međunarodna umjetnička udruga partnerica UNESCO-a, kako bi promicala svijest o kreativnim aktivnostima širom svijeta.

29. travanj 2024 21:06