StoryEditorOCM
OstaloNovi festival

Čovjek kao ja: Šibenik će 48 sati u srpnju disati i živjeti Arsena, evo tko sve stiže na koncerte na tvrđavama

Piše Marija Lončar
28. svibnja 2024. - 13:46

U Šibeniku se rađa novi festival!? Sudeći prema riječima organizatora glazbenog projekta "Arsen, čovjek kao ja" radnog naziva "48 sati Arsena" upravo će se to dogoditi. Projekt je posvećen stvaralaštvu velikog Arsena Dedića i obuhvaća niz događanja najavljenih 12. i 13. srpnja. Tijekom ta dva dana Šibenik će disati i živjeti s Arsenom, kažu organizatori, a program, detalji kojeg će biti otkriveni sljedećih dana, uključuje koncerte s brojnim izvođačima na Tvrđavi sv. Mihovila i Barone, ali i niz drugih događanja, uključujući i dječje radionice, na mnogim gradskim lokacijama.

Projekt je pokrenula zagrebačka DD Produkcija i televizijski voditelj, producent i autor Joško Lokas te Ana Radišić i Mislav Donaj, uz veliku podršku šibenskog gradonačelnika Željka Burića i Grada Šibenika, TZ Šibenik i Tvrđave kulture Šibenik. Cijeli projekt podržala je i obitelj Dedić, pa su se na konferenciji za novinare u Kući umjetnosti Arsen kratkim video pozivom javili Matija i Lu Dedić, koji će i nastupiti u programu.

image


Joško Lokas.
 

Mirko Ferlin/Cropix

Ističući kako je Šibenik jedan od gradova s najljepšom scenografijom i najljepšim pozornicama, Joško Lokas rekao je kako će se dvodevno događanje "Arsen, čovjek kao ja" odvijati na nekoliko lokacija.

- Počinjemo od Kuće umjetnosti Arsen gdje će se održavati paneli, preko radionica crtanja u šibenskoj knjižnici do vrta sv. Lovre, trga kod katedrale, krstionice i Male lože, a završit će s dvije velike priče na tvrđavama Barone i sv. Mihovil – kazao je Lokas.

Svi događaji bit će besplatni za građane, osim koncerta na tvrđavama, poručila je Ana Radišić.

image

Ana Radišić
 

Damir Krajač/Cropix

-Arsena ćete slušati, odnosno njegovu filmsku glazbu u potpuno novim aranžmanima na Maloj loži u izvedbi Zvonimir Radišić Trija. Gudački kvartet nastupit će u samostanskom vrtu sv. Lovre, a ispred katedrale u akustičnoj verziji slušat ćemo Kristijana Beluhana. Arsena ćemo slušati i u klapskom izričaju zahvaljujući klapi Sebenico, djeca će imati priliku slušati i učiti o Arsenu, crtati i slikati u knjižnici, a onda ćemo se svi zajedno popeti na tvrđave gdje nas čeka veliki broj poklonika i prijatelja Arsena – rekla Radišić.

Mislav Donaj, direktor DD produkcije, otkrio je pak dio programa koji će se događati na tvrđavama.

- Koncerti su u petak, 12. srpnja, na Tvrđavi Barone, a u subotu, 13. srpnja, na sv. Mihovilu. Sljedećih desetak dana otkrit ćemo tko sve i gdje nastupa, a na početku je važno reći da će naš glazbeni producent Nikša Bratoš pripremiti dio programa. Tu su još Matija i Lu koji će isto nastupiti, a evo i nekoliko imena: BluVinil, Lea Dekleva, Zoran Predin, Saša Lošić Loša, Ivana Husar, Marija Mirković, Mia Dimšić, Matija Cvek, Gibonni. Tu ću stati. Bit će još imena, ali pripremamo dojmljiv line-up za prvu godinu. Arsen bi vjerojatno rekao "Mogli ste to i bolje, ali od koga je nisam više ni očekivao!" - zakaljučio je Donaj.

 

18. lipanj 2024 06:38