StoryEditorOCM
KnjigePromocija priručnika

U šibensku knjižnicu pozvani roditelji, učitelji, socijalni radnici, svi koji rade s djecom s teškoćama. Naučit će važne vježbe

Piše Šibenski.hr
30. svibnja 2024. - 17:47

Zanimljiva promocija održat će se sutra, u petak,  31. svibnja u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u 18 sati. Bit će predstavljen priručnik "Pokazat ću ti kako! Baš je lako! " autorica kojeg je Alma Škugor sa suradnicima. Priručnik je namijenjen odraslima: edukcijskim rehabilitatorima, učiteljima, roditeljima i svima koji rade s djecom i odraslima s teškoćama u razvoju.

U priručniku je prikazano i metodički opisano pedeset vježbi koje su podijeljene u šest poglavlja: osobna higijena, briga o odjeći i obući, priprema i posluživanje hrane, briga o prostoru u kojem boravim, šivanje i pletenje i svakodnevne aktivnosti. Za sve vježbe naveden je cilj, potreban materijal i predložena je dob djeteta za koje su te vježbe primjerene. Osim što donosi korisne i primjenjive smjernice i alate za praktičan rad, priručnik u središte stavlja dobrobit djeteta i podršku svima koji su uključeni u njihov rast i razvoj, najavljuju autori knjige.

-S obzirom na to da se vježbe dijelom temelje na načelima Montessori pedagogije, koja, među ostalim, njeguje vezu između mozga i ruku, priručnik promovira tu vezu na poseban i inovativan način. Sam naziv priručnika "Pokazat ću ti kako! Baš je lako!" poziva i potiče djecu rane, predškolske i mlađe školske dobi na osamostaljivanje, preuzimanje odgovornosti za sebe, svoje stvari i prostor koji ih okružuje te na samostalno izvršavanje jednostavnih svakodnevnih radnji. Mogu ga koristiti i edukacijski rehabilitatori u radu s djecom i odraslima s teškoćama te socijalni radnici koji se susreću s roditeljima kojima je potrebna podrška u roditeljstvu - ističe Alma Škugor.

Priručnik, izdan u nakladi Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, u šibenskoj će knjižnici predstaviti prof. dr. sc. Alma Škugor i jedna od suradnica, mag. praesc. educ. Marijana Jurković.

Ostale suradnice: Tena Antunović, Gordana Dumančić, Paulina Đurić, Ivana Knezović, Iris Križek, Marina Latinović, Irena Mikulić, Jadranka Moćić Cvijović, Sandra Moslavac, Tihana Sabo, Zrinka Špoljarec, Matea Takus, Nikolina Varjačić i Marija Vuković, magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

26. lipanj 2024 21:43