StoryEditorOCM
IzložbeIzložba

U Centru "Civitas sacra" otvorena likovna izložba Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu časne sestre Zdravke Milić

Piše Hina
1. kolovoza 2023. - 08:56

Izložba Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu, akademske slikarice iz Splita časne sestre Zdravke Milić, otvorena je u prostorima Interpretacijskog centra katedrale svetog Jakova "Civitas sacra".

Izložbu je u ponedjeljak navečer, u prisutnosti autorice otvorio mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije.

"Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" projekt je godišnjih ciklusa izložbi na temu svetaca i blaženika koji je nastao prije 15 godina.

Sestra Zdravka Spomenka Milić članica je Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Rođena 1971. godine, školu likovnih umjetnosti završava u Splitu, a 2000. godine diplomirala je slikarstvo na Accademia delle Belle Arti u Rimu u klasi profesora Itala Palumba Scelze.

Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika od 2001. godine. Živi i radi u Splitu. Od 2001. imala je velik broj nacionalnih i međunarodnih izložbi, te je u tom vremenu realizirala velik broj mozaika, vitraja, tabernakula, oltara, ambona i drugih elemenata liturgijskog prostora u mnogim crkvama u Hrvatskoj i inozemstvu, navodi organizator izložbe, Galerija Martin Borković Nacionalnog svetišta svetog Josipa Karlovac.

30. travanj 2024 03:03