StoryEditorOCM
OstaloKorizmeni koncerti

Vokalisti Salone u subotu otvaraju 20. Večeri pasionske baštine u Drnišu; tradicionalna manifestacija traje do 25. ožujka

Piše Marija Lončar
16. ožujka 2023. - 12:33

Jubilarne, 20. večeri pasionske baštine održat će se u Drnišu od 18. do 25. ožujka. U crkvi Gospe od Ružarija manifestaciju otvaraju Vokalisti Salone pod vodstvom Mirka Jankova, a njihovom nastupu prethodit će Meditativni proslov Miljenka Galića. Drugog dana, 19. ožujka, u crkvi sv.Petra u Siveriću nastupit će drniški Gradski pjevački zbor "Neuma". Dirigentica je Jelana Prpa Vuletić. Koncert je nazvan Via Crucis, a uz "Neumu" nastupit će također i trio Canticum te Ante Lojić.

Korizmeni koncert u drniškoj crkvi imat će i klapa Drniš te mješovita klapa Šuferini, a na zajedničkom koncertu koji je najavljen 20. ožujka, nastupit će još i Pivači sv. Jakova iz Šibenika te vokalna skupina Kantalice iz Zadra.

Srijeda, 22. ožujka rezervirana je za jednu filmsku projekciju. Riječ je o dokumentarnom filmu "Tamo gdje palme cvatu" o životu i radu misionara Ante Gabrića autorice Ljiljane Bunjevac Filipović. Projekcija će se održati u dvorani drniške ispostave NP Krka, a dan poslije drniška publika imat će priliku čuti oratorij Za križen u izvedbi zbora Sveta Cecilija sa Hvara i pod ravnanjem Slavka Reljića.

Završni koncert ovogodišnjih Večeri pasionske baštine pripada gostima iz Ogulina. U crkvi Gospe od Ružarija 25. ožujka zapjevat će vokalni ansambl ogulinskog KUD-a Klek, a dirigentski štapić bit će u rukama Ivana Ive Ivančana.

Početak svih koncerata, kao i filmske projekcije, je u 18. 30 sati, osim koncert pod nazivom Via Crucis koji počinje u 19 sati.

Organizaotri Večeri pasioniske baštine su Otvoreno pučko učilište te župa Gospe od Ružarija iu Drniša te župa Svetog Petra iz Siverića.

19. travanj 2024 22:18