StoryEditorOCM
Izložbena dječjem odjelu

Zanimljiva izložba u četvrtak u šibenskoj Gradskoj knjižnici: odgojiteljice Dječjeg vrtića Smilje izradile ginjol lutke

Piše šibenski.hr
10. listopada 2023. - 14:11

U četvrtak, 12. listopada 2023. u 18:00 na Dječjem odjelu Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" Šibenik (kod igraonice) bit će otvorena izložba ginjol lutaka koje su izradile odgojiteljice Dječjeg vrtića Smilje. 

U sklopu edukacija financiranih iz Europskog socijalnog fonda "Dječji pogled na svijet", više od 50 odgojiteljica Dječjeg vrtića Smilje sudjelovalo je u edukaciji Ivke Babić, odgojiteljice i lutkarice, voditeljice vlastitog kazališta "Svijet lutaka", koja je svojim dolaskom u Šibenik izazvala pravu "ginjol revoluciju".

U tri zasebne radionice odgojitelji su imali priliku proći sve faze nastanka ginjol lutke, svladati sve dijelove procesa izrade lutke, te naučiti ponešto o njenoj animaciji. Također su im prikazane mogućnosti kreiranja ginjol lutaka od pliša i načini njihova scenskog kretanja. U završnom dijelu edukacije vidjeli su kazalište lutaka sjena, te animaciju istoimenih lutaka uz svjetlo kao ključan dio kazališnog ambijenta.

Ovo je izložba svih ginjola nastalih na radionicama održanima u rujnu u novootvorenom Dječjem vrtiću Ljubica. Organizator programa je Dječji vrtić Smilje, a voditeljica pedagoginja Loreta Prgin.   

Izložba će se moći razgledati do 19. listopada 2023.

29. travanj 2024 03:18