StoryEditorOCM
Košarkasve pomno prati

Aco Petrović ‘pecnuo‘ vodeće ljude hrvatskih klubova: ‘Umjesto da rade pritisak, ispast će iz svih Fibinih natjecanja‘

Piše Frane Vulas/SD
7. ožujka 2022. - 17:50
Šibenčanin bez dlake na jeziku: Aco Petrović pomno prati zbivanja u hrvatskoj košarciArhiva Goran Mehkek/Cropix

Bivši hrvatski izbornik Aleksandar Petrović, čovjek koji je vodio i reprezentacije Brazila i BiH, pomno prati zbivanja u hrvatskoj košarci. Na svom je twitteru danas „pecnuo” ljude koji vode najbolje hrvatske klubove koji su u regionalnoj ligi.

- Umjesto da naši najbolji klubovi naprave pritisak na HKS vezano za promjenu sistema takmičenja, oni razmišljaju o napuštanju ABA lige i riskiraju tako da ostanu samo na utakmicama prvenstva Hrvatske. Naime, onog trena kada svi redom poispadaju iz Fibinih takmičenja, samo im to preostaje! - poručio im je Petrović.

A ranije je Aco Petrović koji je zadnji trenerski angažman imao u talijanskom Pesaru kojeg je jesenas napustio na temu 11 trica Bojana Bogdanovića (ukupno 35 koševa) u susretu u kojem je njegov Utah Jazz svladao Oklahomu 116:103 naglasio i kako se u hrvatskoj reprezentaciji naš najbolji košarkaš koristi na pogrešan način.

- Posljednja utakmica Bojana pokazala je način na koji je najefikasniji! Igrači koji stvaraju višak, potom ekstra pas do Bojana i brojiš do 11. Nažalost mi ga koristimo na krivi način! Dajemo mu loptu u ruke kako bi on kreirao i uzimao šuteve koji nisu dobri.

04. svibanj 2024 08:20