StoryEditorOCM
OstaloNa otoku Zlarinu

Pjesnička rezidencija Vesna Parun ovog ljeta održat će se četvrti put: donosimo detalje natječaja

Piše Šibenski.hr
31. ožujka 2024. - 20:14

 

Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika i ove godine raspisuje natječaj za pjesničku rezidenciju „Vesna Parun“ na otoku Zlarinu.

-Dvotjedna književna rezidencija za hrvatske pjesnike i pjesnikinje organizira se na Zlarinu, rodnom otoku Vesne Parun po kojoj projekt nosi ime. Obuhvaća boravak na otoku, posjet zanimljivim lokalitetima u Šibensko-kninskoj županiji i minimalno jedno javno događanje u Šibeniku i/ili na Zlarinu - ističu u Fotopoetici dodajući kako je rok za podnošenje prijava 15. travnja u ponoć

Kada je riječ o uvjetima koji kandidati moraju zadovoljiti da bi se mogli prijaviti na natječaj to je objavljena barem jedna zbirka poezije te tijekom rezidencije moraju imati barem jedno javno predstavljanje. Tu su i "tehnički" uvjeti: kandidati moraju imati najmanje 18 godina na datum podnošenja prijave te moraju biti hrvatski državljani.

Uz životopis, svi koji se jave na natječaj trebaju poslati i motivacijsko pismo s obveznim obrazloženjem zašto ih zanima ova rezidencija, a moraju navesti i plan rada za vrijeme svgo zlarinskog boravka.

-Poželjno je da plan rada bude povezan sa životom i/ili djelom Vesne Parun, premda to nije nužno - navode organizatori i navode da se prijave šalju na fotopoetika@gmail.com.

Ime odabranog rezidenta bit će proobjavljeno 1. svibnja.

Pjesnička rezidencija Vesna Parun na Zlarinu prva je i još uvijek jedina rezidencija u Šibensko-kninske županije. Organizira se četvrti put i provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Šibenika.

Dosadašnje gošće rezidencije bile su Andrijana Kos Lajtman iz Čakovca, Vera Vujović iz Zagreba i Katja Grcić iz Splita.

29. travanj 2024 12:03