StoryEditorOCM
KnjigeNa Poljani u Drnišu

Bit će prava fešta: Frane Bilić predstavlja zbirku pjesama, a publiku ne zove samo pismom, nego i raznim gastro delicijama

Piše M. L.
3. kolovoza 2024. - 17:37

Pjesnik i autor brojnih uglazbljenih stihova Frane Bilić večeras će u Drnišu promovirati svoju zbirku pjesama Da te mogu pismom zvati kako se i zove veliki hit, a mogloi bi se reći i klapski evergreen u izvedbi legendarne Masline. Promocija će se održati u 21 sat na drniškoj Poljani, a o Bilićevoj poeziji govorit će skladatelj, aranžer i urednik Dušan Šarac te jezikoslovac i akademik dr. sc. Josip Lisac.

Pred okupljenom publikom stihove će govoriti glumci Joško Ševo i Jakov Bilić, ravantelj šibenskog HNK, inače, Franin sin.

U glazbenom dijelu večeri nastupit će klape Drniš, Soparnik iz Zagreba, Skala iz Trsta, bend Bagatin, Krešimir BAtinica, Emil Miletić, diplar Nediljko Madžar te KUD-ovi Miljevci, Promina, Sv. Ilija iz Kljaka i Pivači iz Pakova Sela.

Uz bogat glazbeni program, posebnost ove promocije predstavlja i gastronomski dio večeri, pa će Drnišanke i Drnišani imati priliku uživati i raznim jelima od buzare s pidoćama, preko gulaša, tripica, pure sa žigaricom, uštipaka do, naravno, drniškog pršuta koju će za ovu porigodu pripremati i mještani pakova Sela, Miljevaca, Promine i KLjaka. 

Promociju Bilićeve knjige poezije „Da te mogu pismom zvati” organiziraju drniški Ogranak Matice hrvatske i Ogranak Matice hrvatske Zadru. Pokrovitelji i sponzori ovog književno glazbenog i gurmanskog događaja su Grad Drniš, TZ Drniš, Matica hrvatska Drniš, Liga za borbu protiv raka Drniš, vinarije "Šibenik” i „Sladić”, Grad Šibenik, Udruga pršutara „Drniš” te drniško  poduzeće „Rad”.

18. rujan 2024 17:53