StoryEditorOCM
OstaloNakon devet mjeseci

Opera u Sydneyu ponovno otvara svoja vrata, svi gledateljii moraju nostiti maske

Piše Hina
2. siječnja 2021. - 16:36

Nakon višemjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, Opera u Sydneyu nastavlja s izvedbama i, nakon ožujka prošle godine, prvi puta otvara vrata gledateljima koji moraju nositi maske.

Premijera operete "Vesela udovica" bit će izvedena u utorak pred 75 posto publike od ukupnog kapaciteta, što je znak nade za industriju zabave koja je u prekidu od početka pandemije koronavirusa, rekao je Lyndon Terracini, umjetnički ravnatelj Opere za agenciju France presse.

"Cijela ekipa je jako uzbuđena zbog povratka u dvoranu", dodao je. "Mislim da će se tijekom godine i druge dvorane otvoriti i da će se ljudi u njih vratiti puni nade".

Posljednjih mjeseci nisu strogo bile zabranjene predstave u dvoranama, ali Opera je morala odgoditi otvaranje zbog lokalnog porasta broja zaraženih u prosincu. 

Od tada su maske obvezne u dvoranama i vlasti bi mogle poduzeti i strože mjere ukoliko se stanje ne popravi.

"Ne znam što će se dogoditi", rekla je sopranistica Julie Lea Goodwin koja nastupa u opereti s Alexanderom Lewisom i dodala da je "oduševljena" povratkom na pozornicu nakon devet mjeseci. 

Australija s oko 25 milijuna stanovnika je od početka pandemije imala 28.400 pozitivnih slučajeva covida-19 od kojih je 909 umrlo.

19. travanj 2024 18:38