StoryEditorOCM
OstaloPričam ti priču

Hommageom Miljenku Smoji završio 16. Pričigin; na najpoznatiji hrvatski festival pričanja priča pohrlili i Šibenčani

Piše HINA
25. ožujka 2023. - 17:50

 


 ​Hommage​om​ Miljenku Smoji "Moglo je i svršit gore"​ u Kavani Lvxor na Peristilu u Splitu završio je 16. festival pričanja priča Pričigin, a organizatori festivala najavljuju gostovanja u drugim gradovima, od kojih će prvo biti 21. travnja na Cresu i Lošinju.
Organizatori festivala istaknuli su da je ovogodišnji Pričigin bio najposjećeniji dosad te da je nadmašio sva njihova očekivanja.

Izvršna direktorica festivala Maja Vrančić najavila je da nastavljaju u istom ritmu​ napomenuvši da je Pričigin brend ​Splita.
Festival produžuje turističku sezonu, rekla je, dodavši da su ponosni na to što je u publici bilo i ljudi iz Zagreba, Zadra i Šibenika. "Iako festival ostaje u Splitu sa svojom publikom, tendencija ​nam je da izađe iz grada ​​s posebnim programima s kojima će​ publika biti upoznata na vrijeme", najavila je Vrančić.


Pričigin će, dodala je, širiti svoju priču kroz gostovanja u drugim gradovima i mjestima, a prvo će biti 21. travnja, kada odlaze na Cres i u Mali Lošinj. Program će trajati dva dana i bit će svojevrsni "mini Pričigin".
Ovogodišnji su Pričigin 21. ožujka otvorile hrvatske spisateljice i spisatelji pričajući o temi inflacije "Više nego jučer, manje nego sutra", nakon čega je na programu bila autorska večer Amire Medunjanin – "Sevdah kao priča u pjesmi".


Festival je nastavljen p​rogramom Lijepa vaša: Sram me i stid bilo te pričama turističkih vodiča u programu "Ajte vi, svitu, lipo doma".
Priče Zagrepčana koji su se preselili na otoke i PR-ovske dogodovštine nasmijavale su publiku trećega dana festivala, a četvrtoga dana splitske spisateljice i spisatelji pričali su o blamaži "Zemljo, otvori se"​, nakon čega je uslijedila autorska večer Rade Šerbedžije.


U subotu ujutro u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održan je dječji Pričigin "PriČAgin", a u podne je na Peristilu održan ​​program posvećen Miljenku Smoji "Moglo je i svršit gore"​, kojim je festival i završio.
Većina programa održala se u amfiteatru Doma mladih, ulaz na sve programe bio je besplatan, a mogli su se pratiti i uživo na službenom youtube kanalu festivala.
 

24. travanj 2024 03:33