StoryEditorOCM
Ostalo64. izdanje

Bit će smijeha i suza na Festivalu dramskih amatera u Vodicama: selektorica je poznata glumica

Piše Šibenski.hr
31. ožujka 2024. - 17:30
Selektorica Festivala ove je godine Tamara Šoletić, kazališna i televizijska glumica Vladimir Ivanov/Cropix/Hanza Media

Nakon vrlo uspješnih dviju izvedbi ovosezonske predstave Tri sestre Zanetti i kapetan Damjan” u izvedbi Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice, u subotu 6. travnja ta će prestava dožijveti i svoju treću izvedvu, ali ovaj put u sklopu selekcije za 64. Festival hrvatskih kazališnih amatera.

Ove je godine selektorica Festivala Tamara Šoletić, kazališna i televizijska glumica, recitatorica i lutkarica, široj publici dobro znana iz mnogobrojnih domaćih televizijskih serija. U nikad brojnijoj konkurenciji, vodički se amateri bore za nastup na najvećoj nacionalnoj smotri najboljih amaterskih predstava, a Kulturni će centar biti domaćin selekcije.

image

Selektorica Festivala ove je godine Tamara Šoletić, kazališna i televizijska glumica 

Luka Gerlanc/Cropix/Hanza Media

Prve subote nakon Uskrsa, čeka nas bogat program koji započinje već u 10 sati predstavom Dramskih amatera iz Murtera, “Jednom riči - život”, nastalom prema tekstu Ane Vodopije, koja je ujedno i redateljica predstave. Radi se o komediji u četiri čina koja prikazuje skupinu od sedam prijatelja. Donosi njihove živote i odnose od mladenaštva do zrelije dobi.

U 14.15 sati nastupa Dramska družina UU Krešimirova grada s predstavom “A šta sad”, u režiji Pave Čale; predstava slobodnog stila pomalo je apsurdan spoj različitih karaktera, ambicija i osobina koju karakterizira improvizacija i stvaranje u hodu.

Šibenske promenade svoju će predstavu “Tri u jedan”, čiji tekst i režiju potpisuje Sineva Jurković, odigrati u svojem prostoru u Šibeniku. Komedija je to koja govori o odnosu mladih i starijih, djece i roditelja, žena i muškaraca, te pokazuje odnose protkane interesima i životnim dilemama, težnjama za spokojnom starosti u krugu obitelji i strahom od usamljenosti.

Na kraju te subote u 19.30 nastupaju domaćini sa svojom predstavom “Tri sesetre Zanetti i kapetan Damjan”. Ulaz na sve predstave je slobodan.

image
Infovodice/
28. travanj 2024 19:44