StoryEditorOCM
IzložbeŠibenska knjižnica

Zagrepčanka Darija Nonveiller Šesto od prije je poznata šibenskoj publici: večeras izlaže fotografije ženskog akta

Piše Marija Lončar
8. kolovoza 2023. - 14:23

U galeriji Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" večeras u 18. 30 sati otvara se izložba fotografija pod nazivom Ženski akt autorice Darije Nonveiller Šesto. 

Šibenskoj publici ova je fotografkinja, inače liječnica po struci, već poznata. U knjižnici je izlagala prije nekoliko godina kada se predstavila serijom makro fotografija.

Darija Nonveiller Šesto je Zagrepčanka, ali dio godine provodi na Zlarinu, pa ju je ta "morska veza" potakla da svoje radove predstavi i ovdavšnjoj publici.  Ovaj put u središtu njezina fotografskog zanimanja našao se ženski akt, no marko fotografija te infracrvena i ultravioletna fotografija, kako kaže, i dalje je zanimaju.

image

Ženski akt - D. N. Šesto

Evo što kaže o najnovijoj izložbi i radu na njoj:

- Odabrala sam da izložba bude crno-bijela, iako ih imam fotografije i u koloru, no to ostavljam za drugi put. Žensko tijelo je nježno, lijepo, skladno i podatno. Volim vidjeti teksturu kože, linije tijela, volumene, a to se sve jako lijepo vidi u protusvijetlu. Sa svojim modelom Irenom sam imala jako dobru komunikaciju i sve smo se mogle lijepo dogovoriti, a ona je bila spremna napraviti sve što sam joj zadala. Mislim da žena koja je spremna pozirati za akt mora biti sigurna u sebe da je lijepa i da će dobro ispasti na fotografiji. I tako je sve dobro ispalo u ugodnoj atmosferi i dobrom raspoloženju, a to se sve odrazilo na konačan rezultat na fotografijama - kazala je Nonveiller Šesto.

image

Ženski akt - D. N. Šesto

 

30. travanj 2024 01:58