StoryEditorOCM
Ostaloart kino

Bogat program čeka vas ovaj tjedan u ‘Arsenu‘; od komedija do drama, filmskih klasika i novih naslova

Piše šibenski.hr
22. siječnja 2024. - 15:17

Od filmskih klasika do novih domaćih i stranih naslova čeka publiku ovaj tjedan u Art kinu Arsen! Program Češljaonica u srijedu donosi impresivnu art-dramu Povećanje, na programu je intrigantan triler Dragana Bjelogrlića Čuvari formule, novi film redateljice ‘Sonje i bika‘ Vlatke Vorkapić, Sveta obitelj te komedija Taike Waititija s Michaelom Fassbenderom u glavnoj ulozi – Pun pogodak! Bubamarci za vikend pak uživaju u lutkarskoj predstavi i filmskoj avanturi.

ART KINO ARSEN

Čuvari formule, intrigantan povijesni triler Dragana Bjelogrlića, premijerno prikazan u Locarnu gdje je osvojio čak dva priznanja, nagradu Variety Piazza Grande i Zeleni leopard, temeljen je na istinitim događajima. Radnja se događa 1958. u jeku hladnoratovske krize, a govori o skupini mladih jugoslavenskih znanstvenika u nuklearnom institutu izloženim smrtonosnoj dozi zračenja. Čuvari formule su na programu u srijedu u 18 sati.

Ovomjesečna Češljaonica na veliko platno Kuće umjetnosti Arsen donosi impresivnu art-dramu s elementima filma detekcije, Povećanje, ujedno prvi film Michelangela Antonionija na engleskom jeziku. Publiku će u projekciju uvesti šibenski filmaš Ante Storić. Fotografirajući u zabačenom parku, mladi fotograf zabilježi neobičan odnos nepoznate mlade žene i starijeg muškarca koji nalikuje ljubavnom konfliktu. Nakon što u studiju poveća fotografije, postaje uvjeren kako je slučajno fotografirao ubojstvo. Povećanje je na programu Arsena u srijedu u 20.30 sati.

Redateljica Vlatka Vorkapić nakon uspješne komedije Sonja i bik, vraća se s dramom Sveta obitelj. Film publiku vodi kroz život jedne slavonske obitelji za koju su tradicija i norme nešto što se nužno poštuje. Vorkapić ocrtava vizuru slavonskog sela 1960-ih, kraja kojeg promjene još uvijek nisu dotakle. Svetu obitelj publika u Arsenu ima priliku pogledati u subotu u 18 sati.​

Nakon drame, u 20.30 sati slijedi komedija Taike Waititija - Pun pogodak. Film je temeljen na stvarnim sportskim događajima, prethodno na veliko platno prenesenim u istoimenom dokumentarcu iz 2014. godine. Sa svojim prepoznatljivim senzibilitetom za priče o simpatičnim autsajderima i eklektičnim, razigranim režijskim stilom, Waititi donosi još jednu inspirativnu komediju o prihvaćanju i upornosti. U ulozi temperamentnog i problematičnog, ali nadasve ambicioznog trenera je Michael Fassbender u rijetkom nastupu u žanru komedije.

BUBAMARAC

Lutkarska predstava ‘Igra za jednu glavu i dvije ruke’ kazališta Ritam igre Split stiže u Kuću umjetnosti Arsen u subotu u 11 sati na radost svih Bubamaraca predškolskog uzrasta i djece u nižim razredima osnovne škole. Osmišljena kroz niz nestašluka i dilema na granici svjesnog i podsvjesnog, predstava kroz interaktivni pristup prisutnosti, suradnje i odgovornosti kod djece pobuđuje pitanje „Kako misliti svojom glavom?“.

U nedjelju u 11 sati vrijeme je za filmsku avanturu Lassie 2 – Nova pustolovina! Jedan od najslavnijih filmskih psećih junaka svih vremena, škotska ovčarka Lassie, vraća se na velika platna. Topla priča o neraskidivom prijateljstvu između dječaka Floriana i psa Lassie temeljena je na poznatom izvornom romanu engleskog pisca i scenarista Erica Knighta, a u novoj pustolovini Lassie i Florianu pridružit će se novi prijatelji!

ULAZNICE

Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a podsjećamo da članovi Kluba prijatelja uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust.

27. travanj 2024 23:05